Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

DSL Internet providers vergelijken mei 2024

DSL staat voor Digital Subscriber Line. Het is een van de meest toegepaste vormen van breedbandinternet in België. Dat komt omdat het vrijwel overal beschikbaar is, en doordat het relatief goedkoop is. Het is namelijk een stuk beter betaalbaar dan de kabel (coax) of glasvezel (fiber). De meest bekende vormen zijn VDSL en ADSL. Op deze pagina kan je alle informatie vinden over DSL-internet. Hoe werkt het, welke aanbieders zijn er, en waar moet ik op letten bij het afsluiten van een goedkoop DSL-internet abonnement in België?

Hoe werkt DSL internet?
DSL werkt via de koperen/analoge telefoonlijn. Doordat de telefoonlijn maar een klein deel van de bandbreedte nodig heeft, kan het ook gemakkelijk worden gebruikt voor internet. Via ADSL kan je snelheden halen tot 24 Mbit. VDSL is nog ietsjes sneller: hiermee bereik je snelheden tot 60 Mbit. Dat komt doordat VDSL een stuk efficiënter werkt vergelen met ADSL. Een belangrijk nadeel van DSL-internet is dat de feitelijke snelheid afhangt van de afstand tot de wijkcentrale. De voordelen zijn:

  • Het is vrijwel overal beschikbaar
  • Het is goedkoper dan glasvezel en kabel
  • Met VDSL bereik je snelheden tot 60 Mbit
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop ADSL abonnement in België

Ben jij een basis-internetgebruiker? Gebruik jij het internet alleen voor de meest standaard dingen als browsen, mailen, het nieuws lezen en af en toe TV-kijken? Dan is ADSL-internet een zeer geschikte optie. Het is namelijk goedkoop en er zijn veel verschillende aanbieders. Het werkt namelijk via de telefoonlijn, en die ligt praktisch overal. 

Goedkoopste DSL abonnementen van mei 2024
In België zijn er verschillende aanbieders die ADSL/VDSL abonnementen verkopen. De bekendste operators kan je hieronder vinden. Per provider vind je het goedkoopste pakket met de corresponderende downloadsnelheid, uploadsnelheid en de prijs per maand. 

ProviderPakketDownloadsnelheidUploadsnelheidPrijs per maand
ScarletPoco30 Mbps2 Mbps€23,00
ProximusStart50 Mbps4 Mbps€27,50
EDPNETVDSL XS20 Mbps2 mbps€25,95