Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Hasselt

Overzichtelijk en snel internetproviders in Hasselt vergelijken? De verscheidenheid van verschillende aanbieders van internet en tv is erg groot. Variërend van Proximus tot en met TéléSAT, er is veel te kiezen. Onze vergelijkingstool helpt jou via de handige vergelijker. Vergelijk eenvoudigweg de populaire operators en ontdek het meest geschikte internetaanbod dat voldoet aan jouw eisenpakket. Snel televisie, internet en bellen in een alles in 1 pakket combineren? Ook daar kun jij voor kiezen! Ook vindt men op deze website nuttige informatie informatie over topics als de postcodecheck of wat te doen bij sloom internet.
ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Gemiddelde downloadsnelheid30Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid24Mb/s
Gemiddeld verbruik200GB p/maand
Gemiddelde kosten€57,00 p/maand
Populaire aanbiederSFR
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn momenteel ontzettend veel internet operators in Hasselt die in totaal weer gigantisch veel scherpe TV en internet abonnementen in september 2023 bieden. De diverse aanbiedingen van de de goedkoopste provider, plus gratis extra’s voor nieuwe klanten als een gratis Hue pakket zijn eigenlijk elke maand weer anders. Op welke manier vind je als consument gelijk zo’n voordig en snel TV + internet pakket? Onze experts helpen je dit te realiseren. Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, bekijk de aanwezige providers en kies meteen het pakket die financieel interessant is. Advies: normaliterADSL-internet in Hasselt het meest goedkoop.

Vijf handige bespaartips voor internet en televisie
 1. Bestel internet, tv en bellen bij één internetaanbieder. (Bekijk direct de voordelen van een 3-in 1 Internet Pack met bellen en TV.)
 2. Neem geen hogere internetsnelheid dan nodig. Voor de basisactiviteiten heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Voorkom dure add-ons als bijvoorbeeld zenderpakketten. Specials zoals deze zorgen voor onnodige hoge tarieven.
 4. Kies een los internet abonnement zonder TV. Via internet kun je bijna alles kijken (bijv. HBO of Pathé TV).
 5. Blijf vergelijken. Kom niet voor verrassingen te staan. Vergelijk en kom er zelf achter of het slim is om over te stappen.

Welke internetproviders zijn er in Hasselt?

In Hasselt zijn er behoorlijk veel internet pakketten die je kunt afsluiten. O.a. Scarlet, Proximus, Telenet of EDPnet. Door ADSL, de coax-kabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Onderzoeken welke goedkope abonnementen in Hasselt in deze plaats actief zijn? Voer jouw adresgegevens in, en bekijk de aanwezige aanbieders van internet in jouw wijk in september 2023. Veel gekozen internet providers zijn Scarlet, Dommel en Belgian Telecom. Internetaanbieders in Hasselt bieden aantrekkelijke “internet-only” abonnementen, Televisie + Internet pakketten, en niet te vergeten 3-in-1 pakketten. Unieke 4-in-1 pakketten zijn ook zeer in trek. In zo’n quad-play pakket voeg je ook jouw mobiele telefonie toe.
proximus internet

Internet van Proximus

Je kent het vast: Proximus biedt in Hasselt internet en TV. Internet via VDSL2 of “Glas”, en goedkoop vast bellen.

 • Inclusief modem + decoder
 • 80+ zenders
 • Goede korting
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet werkt voor Tv, internet en vaste telefonie via de kabel in de gemeente Hasselt. Een degelijke verbinding, met een lage instapprijs.

 • Gratis installatie + activering
 • Groots aanbod films en series
 • Transparante prijzen
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet verkoopt laag geprijsde internet tarieven in Limburg voor september 2023. Zowel via ADSL als VDSL2+.

 • 100 Mb gratis webruimte
 • De leukste zenderpakketten
 • Combinatie-voordeel

Prijzen televisie + internet in Hasselt (tarieven september 2023)

Interessant: wat zijn tegenwoordig de tarieven van internet en Televisie in Hasselt? Dat schommelt doorgaans per postcode. De internet + TV factuur wordt gevormd door o.a. de active provider (Proximus), internet type (denk aan glas), hoogte van internetsnelheid (bijv. 75Mb/s), en andere extra’s (4K televisie ). Een goedkoop pakket voor TV en internet in Hasselt sluit je af voor rond de €25 tot contracten van €52,50. Meestal is het 3-in-1 abonnement het goedkoopste. Lees verder over Telenet speedtest.

