Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Charleroi

Zonder problemen snel internetproviders in Charleroi vergelijken? De keuze op het gebied van aanbieders van internet en tv was nog nooit zo groot. Je kunt denken aan Scarlet tot SFR, de keuze is enorm. Onze vergelijker van TV en Internet pakketten helpt jou met vergelijken! Vergelijk simpel alle grote operators en ontdek het aantrekkelijkste internet contract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje. Wil jij bellen, tv en internet binnen zo’n alles in 1 pakket samenvoegen? Ook dat is mogelijk! Verder lezen jullie op Internethunter.be handige info over items als de internet postcodecheck en wat je kunt doen bij traag Wifi.
ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Gemiddelde downloadsnelheid37Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid25Mb/s
Gemiddeld verbruik240GB p/maand
Gemiddelde kosten€53,00 p/maand
Populaire aanbiederScarlet
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit ogenblik nogal wat internet operators in Charleroi die opgeteld weer tientallen soorten voordelige TV en internet abonnementen in mei 2022 mogen aanbieden. De huidige actie van de goedkoopste provider, en doorgaans ook gratis kadoos als een gratis luchtballonvaart kunnen iedere maand weer totaal anders zijn. Dus, hoe vind je als consument nu zo’n voordig en snel contract voor internet + TV? Internethunter helpt jou met het vergelijken van prijzen. Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, doorzoek de providers die voorhanden zijn en kies voor het internet pakket met het laagste tarief. Goed om te weten: gewoonlijk is ADSL-internet in Charleroi het laagste geprijsd.

5 tips voor een goedkoper internet en televisie abonnement
 1. Kies voor internet, tv en bellen bij één leverancier. (Check meer info over een Internet Pack met vaste telefonie en TV.)
 2. Neem geen hogere internetsnelheid dan nodig. Voor kleine activiteiten heb je geen 200 Mb/s nodig.
 3. Denk kritisch na over dure onnodige extra’s als o.a. filmpakketten. Deze extra’s verhogen de factuur aanzienlijk.
 4. Beperk je reguliere TV-abonnement. En overweeg goedkope streamingdiensten (bijvoorbeeld Youtube of RTL Series).
 5. Vergelijk prijzen ieder jaar. Houdt jaarlijks grip op de prijsontwikkelingen en onderzoek of het slim is om over te stappen.

Welke internetproviders zijn er in Charleroi?

In Charleroi zijn verschillende internet pakketten beschikbaar. Populaire spelers zijn Scarlet, Telenet, Proximus en TéléSAT. Via een ADSL lijn, de kabel (coax) of wellicht via glasvezel. Bekijken welke goedkope abonnementen in Charleroi voor jou mogelijk zijn? Voer je postcode en huisnummer in, en check zelf de huidige leveranciers in jouw omgeving in mei 2022. Populaire aanbieders van zijnternet zijn Telenet, Orange en Billi. Internetaanbieders in Charleroi voeren prima pakketten met alleen internet, Internet + TV pakketten, en ook speciale 3-in-1 contracten. Unieke 4-in-1 pakketten kunnen extra veel voordeel opleveren. Met behulp van zo’n quad play pakket wordt mobiele data- en telefoondiensten toegevoegd.
proximus internet

Internet van Proximus

Aanrader: Proximus verkoopt in Charleroi internet en TV. Een stabiele internetverbinding (VDSL2), en goedkoop vast bellen.

 • Proximus Tuttimus
 • TV Replay: 36 uur herbekijken
 • Maandelijkse korting
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet biedt internet, bellen en televisie middels de coaxkabel in Charleroi. Uitstekende snelheid met een goede beoordeling.

 • Data delen met het gezin
 • Opnames buitenhuis plannen
 • Altijd aanbiedingen
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet is actief met laag geprijsde internet tarieven in Henegouwen voor mei 2022. Van 30 Mbit/s tot wel 50 Mbit/s.

 • Onbeperkt surfen
 • Uitgebreide interactieve TV
 • Scherpe maandtarieven

Geldige prijzen televisie en internet in Charleroi (tarieven mei 2022)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn vandaag de dag de tarieven van een internet en tv abonnement in Charleroi? Dit verandert meestal per huishouden. De hoogte van de factuur wordt bepaald door onder andere de active provider (bijvoorbeeld Proximus), soort internet (coax-kabel), gewenste snelheid (bijv. 140Mb/s), en overige opties (zoals. videotheek thuis). Een goedkoop pakket voor TV en internet in Charleroi vind je al vanaf €32,5 tot contracten van €72,50. Doorgaans is een 3 in 1 abonnement het goedkoopste. Bekijk ook Orange promoties.

