Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Dour

Moeiteloos en snel de internetproviders in Dour vergelijken? De keuze in verschillende aanbieders van internet en tv lijkt groter dan ooit. Variërend van Orange tot en met SFR, de keuze is enorm. Onze internet-vergelijker helpt jou via de handige vergelijker. Vergelijk snel de populaire operators en vindt zo het meest geschikte internet contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen. Lekker makkelijk bellen, tv en internet in zo’n alles-in-1 pakket groeperen? Dat behoort tot de opties! Verder treffen jullie op deze pagina handige informatie over onderwerpen als overstappen en wat te doen bij sloom internet.
ProvincieHenegouwen
GemeenteDour
Gemiddelde downloadsnelheid43Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid19Mb/s
Gemiddeld verbruik260GB p/maand
Gemiddelde kosten€53,00 p/maand
Populaire aanbiederScarlet
ProximusScarletOrangeTV VlaanderenTéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn in juli 2020 nogal wat internet operators in Dour die opgeteld weer erg veel goede en betaalbare TV en internet abonnementen in juli 2020 mogen aanbieden. De diverse aanbiedingen van de de goedkoopste provider, en gratis cadeau’s voor nieuwe klanten als een Dyson stofzuiger wisselen elkaar in rap tempo af. Op welke wijze bekijk je simpel een scherp geprijsd en goed TV + internet abonnement? Wij van Internethunter.be helpen bij het afsluiten van een goed pakket. Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk de mogelijke providers en selecteer het internet abonnement die het laagst geprijsd is. Advies: meestal is ADSL-internet in Dour het laagste geprijsd.

5 tips om te besparen op TV en Internet
 1. Combineer meerdere diensten bij één internet provider. (Check meer info over een Internet Pack met bellen en TV.)
 2. Neem niet onnodig een XL pakket. Voor e-mail en social media is een pakket van 200 Mb/s onnodig.
 3. Neem geen dure extraatjes zoals filmpakketten. Pakketten als deze verhogen de factuur aanzienlijk.
 4. Neem geen TV-abonnement. Online kan je ontzettend veel kijken (denk aan Pathé TV of RTL Series).
 5. Stop niet met vergelijken. Betaal geen jaar te veel: vergelijk en check of het slim is om over te stappen.

Welke internetproviders zijn er in Dour?

In Dour zijn verscheidene internet pakketten voorhanden. Je kunt denken aan Telenet, Proximus, Scarlet en EDPnet. Middels ADSL, de standaard kabel, en misschien zelfs glasvezel. Ontdekken welke goedkope abonnementen in Dour mogelijk zijn? Vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal alle aanwezige internet providers in jouw plaats in juli 2020. Bekende aanbieders van zijnternet zijn Telenet, SFR of TéléSAT. Internetaanbieders in Dour bieden uitstekende losse internet contracten, Internet + Televisie contracten, en niet te vergeten 3-in-1 pakketten. Extra 4-in-1 pakketten zien we hier ook steeds meer terug. Met een quad play abonnement wordt ook het mobiele abonnement geïntegreerd.
proximus internet

Internet van Proximus

Wat voor jou? Proximus biedt in Dour internet en TV. Zowel via Glasvezel als VDSL2, en een prima klantenservice.

 • Geen extra gedoe
 • Kijk TV wanneer je wil
 • Scherpe maandtarieven
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet is actief met vaste telefonie, internet en TV middels kabelverbinding in Dour. Uitstekende snelheid met een goede beoordeling.

 • Handige productzoeker
 • Opnames buitenhuis plannen
 • Duidelijke maandtarieven
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet is actief met scherpe internet tarieven in Henegouwen voor juli 2020. Tot 50 Mbit/s met VDSL+.

 • De laagste prijs
 • Met 12 HD-zenders
 • Scherpe prijzen

Actuele prijzen internet & TV in Dour (tarieven juli 2020)

Voor iedereen relevant: wat zijn in juli 2020 de tarieven van Televisie en internet in Dour? Het verschilt natuurlijk per klant. Het tarief wordt bepaald door o.a. het internetbedrijf (Proximus), internetverbinding (bijv. coax-kabel), down- en uploadsnelheid (bijv. 45Mb/s), en andere extra’s (zoals. een zenderpakket). Een goedkoop TV en internet abonnement in Dour kun je afsluiten vanaf €22,5 tot contracten van €52,50. Gemiddeld is een 3 in 1 abonnement het goedkoopste. Actueel: Scarlet snelheid.