Populaire pakketten
 • Orange Love Dolfijn + Fix
 • Proximus No Limit National Anytime + Comfort 25 + Internet Comfort + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Comfort 15 + Internet Maxi Pack + Belgacom TV
 • Proximus Internet Start Pack + Happy Time XL + Smart+ 65
 • Proximus Bizz Office
 • VOO One Pro


internet vergelijken hasselt

Veranderen van internet en TV aanbieder? Zo werkt dat!

Benodigde tijd: 5 minuten

Internet vergelijken en overstappen in 5 minuten

 1. Start met een postcodecheck

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Hasselt is het belangrijk eerst een postcodecheck op je adres te doen. In onze tool kan je een postcode en huisnummer invullen. Dan ga je automatisch door naar de internet-vergelijker. Je treft in de vergelijkingstool alleen maar de internet en TV pakketten van internetproviders die daadwerkelijk kunnen aansluiten in jouw straat.

 2. Een internetpakket kiezen

  Nu geef je aan hoe jouw pakket er uit moet zien. Heb jij aan internet genoeg? Of een deal inclusief TV? En belangrijk, wil je ook vast bellen? In het geval je weet wat je wilt kun jij zonder moeite internet pakketten vergelijken met elkaar. Verder kan het relevant zijn om specifieke zenderpakketten (bijv. Spike) erbij te nemen. Daarnaast kan jij kiezen voor producten en software als tv programma’s opnemen, live pauzeren, extra zenderpakketten.

 3. Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  Wat uiteraard cruciaal is: de snelheid van het internet. Dat loopt van 20 mb/s tot 200 mb/s. De ideale snelheid kies je op basis van verschillende aspecten. Gebruik je internet alleen voor het basisgebruik zoals bijvoorbeeld het nieuws lezen, filmpjes kijken, het weer bekijken, e-mailen? Of stream je ook video’s of films bij Pathé TV of Netflix? Speel je graag multiplayer games als XCOM 2? Betreft het een groot of klein gezin? Down/upload je regelmatig grote bestanden? Internethunter geeft advies! Kies de optie ‘welke snelheid past bij mij’? Op deze plek vertellen wij meer m.b.t. de minimale snelheid die wij aanraden voor de diverse type huishoudens.

 4. Kosten vergelijken

  Zodra jij de abonnementstypes en de minimale snelheid doorgevoerd hebt kan het vergelijken van tarieven beginnen. De internet-bedrijven worden in de meeste gevallen in een lijst gezet a.d.h.v. tarieven p/maand. De aanbieder met de laagste prijs voert de lijst aan. Een speciale promotie is direct berekend in het maandbedrag. Bijna alle internetproviders hanteren een concrete welkomstpremie, en weer andere leveranciers geven de eerste paar maanden een extra lage prijs.

 5. De overstap maken van provider

  Indien je gezien hebt wie de beste provider van Hasselt in september 2023 is, is het tijd om het abonnement af te sluiten. Klik op de bestelknop en je wordt meteen verwezen naar de aanbiedingspagina van de provider. Voer je prive gegevens in en dien jouw aanvraag in. Vaak binnen 5 minuten afgehandeld. Ga je veranderen van leverancier? Steeds vaker faciliteert jouw aanstaande aanbieder van internet het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice.


Ontdek het gemak van een Internet Pack met interactieve tv en bellen

Erg veel mensen kopen het voordelige triple play abonnement. Met zo’n totaalpakket ontvang je vast bellen, internet & digitale TV van één partij voor één transparant tarief. In september 2023 heb je ook keuze uit 4-in-1 pakketten waar ook mobiele telefonie ondervalt(ook wel Quad Play). Klik door naar Proximus.

 • Het is goedkoper dan alles los afsluiten
 • Maandelijks slechts 1 afschrijving
 • Je kunt terecht bij 1 klantenservice voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Profiteren van gratis extra’s zoals bijv. Gratis Spotify

internet-vergelijken-online


Belangrijke info over internet, tv en bellen (FAQ)

Wat past bij mij: ADSL, Kabel of glasvezel?

Dit wordt gebaseerd op de resultaten van de postcodecheck. Via de adresgegevens ontdek je of ADSL/Kabel/Glasvezel voorhanden zijn in jouw straat. Niet elke woning kan zomaar overstappen op glasvezel en (coax) kabel. In de regel is ADSL (via de telefoonlijn) wel gewoon actief (mits glasvezel niet aanwezig is). Heeft jouw woning meerdere aansluitingen? Dan zijn de benodigde snelheid en de prijzen aspecten die je met name moet meenemen. Glasvezel is het snelst mogelijke internet, maar meestal is dit ook veel duurder als je het afzet tegen ADSL en de kabel. In het geval van kabelinternet is Telenet een interessante optie. ADSL is vrijwel altijd de goedkoopste mogelijkheid, maar de snelheid van het internet is lager.

