Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Glasvezel internet vergelijken mei 2024

Op zoek naar supersnel internet via glasvezel in België? Glasvezel is de nieuwste, snelste en meest betrouwbare internetverbinding op dit moment. Het aanbod is nog beperkt in België. Proximus en EDPNet zijn op dit moment de providers die deze verbinding aanbieden. Wil jij weten welke glasvezel operators beschikbaar zijn op jouw adres? Op deze pagina vind je alle informatie!

Wat is glasvezel internet?
Een glasvezel is in feite een hele dunne vezel. Deze is gemaakt van een speciaal soort glas, vandaar de naam “glasvezel”. De informatie via deze vezels kan met een enorme snelheid worden verstuurd. Een speciaal laserlicht is in staat om informatie van A naar B te sturen. De voordelen van fiber internet in België zijn:

  • Supersnelle internetverbinding tot wel 500 Mbit
  • Klaar voor de toekomst: met “glas” kan je alle nieuwe en innovatieve toepassingen ook in de toekomst gebruiken
  • Een betrouwbare verbinding met weinig storingen
  • Uploaden en downloaden gaat met dezelfde hoge snelheid
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Alle glasvezel providers in België

Het aanbod van glasvezel internet in België is helaas nog beperkt. Op dit moment kan je bij 2 providers terecht. Dat zijn Proximus en EDPNet. Het is op dit moment onbekend of ook andere operators glasvezel gaan aanbieden. Hieronder vind je meer informatie over beide providers. 

Glasvezel van Proximus
Proximus kenden we voorheen als Belgacom. Het is een van de grootste en meest bekende operators van België. Met speciale Packs als Tuttimus, Minimus of Familus combineer je internet, tv, vaste telefonie en mobiel bellen in één goedkoop abonnement. Kies je voor glas? Dan haal je downloadsnelheden tot wel 220 Mbps. Uploaden gaat met 25 Mbps. Kies je voor de optie Fiber Boost? Dan gaat het nog iets sneller: downloaden met 400 Mbps en uploaden met 50 Mbps. 

Glasvezel van EDPnet
Kies je voor Fiber van EDPnet? Dan geniet je van enorme snelheden tot wel 500 Mbps. EDPnet werkt met 2 pakketten. Fiber XL + Telefonie (500/100 Mbps) en Fiber XS (150/50 Mbps). Dankzij fiber beschik je altijd over een snelle en stabiele verbinding. Ook als iedereen tegelijk thuis online is. Gamen, streamen, TV-kijken en internetten: het kan allemaal tegelijk zonder haperingen. Daarnaast is telefonie standaard gratis inbegrepen. 

FAQ (veelgestelde vragen)

Wat is glasvezel internet?

Een glasvezel is een zeer dunne maar sterke draad gemaakt van glas. Door deze vezel kunnen signalen met de snelheid van het licht worden verstuurd. Het resultaat? Een supersnelle verbinding, vele malen sneller dan de koperen telefoonlijn (DSL) of de kabel.

Welke providers bieden glasvezel aan?

Op dit moment kan je bij Proximus en EDPnet een glasvezel internet abonnement afsluiten. Andere operators beperkten zich tot DSL of Kabel.

Is fiber internet ook bij mij beschikbaar?

Hiervoor kan je een postcodecheck doen op de website van Proximus.be of EDPnet.be. Vul je postcode en huisnummer in, en ontdek meteen of glasvezel internet ook bij jou beschikbaar is.

Is internet via glasvezel duur?

Glasvezel internet is vaak nog iets duurder dan internet via de kabel of DSL. Dat komt door een kostbaar netwerk en het relatief kleine aanbod. Jouw woning aansluiten op “glas” is vaak gratis. Dit gaat ondergronds of discreet op de gevels.