Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Hoe kan ik Thuis eenvoudig draadloos internet installeren?

Om thuis te kunnen genieten van draadloos internet, heeft u een aantal producten nodig om ervoor te zorgen dat u bereik heeft en op het draadloze systeem kunt komen. Vind je het leuk om te weten hoe een draadloze internet verbinding precies werkt? Lees dan altijd goed de installatie-instructies.

Apparatuur voor draadloos internet
Voor het aansluiten van draadloos internet kunt u kiezen voor een access-point of een wireless router. Als u al een bedraad internet heeft, zorgt een access-point ervoor dat ook laptops zonder bedrading aan het internet netwerk gekoppeld kunnen worden. Voor een nieuw draadloos internet, zonder bedrading, kiezen de meeste mensen voor een wireless router. Een provider van internet biedt wireless routers aan en kan u helpen bij de keuze voor de router die het beste bij uw internetgebruik past.

Voorbereiding voor draadloos internet
Na de aanschaf van een wireless router, is het tijd om de router te installeren. Een router is verbonden aan de kabel die u van internet voorziet. Deze kabel is bij de meeste mensen in de meterkast te vinden. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar de computers en laptops aan moeten voldoen om op het internet aangesloten te worden. De apparaten moeten minstens draaien met Windows XP, een pentium processor, een browser voor internet die javascript toestaat en een netwerkkaart. De netwerkkaart is de vervanging voor de bedrading van het netwerk.

Aansluiting van de router
Bij uw router zit een handleiding en een (ethernet) kabel. Als eerste wordt het modem uitgeschakeld en wordt de kabel aan de kant van de computer losgemaakt. Deze kabel wordt nu vanaf het modem met de router verbonden. De computer waar u de kabel los heeft gemaakt, wordt via de extra kabel verbonden met de LAN 1 poort van de router. Het is wel van belang om de antenne van de router helemaal uit te klappen en de router met de adapter aan een stopcontact te verbinden. De modem, router en computer worden aangezet en als het goed is gaan er een LAN en een WAN lampje branden. Je kunt nu een speedtest doen. Valt te snelheid toch tegen? Bekijk dan hier hoe je de internetsnelheid van Wifi kan verbeteren.

Instellen van de router
De router is nu klaar voor het IP adres, dit wordt bij de router geleverd en wordt ingevoerd op de adresregel van de browser voor internet. De computer begint dan met een set-up en vraagt om een wachtwoord wat meestal 1234 is. Dit wachtwoord kan later worden veranderd. Voor de internettoegang kiest u voor Dynamisch IP adres. En voor de beveiliging kan een set-up vanaf de router worden gestart. Nog steeds slechte ontvangst? Gebruik dan een Wifi-repeater.

Leave a Comment