Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Postcodecheck

Heb jij een nieuwe woning gekocht? Wil je overstappen van internetprovider? Ben je op zoek naar snellere abonnement of een goedkoper contract? In dat geval moet je natuurlijk gaan vergelijken. Aanbieders van internet hebben allemaal een postcodecheck. In deze blog gaan we verder in op deze postcodecheck, wat je hiermee kunt en waarom je dit absoluut bij meerdere providers moet bekijken.

Internet postcodecheck uitvoeren

Een postcodecheck betekend dat je op basis van je postcode en huisnummer combinatie (dus de adresgegevens van je woning of pand) gaat kijken naar twee dingen.

  1. Welke type aansluitingen bevinden zich in je huis? Dit kan zijn een DSL lijn, een coax kabel aansluiting of fiber / glasvezel netwerk. Ook een combinatie van deze netwerken is mogelijk.
  2. Welke maximale snelheiden zijn er haalbaar bij de provider op basis van je aansluiting. DSL lijnen zijn trager dan snelle glasvezel abonnementen. De kabel zit daar tussenin.

Sommige providers bieden specifiek alleen glasvezel internet aan, en anderen kun je meerdere pakketten aanbieden. Hieronder kun je een aantal internetbedrijven zien waarbij je direct een postcodecheck kunt uitvoeren. Klik op de groene knop hieronder op direct de website van de leverancier te bezoeken.

Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoe bekijk ik de mogelijke snelheden?

Er zijn providers die verschillende snelheidspakketten aanbieder na de postcodecheck. Je kunt dan een keuze maken en kiezen voor bijvoorbeeld 50 mb/s of 100 mb/s (uiteraard zit daar prijsverschil in). Er zijn ook aanbieders die juist geen keuze bieden maar 1 (alles in 1) pakket aanbieden. De opties vind je altijd terug na het uitvoeren van de adrescheck.

Ik heb glasvezel thuis, kan ik ook kabel of ADSL nemen?

Het is doorgaans aan te raden dat, wanneer je beschikt over een fiber aansluiting, je ook een pakket op glasvezel neemt. Waarom? De verbinding is sneller en stabieler. Vaak zijn de kosten wel wat hoger in vergelijking met VDSL of een kabelaar.

Alleen internet of met bellen en televisie?

Er zijn mogelijkheden voor een internet only abonnement. Dit houdt in dat je puur en alleen een verbinding met internet afsluit (dus geen televisie of vaste lijn bel-opties). Je kunt dan wel on-demand tv kijken en online bellen (of via apps). Een totaal pakket of packs met internet en TV hebben vaak financieel wel voordelen t.o.v. alles los bestellen (bijvoorbeeld bij Telenet of EDPnet).