Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Opzeggen

Ga jij overstappen van internet provider of verhuizen? Dan moet je misschien je abonnement opzeggen. Er zijn providers die dit voor jou regelen als je gaat overstappen. Toch is het handig altijd zelf nog te checken of de opzeggen van je huidige / oude abonnement is gelukt. Op deze pagina geven we een aantal tips voor het annuleren van je internetabonnement. Je wilt natuurlijk ook dat dit vlekkeloos en zonder problemen verloopt. Zorg er altijd voor dat je jouw actuele klantnummer bij de hand hebt. Hieronder kun je een aantal populaire providers bekijken en een nieuw abonnement afsluiten.

Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoe kan ik mijn internet abonnement opzeggen?

Ook in juni 2024 zijn veel providers actief op social media, via de telefonische klantenservice en bereikbaar via de post. Om jou een idee te geven wat wij aanraden hebben we hieronder een kort stappenplan gemaakt. Als je een nieuw abonnement afsluit is wel handig altijd even te vragen of je nieuwe provider je oude abonnement opzegt, dat scheelt weer tijd. Je hoeft dan niet verder te lezen. Let erop dat je de verloopdatum van je contract wel in de gaten moet houden. Je kunt niet opzeggen als deze termijn nog niet verstreken is.

  1. Bekijk de contracttermijn.
  2. Zoek je gegevens erbij (contractnummer / klantnummer).
  3. Bekijk op de website van je provider informatie over opzeggen.
  4. Benader de klantenservice via facebook of twitter, of stel je vraag aan de telefonische klantendienst. Zij kunnen vervolgens je abonnement afzeggen of je de adresgegevens verstrekken waarnaar jij een opzegbrief moet versturen.
  5. In de opzegbrief vermeld jij alle persoonlijk gegevens over de aansluiting, je klantnummer, je abonnement en de datum waarop je wilt annuleren (per direct opzeggen indien mogelijk).
  6. De adresgegevens van de provider ten behoeve van verzending van de opzegbrief worden vaak verstrekt via de klantendienst of in online te vinden.

Checken of je abonnement is geannuleerd

Wij vinden het belangrijk nog even te vermelden dat het verstandig is altijd te check of de opzegging correct is doorgevoerd. Dit kun je doen door in te loggen op je oude account. Werkt deze nog? Bel dan even met de klantenservice om te bevestigen. Houdt er rekening mee dat het annuleren van een internet abonnement enkele weken kan duren. Gebruik je de webmail functies van je provider? Dan moet dus ook een nieuw email adres aanmaken. Je oude mailadres komt te vervallen. Maak vroegtijdig een backup. Ga natuurlijk ook op tijd overstappen naar een nieuw provider. Anders kom je zonder internetverbinding te zitten. Dat is niet handig natuurlijk.