Populaire pakketten
 • Proximus Internet + TV
 • Proximus Happy Time + Generation MTV 25 + Internet Intense + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Happy Time XL + Smart 45 + Internet Maxi Pack + Belgacom TV
 • Scarlet Internet + TV (Trio) + Chili
 • Base Mobile 2 + business fix pack 4
 • VOO Duo Pro


internet vergelijken charleroi

Veranderen van internet en TV aanbieder? Dat gaat als volgt!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Providers vergelijken en binnen 5 minuten overstappen

 1. Voer een postcodecheck uit

  Tijdens het proces van internet vergelijken in Charleroi is het cruciaal direct de postcodecheck op je woning uit te voeren. Op deze pagina vul je gewoon jouw postcode en huisnummer in. Aansluitend sturen we je door naar de vergelijker van internet pakketten. Je vindt daar alleen maar de internet en TV pakketten van aanbieders die ook echt actief zijn op jouw adres.

 2. Benodigde diensten selecteren

  In de basis kan jij een selectie maken uit welke diensten je precies nodig hebt. Uitsluitend internet? Wil je het aanvullen met digitale TV? En ben je van plan om vast te bellen? Op het moment dat je weet wat je zoekt kun jij gemakkelijker de diverse abonnement voor internet vergelijken. Daaropvolgend kan het handig zijn om unieke premium-zenders (dat kan zijn Télévesdre) toe te voegen. Bovendien kan je kiezen voor uitbreidingen als begin gemist, vooruitkijken, tv programma’s opnemen.

 3. Een internetsnelheid kiezen

  Wat bovendien cruciaal is: welke internetsnelheid heb je nodig? Dit varieert tussen de 50 mb/s t/m 150 mb/s. De snelheid die bij jou past is afhankelijk van verscheidene factoren. Passen jullie internet toe voor kleine activiteiten zoals bijv. youtube films kijken, weerbericht bekijken, browsen op het internet, mail checken? Kijk je veel video-content via bijv. Pathé TV of HBO? Houd je van online gaming avonturen als Hitman Blood Money? Zijn er kinderen die PC’s, laptops of smartphones hebben? Ben je bezig met upload of downloaden van bestanden? De internet provider vergelijker geeft advies! Tik op ‘welke snelheid is nodig’? Dan kun je info bekijken over de mogelijke snelheid die hoort bij verschillende gebruikerstypes.

 4. Prijzen internet abonnementen vergelijken

  Indien jij het type abonnement en de minimale snelheid gekozen hebt wordt het gemakkelijker om tarieven te vergelijken. De internet providers zijn normaal gesproken gerangschikt op kosten per maand. De voordeligste provider zul je altijd bovenaan zien. Een speciale promotie is direct berekend in het maandbedrag. Verschillende bedrijven geven eenmalig een welkomstkorting weg, andere aanbieders verwerken de eerste maanden van het contract extra korting op de factuur.

 5. Overstappen naar de nieuwe provider

  Indien jij hebt ontdekt wie de beste provider van Charleroi in mei 2022 is, kan je het abonnement afsluiten. Klik gewoon op ‘bestellen’ en je komt meteen terecht op de aanvraag-pagina. Vul je gegevens in en klik op ‘aanvragen’. Dit hoeft nog geen 5 minuten te duren. Veranderen van internetprovider? Normaal regelt je betreffende leverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice.


Internet Pack: TV, internet en bellen voor een vaste prijs

Legio woningeigenaren doen een aanvraag voor het praktische triple play abonnement. Met deze constructie ontvang je digitale TV, internet & vast bellen van 1 leverancier waarbij je een vast maandbedrag afrekent. Vandaag kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten met mobiele telefonie (ook wel Quad Play). Lees verder over TV Vlaanderen tarieven.

 • Je bent een stuk voordeliger uit
 • Alle kosten op 1 afrekening
 • Je hebt te maken met 1 provider die ondersteuning biedt voor TV + internet
 • Combineren betekent gratis extraatjes zoals bijvoorbeeld Gratis data / GB’s voor je telefoon contract

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Wat kiezen: adsl, tv-kabel of glasvezel?

Hiervoor neem je als eerst de resultaten van de postcodecheck. Middels postcode + huisnummer kan je zien welke internet verbindingen beschikbaar zijn in jouw postcodegebied. Niet elk adres kan profiteren van glasvezelinternet & kabel. Meestal is connectie via ADSL wel verkrijgbaar (als glasvezel niet beschikbaar is). Kan op jouw adres alles? Hierbij zijn de gewenste snelheid en de kosten zaken waar je vooral naar moet kijken. Glasvezel is sneller, maar in de regel ook wat kostbaarder vergeleken met ADSL en Kabel. Bij internet via de kabel is een veel gekozen speler Telenet. ADSL is in veel gevallen de goedkoopste mogelijkheid, maar de snelheden zijn beperkt.

