Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Mobiel internet

Mobiel internet is internet wat u overal in België draadloos kunt ontvangen. De beste Telecom netwerken zoals Mobistar hebben een bereik dekking van ongeveer 99% van de opplakte van België. Mobiel internet is in gebruik niet anders dan normaal internet. Het enige verschil is dat u het draadloos overal kunt ontvangen doormiddel van een USB-Modem of een mobiel internet simkaart. Doormiddel van een mobiel internet simkaart kunt u mobiel internet ontvangen met het ingebouwde ontvangst van uw smartphone of iPad/ tablet. Mobiel internet simkaarten zijn er in 2 variaties; prepaid mobiel internet en mobiel internet doormiddel van een abonnement. Als u een mobiel internet abonnement neemt, krijgt u in veel gevallen de mobiel internet simkaart gratis.

Prepaid Mobiel Internet abonnement

Prepaid betekent letterlijk ‘vooruit betaald’. Dat is ook precies wat u doet wanneer u kiest voor prepaid mobiel internet. U betaalt uw mobiel internet verbruik vooruit. Tevens betaalt u uw USB-Modem zelf, wat vaak niet het geval is bij mobiel internet abonnementen. Door voor prepaid mobiel internet te kiezen heeft u geen verplichtingen, bij abonnementen wel.  Prepaid mobiel internet kan zeer interessant zijn om te gebruiken in de auto of op reis, maar wat houdt dergelijk internet nu precies in?:

  • Prepaid mobiel internet is internet dat u vooraf dient te betalen
  • De kostprijs wordt bij prepaid mobiel internet aangerekend per MB
  • Per verbruikte MB betaalt u meer dan met een gewoon abonnement
  • Het is mogelijk om extra data-tegoed bundels aan te schaffen voor mensen die niet of juist vaak gebruikmaken van prepaid mobiel internet
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Wat is 2G?

2G is ook wel bekend als 2de generatie is een type mobiel netwerk. Toen er voor het eerst mobiele telefoons verschenen werd er gebruik gemaakt van een 1G (eerste generatie) netwerk. Dit netwerk functioneerde goed om telefoon gesprekken te voeren. Maar dit netwerk was niet krachtig genoeg om ook data te versturen zoals mobiel internet en foto’s. Daardoor ontstond de behoefte aan een verbeterd netwerk, namelijk 2G. Met dit netwerk konden ook foto’s verstuurd worden en (langzaam) op internet gesurft worden.

Wat is 3G

Inmiddels zijn er steeds meer mensen die op verschillende locaties draadloos mobiel aan het internetten zijn op zowel GSM’s, laptops en tablets. Hierdoor is er een behoefte voor een veel krachtiger en groter netwerk. Om die reden is er inmiddels een nieuw krachtig netwerk in België aangelegd naast de andere netwerken voor mensen met mobiel internet. Het 3G netwerk is krachtig genoeg om online video’s af te spelen op een iPhone 5 of smartphone. Het nieuwe netwerk maakt het zelfs mogelijk om draadloos te beeldbellen.

Hoe zit het met 4G en 5G?

Inmiddels zijn we rond juni 2024 vol bezig met 4G. Daarnaast zal de komende jaren het nieuwe 5G netwerk voor mobiel internet worden uitgerold. De verwachting is dat dit eerst in de grotere gebieden in België zal gebeuren.

Tegoed opladen

Als u kiest voor een prepaid mobiel internet pakket dan moet u, telkens wanneer u uw surftegoed verbruikt heeft, opnieuw herladen. Dit herlaad moment is een herlaadbeurt. Bij een aantal mobiel internet aanbieders krijgt u korting als u online herlaadt.

Mobile internet op iPad of Tablet

Een iPad is een populaire computer van het merk Apple. Het is een zogenoemde tablet computer. Dit zijn computers zonder toetsenbord of muis. De computer werkt doormiddel van een aanraak scherm waarmee men door de computer kan navigeren. Met een tablet kunt u ook gemakkelijk mobiel internet ontvangen doormiddel van een mobiel internet simkaart op een goedkope manier.

Verbinding via de laptop

Een laptop is een volwaardige computer met toetsenbord waarvan u het scherm kunt inklappen. Een laptop is vergeleken met een normale computer erg compact. Een laptop wordt ook wel een notebook of schootcomputer genoemd. Het veelvuldig bezoeken van verschillende websites wordt ook wel surfen genoemd. Een ander woord voor surfvolume is surf tegoed of data tegoed. Het is de hoeveel data dat u nog kunt internetten met uw herladen geldbedrag wat u bij uw prepaid mobiel internet tegoed heeft bijgeschreven.

USB modem gebruiken

Doormiddel van een USB-Modem kunt u mobiel internet laptop ontvangen. Aan het USB-Modem zit een soort stekker die in alle laptops past. Vervolgens gaat het kleine apparaatje aan om mobiel internet te ontvangen. Het apparaatje lijkt op een normale USB geheugen stick. Het snelste internet kunt u echter behalen door wel bekabeld (UTP) internet te gebruiken.

Verbinding met internet in het buitenland

Wanneer u in het buitenland verblijft kan prepaid mobiel internet interessant zijn. Wanneer u bijvoorbeeld één keer twee of drie weken vakantie neemt is prepaid mobiel internet interessanter dan een speciaal buitenlands pakket op uw gewone bundel. Ook wanneer u slechts af en toe gebruik maakt van mobiel internet is dat het geval. Wanneer u meer doet dan mailen en surfen is het echter beter om een standaard abonnement af te sluiten.