Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Router & Wifi Internetsnelheid Verbeteren

Wil je je internetsnelheid optimaliseren? Valt je internetsnelheid bij de speedtest tegen? Wanneer je last hebt van langzaam internet dan ligt het in veel gevallen aan de router en/of de modem (bijvoorbeeld bij Orange of SFR). Hieronder volgen een aantal tips:

Verander het kanaal
Niet dat van de TV; maar van je router. Wifi-routers werken op een specifieke kanalen. Wanneer je een typische router installeert, is een bepaald kanaal meestal als standaard gekozen. Sommige routers kiezen het kanaal dat het minst druk is. Kijk zelf welk kanaal er het minst druk is om de prestatie van je router te verbeteren, en misschien kan dit ook wel het bereik van je signaal verbeteren. Een goed, gratis hulpmiddel om hiervoor te gebruiken is inSSIDer. Twijfel niet aan het programma door de grafieken en de vele informatie. Hetgeen waarop je je wilt focussen is de kolom “Kanaal”. Zie je, in de diavoorstelling hieronder, hoeveel routers in deze buurt met kanaal 6 zijn verbonden? Indien je router met hetzelfde kanaal is verbonden, wil je deze naar een minder druk kanaal verhuizen (in Amerika zijn routers meestal verbonden met kanalen 1,6 en 11 met de 2,4 GHz band). Je kunt je router van kanaal veranderen door naar zijn interface te gaan. Alle routers hebben een andere manier hoe ze toegang verkrijgen tot hun interface, dus kijk dit ook na met je fabrikant.

Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Update Router Firmware

Updaten van de router firmware word vaak over het hoofd gezien door vele gebruikers. Bedrijfsnetwerk toestellen tonen vaak een soort van melding wanneer er een nieuwe versie van de software verkrijgbaar is om te downloaden. Verbruikers draadloze routers, zeker oudere routers, tonen deze melding zelden. Kijk geregend of er een nieuwe versie van je firmware verkrijgbaar is voor je router. Er is vaak een sectie in het interface van de router om je firmware up te daten. Maar je moet vaak naar de website van je routers fabrikant gaan om de firmware te vinden (de meeste fabrikanten maken dit proces zeer simpel) en upload het dan via het interface van je router. Er zijn vaak bijgevoegde release opmerkingen die je vertellen wat de firmware help te repareren. Deze reparaties lossen vaak verbindingsproblemen op.

Update Adapter Firmware
Net zoals routers zijn network adapters op computers en laptops onderworpen aan firmware updates. Herinner dat een goed draadloos bereik en prestatie niet alleen zijn gedicteerd door de router maar ook door de network adapter voor klanten. (Andere factoren kunnen ook een aanslag hebben, maar dit is meestal niet zo groot.) De meeste laptops hebben een ingebouwde adapter. Ga naar je netwerk instellingen om de naam van je adapter te vinden (via het controle panel in Windows OS). Ga dan naar de website van de fabrikant om zeker te zijn dat je de laatste firmware hebt.

Verander de router van positie voor WiFi
Heb je je draadloze router naast je breedband modem staan, verborgen in het entertainment centrum in de kelder? Verplaats deze indien je bereik problemen hebt. Je moet je router niet bepaald dichtbij je modem hebben staan. Het is ideaal om de wifi router in een centrale plaats te hebben staan. Indien je meer flexibiliteit nodig hebt in om je router in een centrale plaats te verplaatsen kun je een op maat gemaakte Ethernet Cat 5 kabel kopen van Best Buy of elke andere plaats dat computer diensten verleend. Indien je dit doet, let er dan wel op dat dit technisch gezien geen gratis optie meer is.

DD-WRT
De avonturiers onder ons kunnen DD-WRT proberen, een open source software voor routers. Het is gekend de prestatie van de router op te bouwen en verlengt de functies die worden aangeboden door de meeste routers. Niet elke router ondersteunt dit, maar het aantal routers die dit ondersteunen groeit. Waarschuwing: Het installeren van DD-WRT kan de garantie van de router opschorten. Vele fabrikanten zullen niet langer router problemen troubleshooten wanneer je DD-WRT installeert. Hierdoor is het niet een aanbevolen optie voor routers die onder garantie staan van een bedrijfsnetwerk. Er zijn ook geen garanties dat DD-WRT upgrades je router niet negatief zullen beïnvloeden. Maar vele gebruikers gebruiken het als een gratis manier om hun router te verfraaien. Indien je een oudere of reserve router hebt, of indien je de kans wil wagen om te zien of je bereiksprobelemen verhelpt op een nieuwe router, kijk dan of deze word ondersteund op de DD-WRT website. Let er ook op dat het niet simpel is om de DD-WRT te verwijderen van sommige routers. Dit verwijderen kan dus een beetje werk en onderzoek vragen.

