Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Hoe werkt een Draadloos internet netwerk

Draadloos internet is tegenwoordig erg populair. Denk maar aan bluetooth, hotspots, infrarood en vooral Wi-Fi. De populariteit is vooral te danken aan de eenvoud ervan. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om draadloos te werken dan allemaal kabels door het huis te trekken. Met draadloos internet kunt u zowel in uw huis als hieromheen gebruikmaken van de mogelijkheden van het internet en dat is altijd goed meegenomen. Gezien de hoeveelheid vragen die gesteld worden over het installeren van zo’n netwerk hebben we ervoor gekozen om dit artikel te schrijven. We zullen u stap voor stap uitleggen hoe op een eenvoudige manier een draadloos internet te installeren (ook voor mobiel mogelijk).

Draadloos WiFi netwerk

Tegenwoordig krijgt u bij de meeste internetabonnementen een (draadloos) modem mee. Is dit niet het geval, dan zijn deze in alle electronicawinkels verkrijgbaar. Laat u wel goed informeren! In de meeste laptops zit de juiste hardware om draadloos internet te ontvangen al geïnstalleerd. U kunt via uw snelle netwerkverbindingen kiezen uit een lijst met beschikbare Wi-Fi kanalen. U weet zelf welke van u is. Om verbinding te maken heeft u een code nodig. Deze staat in de handleiding van uw draadloos modem en op het modem zelf. Deze code bestaat meestal uit zowel cijfers als letters. Let op: de code is meestal hoofdletter gevoelig. Typ de code in en u kunt meteen online! Bewaar uw codes altijd op een veilige plek en geef ze nooit zomaar weg. Zo blijft uw internetverbinding veilig.

Instellen WiFi internet

Wilt u draadloos internet op uw desktop, kijk dan of een netwerkkaart is ingebouwd. Zo niet, dan moet u zelf een netwerkkaart aanschaffen. Het is aan te raden om een netwerkkaart van hetzelfde merk aan te schaffen als uw draadloos modem. Mits u deze niet van uw internet provider hebt meegekregen. Zo voorkomt u problemen.Heeft u moeite met online komen? Dan is het vaak voldoende om het modem te resetten. Dit doet u door de stroom er volledig af te halen. Wacht een minuut en schakel het weer aan. Zijn de verbindingsproblemen nog steeds niet opgelost? Vraag dan hulp aan uw internet provider.

Leave a Comment