Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Het juiste tariefplan voor mobiel Internet kiezen

Als je van plan bent om mobiel Internet te gebruiken op je smartphone, laptop of tablet dan kun je vanzelfsprekend alle informatie zoeken op de websites van de betreffende operatoren. Gelukkig zijn er in België ook verschillende vergelijkers van mobiel internet. Op deze pagina vind je met name informatie over het vergelijken van internet, TV en bellen voor thuis. In deze blog gaan we in op het kiezen van het juiste tariefplan voor mobiel internet!

Welk mobiel abonnement kies ik?
Je keuze zal in eerste instantie afhangen van je dataverbruik mobiel Internet gedrag. Op basis daarvan zal je moeten bepalen voor welk tariefplan je kiest.
Heb je totaal geen besef van je mobiel Internet gedrag, dan kun je eraan denken om te starten met een prepaid formule. Je betaalt weliswaar iets meer voor je verbruik, maar je zit nergens aan vast. Later kun je – met de gegevens van je maandelijks verbruik in de hand – altijd overstappen naar een abonnement of een andere prepaid formule. Je nummer kun je steeds behouden.

Pay per use principe
Nog een andere optie is een tariefformule via het pay-per-use principe. Voordeel is dat je hier enkel betaalt wat je effectief verbruikt, maar daar tegenover staat dat de eenheidstarieven wel aan de hoge kant liggen. Ideaal dus om je profiel te schetsen, maar ook een volwaardig alternatief voor wie weinig verbruikt of gewoon bereikbaar wil zijn zonder zelf veel te bellen, sms’en of dataverkeer te genereren.

Dergelijke pay-per-useformules zijn o.a. beschikbaar bij BASE, Dommel en Telenet.

Vergelijk met andere providers
Als je – aan de hand van je dataverbruik – een bepaald tariefplan hebt gekozen, kijk dan ook eens naar de prijzen in de erboven liggende categorie met meer datavolume. Het is goed mogelijk dat je er voor dezelfde prijs een formule vindt bij een andere operator met meer dataverkeer inbegrepen. Op zoek naar een goedkoop (mobiel) internet abonnement? Bekijk het aanbod in jouw woonplaats! Klik door naar bijvoorbeeld Gent, Luik, Brussel, Brugge of Antwerpen en kies direct een provider die past bij jouw wensen en budget.

Leave a Comment