Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Brussel

Zonder problemen snel alle internetproviders in Brussel vergelijken? De verscheidenheid van verschillende aanbieders van internet en televisie is ontzettend groot. Dat gaat van Telenet tot TV Vlaanderen, er is keuze in overvloed. Onze vergelijker van TV en Internet pakketten helpt jou daarbij! Vergelijk eenvoudigweg de beste operators en bekijk het beste of goedkoopste internet abonnement passende bij jouw wensen. Liever bellen, internet en televisie in zo’n alles in één pakket samenvoegen? Ook dat is mogelijk! Vervolgens vergaar jij op onze website bruikbare informatie over thema’s als het kiezen van een internetsnelheid en de voordelen van glasvezel internet.
ProvincieBrussel
GemeenteBrussel
Gemiddelde downloadsnelheid30Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid15Mb/s
Gemiddeld verbruik200GB p/maand
Gemiddelde kosten€45,00 p/maand
Populaire aanbiederOrange
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit ogenblik nogal wat internet operators in Brussel die bij elkaar weer flink wat goedkope TV en internet abonnementen in mei 2022 verkopen. De diverse aanbiedingen van de de goedkoopste provider, en een welkomstcadeau als een supermarkt-cadeaukaart zijn per week weer anders. Hoe achterhaal jijmoeiteloos zo’n scherp geprijsd en veilig contract voor TV + internet? Wij van Internethunter.be helpen jou met het vinden van een geschikte provider. Voer vlug je persoonlijke gegevens in, bekijk de af te sluiten providers en zoek het abonnement met de laagste tarieven. Goed om te weten: vaak is ADSL-internet in Brussel het voordeligste.

Vijf handige bespaartips voor internet en televisie
 1. Sluit alle diensten af bij één internetaanbieder. (Check meer info over een Internet Pack met TV en Bellen.)
 2. Voorkom een te hoge internetsnelheid. Voor het huis-tuin-en-keuken gebruik heb je genoeg aan 100 Mb/s.
 3. Kies niet altijd voor dure opties zoals filmpakketten. Pakketten als deze verhogen de factuur aanzienlijk.
 4. Beperk je reguliere TV-abonnement. En overweeg goedkope streamingdiensten (populair zijn o.a. RTL Series of VRT Net).
 5. Stop niet met vergelijken. Kom niet voor verrassingen te staan. Vergelijk en onderzoek of een andere provider goedkoper is.

Welke internetproviders zijn er in Brussel?

In Brussel zijn allerlei internet pakketten aanwezig. Bijv. Telenet, Proximus, Scarlet of VOO. Via ADSL of VDSL, de televisiekabel, en ook glasvezel staat hier niet stil. Checken welke goedkope abonnementen in Brussel beschikbaar zijn? Verschaf ons de adresgegevens, en bekijk de huidige aanbieders van internet in jouw woonplaats in mei 2022. Populaire aanbieders zijn Telenet, Dommel en Base. Internetaanbieders in Brussel hanteren degelijke losse pakketten voor internet, Internet + TV pakketten, en ook speciale 3-in-1 contracten. Speciale 4-in-1 pakketten worden sinds korte tijd meer aangeboden. In zo’n quad-play pakket wordt mobiele data- en telefoondiensten toegevoegd.
proximus internet

Internet van Proximus

Populair: Proximus levert in Brussel internet en TV. Internet via VDSL2 of “Glas”, inclusief gratis e-mailadres.

 • Snelheden tot 100 Mbps
 • Altijd TV kijken via de App
 • Scherpe maandtarieven
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet voorziet in internet, tv en vaste telefonie middels kabelverbinding in Brussel. Prima voorwaarden, met aantrekkelijke acties.

 • Tot wel 200 Megabit per seconde
 • Overal in de EU tv kijken
 • Hoge welkomstkorting
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet voorziet in goede internet tarieven in Brussel voor mei 2022. Via het telefoonnetwerk (VDSL2+) tot 50 Mbit.

 • Voordelige prijzen
 • Gemakkelijk TV terugspoelen
 • Goede welkomstkorting

Prijzen internet & TV in Brussel (tarieven mei 2022)

Het is een boeiende vraag: wat zijn vandaag de dag de tarieven van een internet en tv abonnement in Brussel? Dat wisselt gewoonlijk per postcode. De hoogte van de factuur wordt bepaald door variabelen als het internetbedrijf (denk aan United Telecom), internetverbinding (zoals. COAX), up/downloadsnelheid (bijv. 65Mb/s), en de aanvullende diensten (o.a. Movies & Series Xl). Een goedkoop TV en internet abonnement in Brussel is er al voor €27,5 tot en met €80. Normaliter is een alles in 1 abonnement het scherpst geprijsd. Ook interessant: Orange.

