Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Overstappen

Wil jij een goedkoper internet abonnement afsluiten? Dan ben je bij internethunter.be aan het juiste adres. Wij vergelijken alle internet providers en bieden de beste promoties van juli 2024. De grote vraag is natuurlijk; waarom wil jij overstappen? Zoek je meer service? Een snellere verbinding? Ga je verhuizen? Wil je meer TV zenders of mogelijkheden voor bellen met een vaste lijn? Wil je extra voordeel behalen met packs in combinatie met mobiele telefonie (quadplay)? Op deze pagina lees je alles wat jij moet weten als jij gaat overstappen van internet provider.

Wisselen van internet provider

Wil jij gaan wisselen van internetprovider? Dan moet je de onderstaande tabel even goed bekijken. In deze tabel vind je namelijk alle populaire providers van België en kun je direct een abonnement afsluiten. Hoe dat in z’n werk gaat? Klik hieronder op “afsluiten”. Doe de postcodecheck. Kies een van de abonnementen. Voer alle gegevens in en bestel de internetpacks. Het overstappen is binnen 5 minuten geregeld. Let op: soms wordt je oude abonnement automatisch opgezegd en soms moet je dat zelf doen.

Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoe kan ik Switchen van internet aanbieder in juli 2024?

Zoals je hierboven kunt lezen is het overstappen naar een andere internet operator niet moeilijk. Het activeren van je nieuwe abonnement is heeft echter wel wat aandacht nodig. Je oude modem / router moet je terug sturen naar de vorige provider. Van je nieuwe operator krijg je een installatiepakket (of er komt een monteur langs). Tijdens de installatie verwissel je de oude hardware met de nieuwe apparaten. Zo heb je de nieuwste software en beste WiFi verbinding. Tegenwoordig krijg je ook vaak een WiFi extender / repeater bij je pakket (om het bereik van de WiFi te verbeteren).


Kan ik mijn vaste lijn meenemen?

Tijdens de overstap moet je ook aangeven dat je jouw oude vaste telefoonnummer wilt behouden een meenemen. Soms is dat niet mogelijk als je gaat verhuizen. Het netnummer is namelijk regiogebonden.

Naar welke providers kan ik overstappen?

In België zijn onder andere de volgende providers actief: Proximus, Scarlet, Telenet en TéléSAT / TV vlaanderen. Orange, SFR, VOO, EDPnet, United Telecom en Dommel behoren ook tot de mogelijkheden.

Wanneer gaat mijn nieuwe abonnement in?

Je nieuwe internet en tv contract gaat in op het moment dat de oude verbinding is opgezegd en gedeactiveerd. Vaak sluit je een internetpack af voor 1 jaar of 2 jaar. Na 12 maanden kun je dan vaak overstappen naar een nieuwe operator. Het wisselen van provider is dan gratis.

Heb ik een nieuwe TV tuner nodig?

Als jij gaat wisselen van TV aanbieder krijg je ook een nieuwe tuner. Een decoder is het apparaat dat verbonden is aan je televisie. Dit device ontvangt via internet het signaal en geeft dit door aan de TV via HDMI.