Installeer een 2e router als toegangs punt of WiFi repeaters

Je kunt bijna alle routers als een draadloos toegangspunt installeren. Om dit te doen moet je de LAN-poort van de tweede router met de LAN-poort van de eerste router verbinden. Indien je eerste router zijn IP-adres 192.168.2.1 is en zijn netmask 255.255.255.0 is, kun je het IP-adres van je tweede router veranderen 192.168.2.2 en kun je hetzelfde netmask gebruiken. Het is ook belangrijk dat je dezelfde SSID en veiligheid is toegewezen aan de tweede router en zet ook de DHCP af op de tweede DSL router.

Nieuwere routers maken dit proces makkelijker. Als je een tweede router hebt die een jaar oud is, kan het mogelijk gezet worden om het toegangspunt in herhaling mode te doen werken. Configureren is soms zo eenvoudig als een klik op een knop (in de UI). Kijk dit na bij de fabrikant van de router of documentatie geleverd met je router. Je kunt ook gewoon een toegewijd toegangspunt kopen Dit is een duurdere optie, maar het bespaart je waarschijnlijke enkele configuratie problemen. Je beste gok, wanneer je deze manier gebruikt, is om een toegangspunt van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Antennes
Nieuwere 802.11n Wi-Fi routers komen vaker met ingebouwde antennes. Maar sommige hebben nog steeds ondersteuning van externe antennes die vaak kunnen worden geüpdatet. Overweeg een hoge-winst antenne, die je kan plaatsen op een manier dat het wifi signaal naar je gewenste richting gaat. Hawking Technology offer de HAI15SC Hi-Gain Wireless Corner Antenna. We hebben deze nog niet uitgetest, maar Hawking beweert dat het de sterkte van je signaal van 2dBi naar 15dBi versterkt. Antennes zoals deze kunnen aan de meeste routers worden bevestigd die een externe antenne verbinding hebben. Hoge-winst of booster antennes zijn verkrijgbaar aan €40 tot €100.

Repeaters en WiFi Extenders

De meest gekende draadloze netwerk verkopers offeren toestellen die als repeaters of draadloze verleggingen werken. Terwijl ze een wifi signaal kunnen verleggen, kunnen ze ook moeilijk te installeren zijn. Ze kunnen het signaal verstoren en kunnen duur zijn. Een goede repeater of extender kan je al snel $200 kosten. Ook via de beste provider van België.

Nieuwe Router/Adapters
Wat dacht je van een nieuwe router en adapter te kopen? Upgrade je huis netwerk naar 802.11n en gebruik de 5GHz band zou je een waarneembare verbetering in prestatie zou moeten geven. Er word gezegd dat 2.4GHz eigenlijk een beter bereik heeft dan de 5GHz band, maar dit is enkel duidelijk wanneer je een draadloze verbinding maakt over grote gebieden zoals universiteiten of leefgemeenschappen. In onze router testen, voor kleine plaatsen, die bijvoorbeeld in je huis worden gevonden, 802.11n en de 5GHz band leverde typisch gezien beter dan 2.4GHz, op grotere afstanden. Het is een duurdere optie, maar als draadloze verbinding cruciaal is voor jouw, is het te overwegen. Indien je de 802.11n router koopt, moet je natuurlijk ook de klanten adapter vervangen door eentje dat “N” niet ondersteund. USB-gebaseerde 802.11n adapters zijn een makkelijke manier om een laptop met een oudere ingebouwde adapter up te daten.

Enkele-verkoper oplossingen
Verkopers zijn snel om te zeggen dat hun producten beter zullen werken dan de producten van andere verkopers. Maar het is logisch dat de verkoper zijn producten meer vergelijkbaar zijn met andere producten van dezelfde verkoper. Indien mogelijk, prober je netwerk toestellen van dezelfde verkoper te kopen. Dit betekend niet alleen je router of adapter, maar ok je antenne, repeaters en toegangspunten.