Wie biedt het snelste internet in Hasselt?

De hoogste downloadsnelheid komt binnen via kabel of glasvezel. Hiermee lopen de snelheden op tot 1000Mb. Internet providers als Telenet, Proximus en Scarletkunnen dit mogelijk leveren. In de gemeente Hasselt beschikt nog niet elke woning over deze aansluitingen. Wel ontstaan er verschillende nieuwe initiatieven om de glasvezel-adoptie te versnellen. De maximum snelheid ligt niet enkel en alleen aan de provider. De apparaten in huis (routers, wifi-versterkers, data-kabels) hebben hier invloed op. De getoetste snelheid kan per huishouden zeer uiteenlopen.

Opzeggen en overstappen, hoe werkt dat precies?

Als jouw abonnementstermijn is verstreken (na 12 maanden)kun je verlengen of overstappen. Veranderen naar een internet provider is tegenwoordig niet moeilijk. In de regel kan dit zonder tussenkomst van de klantenservice. De grootste providers van België (EDPnet, VOO, TV Vlaanderen, TéléSAT, SFR, Orange, Telenet, Scarlet) hebben hiervoor een gezamenlijk systeem. Misschien ken je het wel als Easy Switch. Geen administratieve rompslomp meer. Je krijgt een nieuwe modem. Doorgaans kun je gebruik maken van installateurs.

Onderhoud & storingen september 2023

Op dit ogenblik is er geen grootschalige storing. In 2023 zijn er verschillende geplande werkzaamheden. Mogelijk mondt dit uit in storingen bij Proximus / Scarlet. Onderhoudsmaatregelen van het coax kabelnetwerk betekenen vaker Telenet storingen. De betreffende aanbieder communiceert dit indien nodig. Via sociale media zie je als eerste dat er actuele werkzaamheden plaatsvinden.

Heeft Hasselt traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Verscheidene aspecten hangen samen met de te bereiken snelheid. Neem nu de (UTP) kabel klasse en waar jij de modem en router neerzet voor stabiele WiFi. Voor lekker snel internet door het hele huis (dus ook tuin en zolder) kan je een wifi repeater of booster of gebruik maken van een mobiel 4G netwerk. Zo’n trage verbinding kan ook te danken zijn aan apps op je PC, tablet of telefoon of een router met onjuiste instellingen. Een adviseur kan een analyse maken, en met apparatuur of instellingen de verbinding verbeteren.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Maak kennis met de goedkoopste provider in 3500 en stap binnen 5 minuten over

Glasvezel vergelijken Hasselt

Glasvezel is een hele dunne draad van glas die informatie met de snelheid van het licht verstuurt. Dit mondt uit in een ontzettend hoge internetsnelheid, tot wel 1000 Mb per seconde. In een toenemend aantal omgevingen kun je kiezen voor het snelle fiber internet als alternatief van ADSL/VDSL. Ook in de omgeving Hasselt zijn er verscheidene projecten aangaande het verrijken van het glasvezelnetwerk. Voor internetten via fiber moet je altijd aansluitkosten betalen en een vast bedrag per maand. Een contract op ‘glas’ wordt steeds betaalbaarder, en het kan prima concurreren met de kabel. Packs met glasvezel kan je al afsluiten vanaf €45. Doe de postcodecheck, en bekijk of glasvezel internet in Hasselt actief is op je postcode.

Voordelen Hasselt fiber internet
 • Buitensporig snel internet: oplopend tot 1000 Mbit
 • Zeer stabiel internet, heel weinig storingen
 • Dezelfde hoge snelheid voor uploaden en downloaden
 • Keuze uit verschillende providers
 • Altijd goed televisiebeeld, zonder ruis

united-telecom
 • Onbeperkt VDSL internet
 • (Mobiel) internet + vast bellen
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
telesat
 • Altijd lage prijs
 • Handige monteursdienst
 • Maandelijks aanbiedingen
edpnet
 • Geen starttarief per gesprek
 • Zelf pakket samenstellen
 • Aantrekkelijke korting
dommel
 • Verbind tot 6 telefoontoestellen
 • Prijsbreker en pionier op de markt
 • Scherpe korting
TV-vlaanderen
 • Geen maandelijks datavolume
 • 100% installatiegarantie
 • Transparante prijzen
voo
 • Ruime selectie kinderprogramma’s
 • Diverse pakketten
 • Scherpe tarieven
SFR
 • Pakket gratis installeren
 • Met gratis Wifi modem
 • Factuurkorting
orange
 • Tot 225 Mbps
 • Betrouwbaar en snel
 • Goedkope tarieven


Alle plaatsen in deze gemeente