Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Snelste Internet Provider

Wil jij weten wat de snelste internetprovider van België is? Dat antwoord vind je op deze pagina. Op deze pagina lees je alles over de verschillende snelheden, diverse type verbindingen en natuurlijk bij welke aanbieders je terecht kunt. Wel is het belangrijk dat je weet wat er op jouw adres mogelijk is. Heb je alleen een DSL lijn? Dan zijn de snelheden veel lager, in verhouding tot de kabel. Fiber / Glasvezel zullen je de meest snelle en stabiele verbinding met internet geven. Dit type is veel minder kwetsbaar en werkt via een andere technologie die beter geschikt is voor de toekomst van het internet. Wil je direct abonnementen vergelijken? Kies dan een snelle provider uit de tabel hieronder en doe de postcode check.

Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoe wordt de snelheid berekend?

Dit wordt gedaan door te kijke naar het verbindingstype (DSL, kabel of glasvezel) en de lokatie van je woning. Op die manier wordt een maximale snelheid berekend. Vervolgens kies je een internetpakket met een bijbehorende snelheid. Dit is dan het maximale aan Mb/s dat je kunt ontvangen.

Downloadsnelheid en Uploadsnelheid

Soms zit er een verschil tussen de downloadsnelheid en uploadsnelheid. Downloaden betekend iets van het internet halen. Uploaden betekend iets naar het internet brengen / versturen. Deze snelheid wordt uitgedrukt in Mb/s.

Wat is Mb/s.

Dit is een snelheidseenheid. 1GB = 1MB. Als we spreken over een 50 mbit contract hebben we het over 50 mb/s downloadvermogen (50 mbits per seconde). Voor uploaden werkt dit net zo.

Welke providers bieden snel internet?

Orange, Proximus en Scarlet bieden allemaal interessante en snelle abonnementen voor internet en TV aan. Een pakket met fiber / glasvezel is wel sneller dan een traditioneel DSL (ADSL / VDSL) contract. Het is dus zo dat abonnement bij een provider kunnen verschillen. Diverse zakelijke providers kunnen wel verbindingen faciliteren tot 1GB/s. Een doorsnee huishouden heeft voldoende aan 50 mb/s, 100 mb/s of 200 mb/s (afhankelijk van de grootte van het gezin, aantal TV’s en computers / smartphones). Hoe meer apparaten verbonden zijn met het internet, hoe grotere snelheid binnen het internet abonnement wenselijk is.

Hoe kan ik snelle WiFi krijgen?

Ook in Belgie ondervinden veel klanten problemen met hun WiFi netwerk. Naast een snelle internetproviders moet je ook de hardware goed voor elkaar hebben. Dat betekend een goede, up-to-date router. Maar ook WiFi boosters als je op plekken met slecht bereik toch een snelle verbinding wilt behalen (denk aan de tuin, zolder of garage). Bij proximus en scarlet zit de modem standaard bij je contract in.


Snel Internet abonnement juni 2024 afsluiten

Wil jij direct een internet en tv abonnement afsluiten? Dan hebben we in juni 2024 verschillende aanbiedingen en promoties. Snel surfen doe je onder andere met proximus voor een scherpe prijs. Je kunt op de website van de provider een postcodecheck doen om te kijken of er in jouw gemeente en woonplaats geleverd wordt en wat de voorwaarden zijn. Soms kun je de verbinding boosten voor een extra €5-€15 per maand. Zo ga je van 50 Mb/s naar 100 Mb/s of van 100 Mbps naar 200 Mbps.

Snelle 100 Mbps verbinding bij Proximus

Wil je profiteren van een goed snel netwerk dan zou je kunnen kiezen voor een internet en TV pack van Proximus. Al vanaf €59 kun jij internetten via deze provider. De bieden veel interessante extra’s voor hardware, zenders en belpakketten. Dit bundelen ze in het rappe tuttimus abonnement. De nummer 1 van België. 

Razendsnel 100 Mm/s via Orange

De populaire abonnementen van Orange behalen ook vlugge verbindingen van 100 Mm/s. In de praktijk kan dit iets lager uitvallen (afhankelijk van je lokatie). Downloaden met 85 Mbps tot 95 Mbps is zeker haalbaar. Handig voor LOVE klanten. Een provider zie zovel vast als mobiel goede service levert. 

Scarlet biedt 50 mb per seconde

Mocht je wat goedkoper uit willen zijn kun je terecht bij Scarlet (€35 per maand). Hiervoor krijg je een maximale snelheid van 50 Mbps. Ook bij scarlet kun je kiezen voor Alles in 1 (Trio) of internet + TV. De opties zijn grenzeloos.