Populaire pakketten
 • Orange Kangoeroe 40 + Internet
 • Proximus Classic + Comfort 25 + Internet Favorite + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Generation MTV 25 + Internet Comfort Pack + Belgacom TV
 • Proximus Internet Comfort Pack + Happy Time XL + TV + Smart+ 50
 • VOO DUO toudoo
 • Telenet FLUO Home Plus + King Business International


internet vergelijken brussel

Veranderen van internet provider? Dat is zo gepiept!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet providers vergelijken en binnen 5 min. overstappen

 1. Vul de postcodecheck in

  Voordat je gaat beginnen met internet vergelijken in Brussel is het aan te raden om gelijk de postcodecheck uit te voeren. Helemaal bovenaan deze website kan jij een postcode en huisnummer combinatie ingeven. Aansluitend sturen we je door naar de vergelijker. Je vergelijkt op deze plek enkel de abonnementen en providers die daadwerkelijk kunnen aansluiten in jouw straat.

 2. Internet, TV en Bellen pakket samenstellen

  In de basis geef je aan wat je precies nodig hebt. Uitsluitend internet? Of liever iets met televisie erbij? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Zodra je weet wat je wilt kan je veel specifieker alles in 1 pakketten vergelijken. Daarnaast geven we jou de tools om unieke premium-zenders (denk aan Canal C) aan te klikken. Tegelijkertijd kan jij het abonnement unieker maken met producten en software als online tv kijken, tv programma’s opnemen, on demand films kijken.

 3. Maximale internetsnelheid?

  Wat tevens relevant is: hoe snel moet het internet zijn? Dat schommelt tussen de 15 mb/s tot en met 350 mb/s. Wat voor jou geschikt is, hangt af van diverse factoren. Is internet voor jouw van belang voor het basisgebruik zoals nieuwswebsites lezen, youtube films kijken, browsen op het internet, mail checken? Stream je regelmatig video’s via Pathé TV of Be TV? Ben jij liefhebber van multiplayer games als Team Fortress 2? Betreft het een groot of klein gezin? Ben je bezig met upload of downloaden van bestanden? Onze vergelijker kan hierin helpen! Selecteer ‘welke snelheid selecteren’? Op deze plek vertellen wij meer m.b.t. de perfecte snelheid die goed is voor allerlei situaties.

 4. Kosten internet pakketten vergelijken

  In het geval je het gewenste pakket en de minimale snelheid gekozen hebt kan het vergelijken van tarieven beginnen. De internet providers worden altijd gesorteerd op maandelijkse kosten. Het goedkoopste abonnement voert de lijst aan. De maandelijkse acties en promoties zijn verrekend in de maandtarieven. Bijna alle internet providers werken met een eenmalige korting, en sommige providers verstrekken bijvoorbeeld de eerste maanden een gereduceerd tarief.

 5. Moeiteloos overstappen van provider

  Als je weet wie de beste provider van Brussel in mei 2022 is, wordt het tijd de contracten rond te maken. Tik op de blauwe bestelknop en wij sturen je door naar de aanbiedingspagina van de provider. Vul je gegevens in en rond de aanvraag af. Binnen vijf minuten is de aanvraag verzonden. Ga je veranderen van aanbieder? Vaak regelt je geselecteerde internet provider het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice.


De pluspunten van een Internet Pack met digitale TV en bellen

Erg veel families neigen naar het goedkope triple play abonnement. Met zo’n totaalpakket heb jij digitale TV, vast bellen & internet van één dienstverlener voor een vaste maandprijs. Tegenwoordig heb je ook keuze uit 4-in-1 pakketten waar mobiele telefonie is inbegrepen(ook wel Quad Play). Ook interessant: Scarlet internet.

 • Minder betalen voor internet, tv en bellen
 • Alles kosten op één overzichtelijke factuur
 • Je kunt terecht bij 1 klantenservice die je helpt bij je internet en televisie
 • Providers bieden vaak gratis diensten zoals bijv. Gratis data / GB’s voor je telefoon contract

internet-vergelijken-online


FAQ: veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Moet ik ADSL, Kabel of Glasvezel afsluiten?

Dit wordt gebaseerd op de postcodecheck op onze website. Op basis vanje adresgegevens (postcode) ontdek je welke type verbindingen er allemaal zijn voor jouw huis. Niet elk adres heeft de beschikking over (coax) kabel & glasvezel. Doorgaans is de traditionele ADSL wel voorhanden (of er moet al glasvezel liggen). Heb jij meerdere mogelijkheden? In dit scenario zijn de gewenste snelheid en de hoogte van de kosten factoren die het meest relevant zijn. Het glasvezel netwerk is snel, maar vaak zijn de kosten wat hoger in verhouding tot ADSL en de kabel. Op het moment dat je gaat voor kabel kom je al gauw uit bij Telenet. ADSL is vrijwel altijd de goedkoopste optie, maar hierbij lever je ook flink snelheid in.

