Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internetbeveiliging

Een goede beveiligde verbinding is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt niet gehackt worden of spam binnenhalen of versturen. Hiervoor kun je gebruik maken van speciale software. De software is soms gratis en soms betaald. De kosten variëren van €15 per computer tot €60 per pakket. Afhankelijk van je wensen kies je een beveiligingsoplossing die bij je past. 

Wat is de beste antivirus & internet beveiliging?

Hieronder bespreken we kort 6 populaire Belgische antirus en internet beveiligers. Bij elk pakket hebben we kort onze bevindingen gezet en een conclusie geplaatst. Wil je meer informatie lezen over deze antivirus software / PC cleaners? Dan raden we je aan contact op te nemen met je provider (Proximus / Scarlet / Orange) of de klantenservice van de desbetreffende internetbeveiliger.

  1. BitDefender
  2. Trend Micro 
  3. Norton 360
  4. G-Data
  5. McAfee
  6.  ZoneAlarm
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

BitDefender Total Security juni 2024

In alle tests van verschillende tijdschriften overtuigde het programma met een zeer goede virusdetectie. Maar het spyware detectie programma heeft nog wel wat in te halen. Een betrouwbare firewall en recente updates onderscheiden deze software. De nieuwe B-HAVE technologie die nieuwe bedreigingen geidentificeert werkt top, BitDefender lijkt de juiste beweging voor ongediertebestrijding op te pc met insectenwerende middelen te hebben gemaakt. De monitoring van het draadloze netwerk en een instant messaging- encryptie ( MSN en Yahoo ) vervolledigen het beveiligingspakket. Helaas, het programma vertraagt het opstartproces in vergelijking met andere volledige bescherming programma zeer groot (ongeveer 1 minuut langer). Verder is een data backup naar de disk mogelijk. Een online backup zou wenselijk zijn voor de toekomst.

Een voordeel van de software BitDefender is het zogenaamde laptop-mode waarbij batterijvermogen wordt bespaard. Laptop-modus wordt ingeschakeld wanneer het apparaat werkt op de batterij/accu. Scans, back-ups, en soortgelijke procedures zal worden uitgesteld totdat het apparaat weer afhankelijk van een netsnoer is, zonder dat de real – time bescherming buiten werking is. Het programma is niet bijzonder eenvoudig en intuïtief. De virusscanner in dit geval heeft beveiligingsniveaus waartussen de gebruiker kan kiezen. Ervaren gebruikers kunnen vele standaardinstellingen van de programma-onderdelen wijzigen als dat nodig is.


Trend Micro Maximum Security

Maximum Security Trend Micro is de duidelijke winnaar als het gaat om uw pc volledig te beschermen voor virussen. De nieuwe producten van de wereldleider bieden een uitstekende bescherming in de consumentensector. In Nederland is de provider en de bijbehorende software is nog niet bekend, maar de triomf van deze software is in de rest van de wereld erg groot. Trend Micro is met haar producten een de meest succesvolle aanbieders van internet en pc-beveiliging.

De nieuwe versie bevat ook een nep-av schoner, Secure Erase en uitgebreide bescherming tegen virussen, spyware en diefstal van gegevens. Een eigen kluisje sync online back-up en een beschermde werkbalk maken het programma perfect. De resultaten in de opsporing virussen en spyware zijn bijzonder hoog en zorgen dat Trend Micro is nog steeds in de voorhoede van de antivirus software zit. Er is ook een mobiele variant waarbij je gewaarschuwd wordt als je internet hebt via WiFi-Spots tegen alle gevaren.

Een ingebouwde spam blocker voor spam e-mails en ook image-spam detecteert betrouwbaar en blokkeert hierdoor minder interferentie in mailverkeer van irrelevante komaf. De Parental Control blokkeert bevatte ongepaste inhoud en zorgt ervoor dat de kinderen op het internet kunnen surfen zonder gestoord te worden. Het programma omvat ook een eigen bescherming voor Facebook, Twitter, smartphones en tablet-pc’s.

De software is ontworpen waarbij de gebruikersinterface eenvoudig te bedienen is met slechts een paar klikken en minimale inspanning. Maar zelfs ervaren gebruikers kunnen gedetailleerde beveiliging rapporten maken voor hetzelfde geld. Veiligheidsinformatieblad zal zelfs grafisch zijn en, in het bijzonder in een begrijpelijke vorm voor de gebruiker zelf. Een bijzondere feature is de geïntegreerde bescherming smartphone: in geval van diefstal of verlies kan op afstand alle gegevens te wissen van uw smartphone.


Norton 360 2024

Alle testen die verschillende magazines hebben uitgevoerd, zijn tot de conclusie gekomen dat dit programma betrouwbaar is tegen internetbedreigingen. Daarnaast brengt het programma uw computer weer in vorm en verwijdert overbodige bestanden, defragmenteert uw harde schijf en verhelpt veelvoorkomende problemen zodat uw computerprocessen verbeterd worden. U kunt back-ups van belangrijke gegevens maken. Een bijzondere feature is een veilige online opslagdienst met 2 GB online opslagruimte die kan worden uitgebreid met een kleine vergoeding naar 5GB. Bovendien zijn er nieuwe back-up media die Blu-ray Disc, HD-DVD en iPod ondersteund. Tot slot, een Password Safe en monitoring van het draadloze netwerk dmv het beveiligingspakket.

Over de prestaties van de software is iedereen het overeens: topprestaties. Het bootproces is zo goed dat het niet vertraagd in vergelijking met andere beschermingsprogramma’s. Routine-onderhoud, zoals volledige scan of de back-up van het antivirusprogramma Norton 360 begint automatisch tijdens het werk van de gebruiker. Met het gebruik en het onderhoud van de antivirus-software, is de netheid van de user interface geprezen door de testers. Door zijn eenvoudige, intuïtieve bediening, het programma voor de bescherming is deze software toegankelijk voor iedereen.


G-Data Total Protection

In aanvulling op de kenmerken van G-Data Internet Security software bidet G Data Total Protection een andere data backup, ouderlijk toezicht en een aantal tools voor het systeem tuning. Net als bij de andere producten van G-Data is de virusscanner de absoluut spike in virusdetectie. Alleen op het gebied van tuning functies, moet het product nog groeien. Er zijn een aantal dingen waarover je kan klagen maar over een ding niet, en dat is de prijs. Met deze software kun je je pc goed beschermen maar je hebt er wel een snelle pc voor nodig. Let er wel op dat het werken op de pc vertraagt naarmate het anti virusprogramma aanstaat.


McAfee Total Protection 2024

McAfee Total Protection biedt, zoals de Internet Security Suite bij de opsporing van virussen en spyware vrij goede prijzen, die vergelijkbaar is met andere aanbieders. In de gedragsanalyse van de virus scanner is ruimte voor verbetering. McAfee heeft ook moeite met het opsporen van web exploits. Bij de beoordeling is ook niet bijzonder positief. In aanvulling op de kenmerken van de Security Suite zorgt McAfee Total Protection nog steeds voor uw thuisnetwerk tegen invasies van buitenaf. Vergeleken met Internet Security Suite bidet McAfee Total Protection niet echt veel extra functies. Gezien de prijs die men moet betalen zou u eerder voor de Internet Suite kunnen kiezen van McAfee. Maar er zijn betere alternatieven.


ZoneAlarm Extrem Security

ZoneAlarm Extreme Security Suite beschermt uw computer tegen alle soorten internetbedreigingen. De detectie functies voor virussen, spyware worden vergeleken met andere leveranciers. In diverse vergelijkende tests van tijdschriften zit het programma ZoneAlarm bijna altijd in de bovenste regionen of soms zelfs ver daarboven. Niet zo positief bij is ZoneAlarm is de iets wat lage scansnelheid van de virusscan. Hier loopt de concurrentie duidelijk op vooruit. De werking van de software en het oppervlak is niet erg gebruiksvriendelijk. De gebruiker is ook afgeleid van tijd tot tijd met onnodige waarschuwingen en dat stoort. ZoneAlarm heeft nog veel ruimte voor verbetering om te kunnen concurreren met andere aanbieders.

De software ZoneAlarm heeft ten opzichte van andere programma’s nog steeds behoefte aan een goede gebruikersinterface en gebruiksgemak. Daarom is de software alleen geschikt voor ervaren gebruikers. Positief, zeer goede firewall ZoneAlarm is het vermelden waard. Deze firewall kan ook afzonderlijk worden gekocht. Wie op zoek is naar een firewall moet eens een kijkje nemen naar deze firewall.