Populaire pakketten
 • EDPnet ADSL Starter + Telephony
 • Proximus No Limit National Anytime + Comfort 25 + Internet Intense + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Easy 25 + Internet Start Pack + Belgacom TV
 • Proximus Easy 15 + Internet Maxi Pack
 • Proximus Internet + TV + Mobile 10 GB
 • Telenet WIGO Business 4 GB


internet vergelijken dour

Veranderen naar een andere internetprovider? Dat doe je zo!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet vergelijken en overstappen in 5 minuten

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Zodra jij wil beginnen met internet vergelijken in Dour is het essentieel snel de internet postcodecheck te doen. Op deze pagina voer je gemakkelijk jouw adresgegevens in. Daaropvolgend zit je midden in de objectieve internetvergelijker. Je ziet op deze plek enkel de internet-abonnementen van internet-providers die daadwerkelijk kunnen aansluiten in jouw buurt.

 2. Een type abonnement selecteren

  In de basis moet je uitzoeken wat je allemaal wilt afsluiten. Heb jij aan internet genoeg? Of een combinatie met TV? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Als je voor jezelf duidelijk hebt gekregen wat je wil kan je nog beter internet abonnementen met elkaar vergelijken. Bovendien is het misschien slim om televisiezenders die je graag kijkt (denk aan La Deux) te selecteren. Als laatste kun je wensen doorgeven m.b.t. services als on demand films kijken, live pauzeren, begin gemist.

 3. Een internetsnelheid kiezen

  Wat bovendien belangrijk is: de snelheid van het internet. Dat schommelt tussen de 45 mb/s tot wel 200 mb/s. Wat je moet kiezen is afhankelijk van een aantal variabelen. Willen jullie internet alleen gebruiken voor dagelijkse dingen als als weerbericht bekijken, nieuwswebsites lezen, browsen op het internet, mail checken? Of kijken jullie ook on-demand TV op RTL Series of VRT Net? Spelen huisgenoten online spelletjes als Metal Gear Solid V: The Phantom Pain? Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Up- of download je zo nu en dan grote bijlagen? De internet provider vergelijker assisteert je daarbij. Selecteer de optie ‘welke snelheid is nodig’? Hier adviseren wij aangaande de perfecte snelheid die matcht bij de diverse type huishoudens.

 4. Tarieven providers vergelijken

  Indien jij de abonnementstypes en de gewenste snelheid kenbaar gemaakt hebt is het tijd voor de volgende stap: tarieven vergelijken. De internet-bedrijven worden altijd gerankt op tarieven p/maand. Het abonnement met de laagste prijs staat bovenaan. Een promotie is reeds verwerkt in het totaalbedrag. Verschillende bedrijven geven eenmalig een welkomstkorting weg, en weer andere leveranciers hanteren het eerste half jaar een gereduceerd tarief.

 5. Moeiteloos overstappen van provider

  Zodra jij te weten bent gekomen wie de beste provider van Dour in juli 2020 is, kun jij zelf het contract online regelen. Klik op ‘bestellen’, en je wordt meteen verwezen naar de pagina waar je kunt afsluiten. Voer alle velden in en verzend het formulier online. Dit kost je nog geen 5 minuten. Meteen veranderen van internet provider? Vaak faciliteert je nieuwe internet provider dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice.


Waarom een Internet Pack met bellen en TV interessant is

Flink wat huishoudens willen het praktische triple play pakket. Met zo’n totaalpakket ontvang jij internet, vast bellen en digitale TV van 1 partij voor een vaste maandprijs. Op dit ogenblik heb je ook keuze uit 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement(ook wel Quad Play). Ook interessant: VOO verbinding.

 • Je bent een stuk voordeliger uit
 • Elke maand één totaalfactuur
 • Je hebt te maken met 1 provider die je helpt bij je internet en televisie
 • Providers bieden vaak gratis diensten als bijv. Gratis FOX Sports

internet-vergelijken-online


Belangrijke info over internet, tv en bellen (FAQ)

Wat kiezen: adsl, tv-kabel of glasvezel?

Dat heeft alles te maken met de uitslag van de postcodecheck. Met behulp van de adresgegevens kom je erachter welke verbindingen beschikbaar zijn voor jouw huis. Niet ieder mens heeft de mogelijkheid tot glasvezel of kabelinternet. Normaliter is de traditionele ADSL wel af te sluiten (als glasvezel niet beschikbaar is). Alle 3 opties mogelijk? Hierbij zijn maximale snelheden en de hoogte van de kosten onderdelen die het meest relevant zijn. Een contract op glasvezel is stabieler, maar in de regel betaal je wel wat meer in vergelijking met ADSL en Kabel. Bij internet via de kabel is Telenet een logische keuze. ADSL is meestal de goedkoopste mogelijkheid, maar ook trager dan andere opties.