Wie biedt het snelste internet in Charleroi?

De hoogste downloadsnelheid is beschikbaar via de kabel (coax), of glasvezel. Zo Up- en download je tot 750 Mb p/s. Dienstverleners als Telenet, Scarlet en Proximuszijn hier druk mee bezig. In de gemeente Charleroi beschikt nog niet elke woning over deze aansluitingen. Wel starten er steeds meer nieuwe initiatieven om de glasvezel-adoptie te versnellen. De hoogte van de snelheid kent meer oorzaken dan de provider. Het gebruik van randapparatuur (modem/router, netwerkkabels) zijn net zo van invloed. De maximale snelheid kan per woningblok ontzettend fluctueren.

Hoe kan ik mijn huidige contract opzeggen en overstappen van provider?

Wanneer het huidige contract is afgelopen (binnen 4 weken) heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Veranderen van internet pakket kan iedereen zelfstandig regelen. Gewoonlijk gebeurd dit gewoon online. De erkende providers in België (TV Vlaanderen, EDPnet, VOO, TéléSAT, Proximus, SFR, Scarlet, Telenet) hebben hier afspraken over gemaakt. Misschien ken je het wel als Easy Switch. Het voordeel voor de klant is dat je bijna niets zelf hoeft te regelen. Je moet wel even een nieuwe modem aansluiten. Uiteraard ontvang je hiervoor hulp en ondersteuning (installateur).

Actuele storingen mei 2022

Momenteel zijn er geen storingen bij ons bekend. Ook in 2022 staan er werkzaamheden aan het netwerk op de planning. Dat kan uitdraaien in storingen bij Proximus / Scarlet. Uitbreidingen aan het coax kabel netwerk resulteren dikwijls in Telenet storingen. Jouw provider zal dit vroegtijdig aangeven. Via FB of Twitter kom je er heel snel achter of er storingen of werkzaamheden zijn.

Heeft Charleroi traag internet en WiFi?

De werkelijke snelheid is per woning weer anders. Heel veel onderdelen hebben hier invloed op. Hierbij moet je denken aan het type netwerkkabel en waar jij de modem en router neerzet voor goede WiFi. Voor betrouwbare verbindingen in de garage/zolder/tuin kun je zo’n handige wifi repeater, booster of een antenne aansluiten. Een trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan programma’s op je ipad of computer of foute router-instellingen. Een speciale specialist kan langskomen, en apparatuur plaatsen voor een snellere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Maak kennis met de goedkoopste provider in 6000 en stap eenvoudig online over

Glasvezel vergelijken Charleroi

Glasvezel is een hele dunne draad van glas met een veel grotere capaciteit dan de coax kabel. Dit mondt uit in de allerhoogste downloadsnelheden tot 750 Mb/s. In flink wat plekken heb je de mogelijkheid tot aansluiting op fiber of kiezen voor traditioneel ADSL (of coax). Ook in de gemeente Charleroi zijn er tal van updates aangaande het verrijken van het glasvezelnetwerk. Voor internet via fiber geldt dat je eenmalige aansluitingskosten betaalt en vanzelfsprekend de abonnementskosten. Deze vorm van internet is de afgelopen jaren flink in prijs gedaald, en het kan prima concurreren met de kabel. Deze packs kan je al afsluiten vanaf €30. Doe de gratis postcodecheck en kom erachter of glasvezel internet in Charleroi voor jou een optie is.

Voordelen Charleroi fiber internet
 • Onthutsend snel internet: tegenwoordig tot wel 1 Gb p/s
 • Zeer stabiel internet, heel weinig storingen
 • Dezelfde hoge snelheid voor uploaden en downloaden
 • Veel verschillende partijen
 • HD beeldkwaliteit op je televisie

united-telecom
 • Gratis nummerbehoud
 • Verschillende pakketten
 • Goedkope prijzen
telesat
 • Supergoedkoop bellen
 • Interactief TV kijken
 • Lage tarieven
edpnet
 • Tot 200 Mbps downloaden
 • Goede klantenservice
 • Lage maandprijs
dommel
 • Huidig nummer behouden
 • Betrouwbaar netwerk
 • Lage maandprijs
TV-vlaanderen
 • Hoge downloadsnelheid tot 100 Mbit
 • Ook voor alleen Internet
 • Lage tarieven
voo
 • Optionele Extra Ciné-Séries
 • Handige monteursdienst
 • Duidelijke tarieven
SFR
 • Scherp geprijsde packs
 • Veel aanbod
 • Maandelijks aanbiedingen
orange
 • Digitale TV via de kabel
 • Ruime keuze
 • Aantrekkelijke tarieven


Alle plaatsen in deze gemeente