Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Wat doet een Proxyserver of Proxy?

Een Proxy server is een computer die het mogelijk maakt een indirecte verbinding te maken met een site of andere internetdiensten. De Proxy werkt als tussenpersoon. Je maakt verbinding met de proxy, en de proxy met de website of dienst die jij wilt gebruiken. Meestal wordt een proxy gebruikt om toegang te krijgen tot een site die anders geblokkeerd is door bijvoorbeeld je eigen internetprovider of jouw land.

Hoe werkt een Proxy?

Een Proxy kan ook gebruikt worden om betere netwerkprestaties te krijgen,  informatie te filteren, of als beveiliging. Een proxy  kan zich bevinden op een punt binnen je eigen netwerk,of op verschillende punten tussen je computer en je eindbestemming op het internet. Door gebruik te maken van een Proxy gebruik je niet je eigen IP-adres, of vraag je zelf informatie op. Maar doet je proxyserver dat, gaat de informatie naar de proxyserver, en stuurt te proxyserver die informatie weer door naar jouw apparaat. In het kort zijn er 3 types proxyverbindingen voor veilig internet in België.

Welke soorten proxy-verbindingen zijn er?

  1. Een Webproxy. Een webproxy is de meest gebruikte proxy, en is een server waaraan alle computers in een netwerk verbonden zijn voor zij het internet opgaan. Zo’n server kan een gedeelte van het internet opslaan in een tussenbuffer zodat de internetervaring sneller is dan normaal. Ook kan zo’n server dienen als filter, firewall of bescherming van het netwerk.
  2. Een Open Proxyserver.De naam zegt het al, een open proxyserver staat open voor iedereen om te gebruiken. En kan mensen voorzien van een willekeurig IP adres zodat het een klein beetje moeilijker wordt hun identiteit te achterhalen, of als middel om netwerkblokkades te omzeilen.
  3. Een VPN proxy. Een VPN provider biedt eigenlijk ook een proxy aan. In plaats van direct te verbinden met allerlei websites doe je dat via de VPN server. Een groot verschik is dat je verbinding tot de proxyserver standaard gecodeerd is, zodat het niet mogelijk is voor anderen om vanaf jouw glasvezel internetverbinding af te tappen, of naar jou te herleiden.

Het belang van een goede VPN
Het doel van deze blog is o.a. om meer mensen via een VPN provider de middelen te geven om online hun Privacy te beschermen. Om zo met meer privacy-bescherming, meer anonimiteit en beter beschermd te laten internetten. Daarbij willen wij mensen zo eerlijk en onafhankelijk mogelijk te voorzien van informatie over de mogelijkheden van het internetten via een VPN provider.

Leave a Comment