Internet operators vergelijken

Internet providers met elkaar vergelijken, dat valt in de praktijk soms flink tegen. Er zijn zo ontzettend veel aanbieders. En elke aanbieder heeft weer allerlei Packs met TV, Internet en Bellen. De Internethunter wil jou helpen met het vergelijken van alle providers en operators. Hieronder vind je in één oogopslag de meest populaire pakketten van België. Klik door, en bekijk meteen de actuele pakketten en aanbiedingen. 

Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

De goedkoopste provider van juli 2024?

Waar vind ik nu écht goedkoop internet, TV en bellen in juli 2024? Scarlet is een echte prijsvechter. Dit is het “zusje” van Proximus. Je kunt hier heel voordelig een Internet abonnement afsluiten. Maar Sclaret biedt ook een 3-in-1 pakket met daarbij bellen en televisie. Het is heel eenvoudig, maar voor basisgebruik meer dan voldoende. 

  • Voor goedkoop internet + TV en bellen is Scarlet een geschikte optie
  • Alleen internet al vanaf €23,00 per maand
  • Een pakket met TV en bellen vanaf €39,00 per maand
  • Ook voordelig mobiele telefonie bij afsluiten. 

Vergelijk prijzen internetabonnementen

Het lijstje aanbieders van telefonie en internet is lang, wat betekent dat het lastig is om een goede keuze te maken. De prijs speelt hierbij een belangrijke rol, maar het is helaas niet mogelijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag welke provider het goedkoopst is. Dat hangt in de eerste plaats natuurlijk af van wat u wilt: een telefoonabonnement, een internetabonnement of een combinatie van beiden.

Als u alleen een telefonie-abonnement wilt hebben, is de vergelijking relatief eenvoudig. U betaalt altijd een vast bedrag per maand plus de bijkomende gesprekskosten. Er kunnen behoorlijke verschillen zitten tussen de providers onderling. Sommige hebben lage tarieven (of laten u tijdens daluren zelfs gratis bellen naar) naar vaste lijnen binnen België, maar berekenen een relatief hoge prijs voor gesprekken naar mobiele nummers. Het is daarom verstandig om voor uzelf een belprofiel op te stellen voor u gaat zoeken naar uw ideale provider: belt u voornamelijk naar vaste of naar mobiele nummers? Belt u veel tijdens de piekuren (wat altijd duurder is dan tijdens de daluren)? En pleegt u veel telefoontjes naar het buitenland?

Internet, televisie en bellen 

Tegenwoordig kunt u ook via internet bellen, ofwel via VoIP. Dat kan een flinke kostenbesparing opleveren. Bellen via internet is soms wel 60% goedkoper dan telefoneren via een normale verbinding. U belt altijd gratis naar andere abonnees van uw provider en ook telefoneren naar mobiele nummers is erg goedkoop. Soms krijgt u zelfs gratis belminuten naar het buitenland. Toch zitten er nog wat addertjes onder het gras. Deze belminuten krijgt u vaak alleen als u regelmatig belkrediet koopt bij de betreffende provider. En als u via uw VoIP-verbinding ook door anderen gebeld wilt kunnen worden, moet u een zogenaamd nomadisch geografisch nummer huren. Helaas bieden niet alle operatoren deze dienst aan en als ze dat wel doen, kost het u gemiddeld 5 a 10 euro per maand. Hierdoor verspeelt u het behaalde voordeel dus weer gedeeltelijk. Uiteraard heeft u voor VoIP ook een internetverbinding nodig.

Het kiezen van een internetverbinding

Aan het kiezen van een internetverbinding zitten meer haken en ogen, wat de vergelijking iets complexer maakt. Internetabonnementen zijn onder te verdelen in verschillende categorieën, bijvoorbeeld ‘licht’, ‘gemiddeld’ en ‘zwaar’. Hoe zwaarder het abonnement, hoe hoger de prijs. Kijk wel goed rond, want bij provider X krijgt u misschien veel meer snelheid en/of datavolume voor dezelfde prijs dan bij provider Y. Ofwel: wat bij de ene provider ‘licht’ is, kan bij een ander best ‘gemiddeld’ heten. Let ook goed op de hoogte van de datalimiet en de kosten voor het overschrijden ervan. Als u meer downloadt dan is toegestaan, kunnen de kosten hiervoor behoorlijk oplopen. Bij sommige providers is het mogelijk om vooraf meer datavolume in te kopen.

Extra services in je abonnement
Anti-spamsoftware en viruscontrole op e-mails is meestal bij de abonnementsprijs inbegrepen. Sommige providers vragen hier echter extra geld voor, dus het is de moeite waard om dit na te gaan voor u een contract afsluit. Volledige antivirussoftware wordt maar door een enkele provider meegeleverd. Bij gecombineerde abonnementen is het vergelijken van de prijs nog wat lastiger. U krijgt immers twee diensten voor één prijs en het is niet duidelijk wat de diensten afzonderlijk kosten. Een goede tip is om voordat u gaat zoeken naar een geschikte provider, voor uzelf een eisenpakket samen te stellen én te bepalen wat u per maand uit wilt geven.Gewapend met deze informatie wordt het gemakkelijker om op de verschillende vergelijkende websites te zoeken naar abonnementen die bij u passen.

Let op de prijs / kwaliteitverhouding
De prijs alleen is natuurlijk niet zaligmakend. U heeft weinig aan een goedkoop abonnement als uw provider u in de steek laat. Neem daarom ook de tijd om de voorwaarden van de provider door te nemen en eventueel naar de ervaringen van anderen te vragen. Vooral bij het afsluiten van een internetabonnement is het belangrijk om na te gaan of de beloofde snelheden inderdaad worden gehaald en of de verbinding betrouwbaar is.