Wat is de snelste internet provider in Dour?

Het meest snelle internet krijg je via de kabel, of nog beter: glasvezel. Met zo’n verbinding kan je up/downloaden tot wel 0.5Gb/s. Dienstverleners als Proximus, Telenet en Scarletinnoveren in rap tempo. In de gemeente Dour is de dekking voor deze connectie niet 100%. Er ontstaan steeds meer acties voor de aanleg van glasvezel. De internetsnelheid is niet alleen een kwestie van provider. Ook de apparatuur die je gebruikt (netwerk accessoires, wifi-repeaters) is zeer relevant. De actuele snelheid kan per huishouden nogal wisselen.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

Als de vervaldatum van je abonnement is verstreken (na 12 tot 24 maanden) kan je mogelijk overstappen naar iets anders. Veranderen van internet pakket kan iedereen zelfstandig regelen. Gewoonlijk handel je dat online af. Internet Providers in België (Dommel, TéléSAT, VOO, EDPnet, Orange, Telenet, SFR, Proximus) werken met elkaar samen. Dit heet Easy Switch. Het voordeel voor de klant is dat je bijna niets zelf hoeft te regelen. Wel krijg je een nieuwe router of modem. Ook ontvang je hiervoor hulp en ondersteuning (installateur).

Actuele storingen juli 2020

Op dit ogenblik hebben we niet te maken met een storing. Tijdens sommige periodes in 2020 wordt het netwerk wel verbeterd. Dat kan uitdraaien in storingen bij Proximus / Scarlet. Veranderingen aan het coax kabel netwerk kunnen resulteren in storingen bij Telenet. Een medewerker van de klantenservice weet hier vaak meer over. Via o.a. Twitter en Facebook kom je er heel snel achter of er problemen zijn met het internet.

Is er in Dour traag internet en WiFi?

De behaalde snelheid per huishouden varieert nogal. Meerdere dingen hangen samen met de te bereiken snelheid. Om wat te noemen: het type netwerkkabel en de plek waar de modem staat voor snelle WiFi. Voor lekker snel internet in tuin, garage of zolder kan je een wifi booster of repeater of een speciale adapter gebruiken. Zo’n trage verbinding kan ook worden veroorzaakt door apps op PC of Smartphone of een modem die niet goed is ingesteld. Een professionele adviseur kan langskomen, hij/zij kan mogelijk de internetsnelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 7370 en stap razendsnel over

Glasvezel vergelijken Dour

Glasvezel is een haarfijne vezel, gemaakt van glas die lichtsignalen met informatie over grote afstanden kan transporteren. Het effect daarvan is een enorm hoge snelheid tot 750 Mb/s. In flink wat plekken is fiber internet beschikbaar als vervanger voor ADSL of kabel. Ook nabij Dour zijn er diverse werkzaamheden t.a.v. nieuwe netwerken van glasvezel internet. Voor pakketten met fiber heb je een stukje aansluitingskosten plus de reguliere pakketkosten. Een contract op ‘glas’ wordt steeds goedkoper, en de tarieven zijn gelijkwaardig aan de kabel. Zulk soort packs kan je al nemen vanaf €35. Vul de postcodecheck in, en kom te weten of glasvezel internet in Dour een mogelijke kanshebber is.

Voordelen Dour fiber internet
 • Merkwaardig snel internet: tegenwoordig tot wel 1000 Mbit
 • Altijd een stabiele eigen verbinding, een heel laag storingspercentage
 • Uploaden en downloaden even snel
 • Een open netwerk met vrije providerkeuze
 • Ondanks het weer altijd goed TV beeld

united-telecom
 • Uploadsnelheid tot 15 Mbps
 • Goedkoop en straf internet
 • Voordeel op de factuur
telesat
 • Toonaangevende provider
 • Diverse pakketten
 • Pakket-aanbieding
edpnet
 • Ook voor zakelijk gebruik
 • Ruime keuze
 • Duidelijke maandtarieven
dommel
 • Facturatie volgens verbruik
 • Ruime keuze
 • Altijd aanbiedingen
TV-vlaanderen
 • Altijd toegang tot TV kijken
 • Afsluiten in 5 minuten
 • Aantrekkelijke welkomstkorting
voo
 • Ultieme televisiebeleving
 • Meerdere abonnementen
 • Maandelijkse korting
SFR
 • Tot 200 Mb/s
 • Verschillende pakketten
 • Goedkope prijzen
orange
 • Ultrasnelle internetverbinding
 • Kundige klantenservice
 • Lage maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente