Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Goedkoop bellen in België

Vind jij het prettig om te kunnen bellen en bereikbaar te zijn via een vaste telefoonlijn? Er zijn tal van telecomproviders in België die voordelig vast bellen aanbieden. In veel Alles in 1 Internet Packs zit tegenwoordig een goedkope vaste telefoonlijn. Daarmee bel je heel voordelig of zelfs gratis naar vaste en mobiele nummers in binnen- en buitenland. 

 • Vaste telefonie kan je los afsluiten bij providers als Proximus en Telenet
 • Bij andere providers kan je alleen voor een vaste lijn kiezen in een alles-in-1 pakket
 • De kosten van een vaste lijn liggen zo rond de €20,00 tot €25,00 pe rmaand
 • Daarmee kan je vaak onbeperkt bellen naar vaste nummers binnen België
 • Voor buitenlandse nummers en mobiele nummers reken je vaak af tegen een bepaald tarief per minuut
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke Belgische telecomproviders bieden alleen vaste telefonie?

Wanneer je je oriënteert op een nieuw abonnement voor vaste telefonie kom je er al snel achter: bellen wordt vaak in een alles-in-1 pakket afgesloten. Een los abonnement voor bellen met een vaste lijn wordt steeds minder vaak aangeboden. Gelukkig zijn er nog wel een aantal telecomproviders die dit wel aanbieden. Hieronder bespreken we het aanbod van Proximus en Telenet. 

Vaste telefonie bij Proximus

Proximus is een van de meest bekende telecomoperators van België. Met het abonnement “Phone Line” bel je in het weekend en in de avonden gratis in België. Dankzij Free Calls National kan je onbeperkt bellen naar vaste lijnen, en mag je ook nog eens 1000 minuten gratis bellen naar mobiele nummers in België. Extra gratis diensten zijn een automatisch terugbellen wanneer je in gesprek bent, een gesprek voeren met 3 personen en een oproepbepekering. De kosten liggen op €23,13 p/maand maar zit standaard inbegrepen in het Tuttimus Pack. 

 • Onbeperkt bellen voor €23,13 per maand
 • Met handige extra’s als automatisch terugbellen en groepsgesprekken
 • Gratis in het Tuttimus of Familus account

Goedkoop vast bellen bij Telenet

Ook Telenet biedt een abonnement waarmee je alleen betaalt voor vaste telefonie. Dit abonnement heet Freephone Europe. Voor slechts €22,60 per maand bel je onbeperkt in het weekend,  de avonduren (16:00 tot 08:00) en op feestdagen. Tevens ontvang je een bundel met 2000 minuten om te bellen (tijdens daluren) naar Belgische mobiele nummers, en vaste/mobiele nummer in Europa, Canada en de Verenigde staten + vaste nummers in Turkije en Marokko. 

 • Vanaf €22,60 pe rmaand
 • Tijdens daluren onbeperkt bellen naar vaste nummers in BE, 2.000 minuten naar mobiele nummers in BE, vaste + mobiele nummers in Europa, Canada en VS en vaste nummers in Marokko en Turkijke
 • Met de optie Anytime (€7,50 per maand) kan je ook tijdens de piekuren profiteren van bovenstaande voordelen

De goedkoopste optie: vast bellen in een Alles in 1 pakket

Wil je spotgoedkoop bellen? En maak je ook gebruik van internet, Televisie en eventueel een mobiel abonnement? Dan kan je het beste een All in One Internet Pack afsluiten. Veel providers bieden extra voordelige Packs waarbij je alle diensten combineert in één extra voordelig pakket. Je ontvangt een mooie korting op de factuur, krijgt regelmatig leuke gratis extra’s., en hebt nog maar 1 aanspreekpunt voor al je vragen rondom internet, tv en bellen. 

Elke provider biedt weer zijn eigen Packs aan. Zo stunt Proximus met Tuttimus of Familius, heeft Telenet een speciaal Wigo abonnement en kan je bij Scarlet kiezen voor een extra scherp geprijsd “trio” pakket. 

Kan ik een abonnement afsluiten voor alleen vaste telefonie?

Ja dit kan, maar niet bij alle providers. Alleen Telenet en Proximus bieden een abonnement voor alleen bellen. Bij de meeste andere operators kan je dit allen afsluiten binnen een alles-in-1 Pack

Wat kost vaste telefonie per maand?

Sluit je bij een provider alleen een telefonie abonnement af? Dan betaal je al gauw €20,00 tot €25,00 per maand. Kies je voor een compleet pakket inclusief Internet en TV? Dan is het vaak stukken voordeliger.

Kan ik onbeperkt bellen naar Belgische nummers?

Bij de meeste vaste telefonie pakketten bel je (in daluren) onbeperkt naar vaste nummers in België. Meestal ontvang je daarnaast een aantal minuten (bijvoorbeeld 1.000 of 2.000) waarmee je kunt bellen naar mobiele nummers en nummers in het buitenland. Bekijk altijd de voorwaarden.