Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Kabel internet vergelijken mei 2024

Welke kabelaars zijn er allemaal in België? Hoe werkt internet via de kabel precies, en wat zijn de voordelen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over kabel internet in België. De meest bekende kabelbedrijven in België zijn Telenet en Voo. Telenet is met name actief in Vlaanderen en Brussel terwijl Voo zich richt op het Franstalige Wallonië en 6 andere gemeenten in Brussel.

Wat is kabel internet?
Internet via de kabel werkt via de kabel van de televisie. Dit noemen we ook wel de coax-kabel. Bedrijven als Telenet en Voo benutten deze kabel om internet binnen te brengen bij tienduizenden huishoudens. Kabel is een stuk sneller en betrouwbaarder dan DSL-internet. Kies je voor kabel? Dan heb je vaak te maken met één abonnement waar dan alles in zit. Dus ook je TV, vaste telefonie en eventueel mobiele telefonie.

 • Kabel internet werkt via de coax-kabel
 • In dichtbevolkte steden en kernen is deze verbinding meestal aanwezig
 • De bekendste kabelaars zijn Voo en Telenet
 • Het grote voordeel van de kabel is een stabiele en snelle verbinding tegen een goede prijs
 • Het nadeel is minder keuzevrijheid en het feit dat TV-kijken ten koste gaat van de bandbreedte.
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke kabel providers zijn er in België?

In België kennen we 2 verschillende kabelbedrijven. Dit zijn Voo en Telenet. Hieronder vind je meer informatie over deze beide operators.

Kabelinternet van Telenet
Telenet biedt een ruim aanbod aan internet, TV en Bellen abonnementen voor Belgen woonachtig in Vlaanderen en Brussel. Met Wigo van Telenet profiteer je van onbeperkt surfen, onbeperkt bellen & sms’en, genoeg data voor de hele familie en uitgebreide interactieve TV voor 1 vaste prijs van €103,00 (€80,00 eerste 3 maanden). Er zijn 3 verschillende kabel internet pakketten

 1. Telenet Basic Internet: 50/5 Mbps, vanaf €27,80 per maand
 2. Telenet Internet Fiber 100: 100/10 Mbps, vanaf €41,50 per maand
 3. Telenet Internet Fiber 200: 200/20 Mbps, vanaf €54,00 per maand

Wanneer je vast internet combineert met bijvoorbeeld telefonie, TV-kijken of een mobiel abonnement krijg je een korting op de factuur. Het internet wordt dus relatief voordeliger zodra je meer diensten toevoegt aan jouw abonnement.

Kabelinternet van Voo

De andere bekende kabelaar in België is Voo. Deze operator is met name actief in Wallonië en Brussel. Bij deze provider kan je alleen internet afsluiten. Maar er zijn ook zeer interssante “Packs”. Dit zijn alles-in-1 pakketten waar ook televisie en (mobiel) bellen zijn inbegrepen. Zo ontvang je bij Voo One een compleet pakket inclusief TV-kijken (89 zenders), Internetten met 400 Mbps, onbeperkt bellen en een mobiel abonnement met onbeperkt Bellen + SMS en 4GB data voor slechts €95,00 per maand. Dit resulteert in een enorm voordeel van wel €290,00. De volgende internet pakketten zijn beschikbaar:

 1. Voo Toudoo: 75/4 Mbps, vanaf €26,95 per maand
 2. Voo Wahoo: 125/6.5 Mbps, vanaf €48,95 per maand
 3. Binnenkort beschikbaar: Voo 400 Mbit. Prijzen volgen z.s.m. op Internethunter.be

 Kabel, DSL of Glasvezel?

Veel Belgen twijfelen over verschillende type internetverbindingen. Ga ik voor een voordelig DSL abonnement bij Scarlet? Kies ik voor supersnel glasvezel bij Proximus? Of ga ik voor een betrouwbare kabelverbinding bij Voo of Telenet? De keuze is enorm, dus we helpen je graag een handje.

 • Gebruik jij het internet alleen voor basis activiteiten als browsen, mailen, en TV-kijken? Kies dan voor een betaalbaar VDSL of ADSL abonnement
 • Wil jij het meest snelle internet wat beschikbaar is met 100% uptime? Kies dan voor het supersnelle en betrouwbare glasvezel netwerk van Proximus
 • Wil jij een snelle en betrouwbare verbinding, wil jij alle diensten bij 1 provider combineren, maar wil je niet te veel betalen? Kies dan voor kabel van Telenet of Voo!