Wat is de snelste internet provider in Brussel?

Het meest snelle internet krijg je via de kabel, of nog beter: glasvezel. Daarmee lopen de snelheden op tot 750Mb. Partijen als Telenet, Scarlet & Proximusinnoveren in rap tempo. In de gemeente Brussel kan je nog niet overal glasvezel of kabel krijgen. Wel beginnen er diverse nieuwe projecten om meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Het laatste nieuws tref je op ONBEKEND. De behaalde snelheid ligt niet enkel en alleen aan de provider. Ook de hardware (modem/router, netwerkkabels) is van belang. De werkelijke snelheid kan per wijk anders zijn.

Hoe gaat het opzeggen en overstappen van provider in z’n werk?

Zodra het huidige contract is afgelopen (na 12 tot 24 maanden) mag je overstappen van provider. Veranderen van internet provider is een fluitje van een cent. Normaal gesproken kan je dat online regelen. De grootste providers van België (EDPnet, VOO, TéléSAT, TV Vlaanderen, SFR, Scarlet, Proximus, Orange) hebben dat samen schriftelijk vastgelegd. Misschien ken je het wel als Easy Switch. Geen administratieve rompslomp meer. Mogelijk krijg je een nieuwe modem. Uiteraard kan er ook een monteur bij je langskomen.

Reparaties & storingen mei 2022

Op dit ogenblik is er geen grootschalige storing. Ook in 2022 zijn er verschillende geplande werkzaamheden. Dat kan uitdraaien in een Proximus / Scarlet storing. Uitbreidingen aan het coax kabelnetwerk betekenen vaker Telenet storingen. De provider in kwestie weet hier vaak meer over. Via FB of Twitter merk je het snelste of er problemen zijn met het internet.

Is er in Brussel traag internet en WiFi?

Dit is per aansluiting weer anders. Verschillende aspecten hebben hier invloed op. Hierbij moet je denken aan de UTP-kabels en de plek van de modem en router voor stabiele WiFi. Voor maximale internetsnelheid in tuin, garage of zolder kan je een wifi repeater of booster of een antenne aansluiten. Zo’n trage verbinding kan ook te danken zijn aan software op smartphones en computers of verkeerde modem-instellingen. Een professionele installateur kan de situatie bekijken, en analyseren waar de problemen liggen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Maak kennis met de goedkoopste provider in 1000 en stap razendsnel over

Glasvezel vergelijken Brussel

Glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar die – met behulp van laserlicht – informatie razendsnel kan versturen. Zodoende haal je de allerhoogste downloadsnelheden tot maar liefst 1Gb per seconde. In een toenemend aantal wijken kan je kiezen voor fiber internet naast kabel en ADSL. Ook in de omgeving Brussel zijn er verschillende acties t.a.v. het verrijken van het glasvezelnetwerk. Voor internetten via fiber betaal je eenmalige aansluitingskosten en natuurlijk het maandelijkse tarief. Internetten via glasvezel wordt steeds goedkoper, en het prijsverschil met kabel is nog klein. Zulk soort packs zijn er al vanaf €42,5. Open de postcodecheck, en bekijk of glasvezel internet in Brussel het overwegen waard is.

Voordelen Brussel fiber internet
 • Verbijsterend snel internet: dit kan oplopen tot 1 Gbps
 • Een zeer betrouwbare verbinding, altijd service
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Je hebt veel te kiezen
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

united-telecom
 • Onbeperkt downloaden
 • Gratis Wifi-modem
 • Combinatie-aanbieding
telesat
 • Heel voordelig bellen
 • Handige monteursdienst
 • Duidelijke maandprijs
edpnet
 • Met gratis telefonie abonnement
 • Gemakkelijk ozeggen
 • Combinatie-aanbieding
dommel
 • Met optioneel speedpack
 • Verschillende pakketten
 • Goedkope maandtarieven
TV-vlaanderen
 • Overal altijd Live TV
 • Supersnel overstappen
 • Pakketkorting
voo
 • Ruim 70 TV-kanalen
 • Ruim aanbod
 • Pakket-aanbieding
SFR
 • Ruim 130 zenders
 • Ook voor alleen Internet
 • Factuurkorting
orange
 • Ultrasnelle internetverbinding
 • Afsluiten in 5 minuten
 • Hoge korting


Alle plaatsen in deze gemeente