Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet en TV

Het meest populaire abonnement van België is het abonnement voor internet en televisie. Dit is een combinatie van een internet verbinding en digitale TV. Dit is mogelijk via DSL (ADSL / VDSL), de kabel en via glasvezel (fiber). Bij veel providers kun je packs voor internet + TV afsluiten. De kosten wisselen tussen de €35 en €70, afhankelijk van type verbinding, snelheid en extra keuzes. Op deze pagina lees jij alles over dit type abonnement en kun je direct zo’n pakket afsluiten bij proximus, scarlet of orange. 

Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Internet en televisie abonnement vergelijken

Als je een contract voor TV en internet vergelijken wilt, moet je kijken naar heel veel verschillende aspecten. Dus niet alleen naar de goedkoopste prijs! Om jou een idee te geven van alle zaken waar je rekening mee moet houden hebben we hieronder een opsomming geplaatst. Het is aan te raden de volgende onderdelen te vergelijken: 

  1. Kwaliteit en snelheid van de verbinding.
  2. Het TV aanbod (zenders, zenderpakketten, tuners, extra optie’s). 
  3. Reviews van huidige klanten (lees ervaringen van anderen). 
  4. Bereikbaarheid klantenservice (niveau van de service). 
  5. Meegeleverde hardware (Modem, router, kabels, decoders etc).
  6. Storingspercentage en installatiegarantie. 

Waarom kiezen voor internet en tv?

Het is prettig om alle diensten bij 1 aanbieder te hebben. Wil je geen vaste telefoonlijn? Dan kom je automatisch uit bij dit type pack. Beide diensten, zowel internet als televisie, op 1 factuur, bij 1 provider. Dat is overzichtelijk en voordelig!

Bij welke providers kan ik terecht?

Deze diensten zijn af te sluiten bij Proximus, Scarlet, Orange, Telenet, TV Vlaanderen, TéléSAT, VOO en SFR. Er zijn ook verschillende zakelijke providers en regio gebonden netwerkleveranciers die deze service aanbieden.

Waarom geen pack voor televisie zonder internet?

Tenzij je satelliet TV hebt, heb jij altijd een active en snelle internetverbinding nodig om televisie te kunnen kijken. We spreken namelijk ook digitale / interactive televisie die via DSL, Kabel of Glasvezel binnenkomt. Vaak kun je ook on demand kijken via app of smart-tv!

Welke extra keuzes heb ik?

Qua internet is er weinig te kiezen, behalve de snelheid. 20 mb/s, 50 mb/s, 100 mb/s of zelf 200 mb/s. Voor de televisie zijn meer pakketten beschikbaar. Zoals zenders voor kinderen, natuurfilms en series, voetbal en tennis (sportpakket) en veel meer. Ook kun je opties als opnemen, pauzeren en terugkijken inschakelen. En wat te denken van een extra tuner voor een tweede tv (2e televisie).


Internet + Televisie pack afsluiten juli 2024

Het is niet ingewikkeld om een abonnement online voor elkaar te maken. Internet afsluiten doe je binnen enkele minuten. Klik in de vergelijker op een van de providers en doe de postcodecheck. Bepaal de gewenste snelheid en kies het televisie pakket. Is de prijs ok? Dan kun je doorgaan met afsluiten. Verstrek je extra adresgegevens, privegegevens (NAW) en betaalinformatie (IBAN voor automatische incasso van de kosten). De installatie en activatie zal plaatsvinden binnen enkele weken (soms kan de aansluitdatum dichterbij liggen).

Wat kosten deze abonnementen?

Een contract voor internet en televisie is heel verschillend. De tarieven van juli 2024 zijn afhankelijk van je verbindingstype (adsl, kabel of fiber) en de gekozen opties. In sommige gebieden is het afsluiten duurder in vergelijking met andere gebieden. Zeker als het gaat om snelheid. In de tabel hieronder kun jij zelf bekijken wat de gemiddelde prijzen zijn bij de populairste Belgische providers.


InternetproviderTarieven juli 2024
ProximusVanaf €59,00
ScarletVanaf €39,00
OrangeVanaf €49,95
TelenetVanaf €54,90
SFRVanaf €57,99
VOOVanaf €49,95
TV VlaanderenVanaf €48,95
TéléSATVanaf €48,95