Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Kortrijk

Overzichtelijk en snel de internetproviders in Kortrijk vergelijken? De keuze in verschillende internet en televisie pakketten is enorm. Je kunt denken aan Scarlet tot VOO, hoe maak je de juiste keuze? Deze website helpt jou bij deze belangrijke keuze. Vergelijk eenvoudig de beste operators en vind het voordeligste internetaanbod dat aansluit op jouw eisenpakket. Meteen televisie, bellen en internet in zo’n alles in 1 pakket integreren? Je leest er alles over op onze website. Tevens lezen jullie via de Internethunter waardevolle informatie over onderwerpen als quad-play pakketten of handige bespaartips.
ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Gemiddelde downloadsnelheid41Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid21,5Mb/s
Gemiddeld verbruik225GB p/maand
Gemiddelde kosten€55,00 p/maand
Populaire aanbiederEVONet
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Wij onderscheiden in juni 2022 een groot aantal internet operators in Kortrijk die in totaal weer enorm veel scherpe TV en internet abonnementen in juni 2022 kunnen aansluiten. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, plus gratis extra’s voor nieuwe klanten als Philips Hue zijn per week weer anders. Op welke wijze check jijsimpel zo’n scherp geprijsd en snel TV + internet abonnement? Onze experts helpen bij het overstappen naar een geschikt abonnement. Voer gelijk de privé gegevens in, bekijk de af te sluiten providers en ga simpelweg voor het abonnement met de laagste tarieven. Onthoud: normaal gesproken is ADSL-internet in Kortrijk het meest goedkoop.

5 praktische tips om te besparen op TV en Internet abonnement
 1. Voeg alle diensten samen bij één internet provider. (Bekijk wat onze specialist vindt van een Alles in 1 Internet Pack met TV en Bellen.)
 2. Kies geen onnodig hoge internetsnelheid. Voor kleine activiteiten is een pakket van 200 Mb/s onnodig.
 3. Neem geen dure extraatjes zoals filmpakketten. Deze extra’s kosten je vaak erg veel geld.
 4. Sla een los TV-abonnement over. En overweeg goedkope streamingdiensten (bijv. Be TV of Netflix).
 5. Vergelijk prijzen ieder jaar. Houdt jaarlijks grip op de prijsontwikkelingen en achterhaal zo of overstappen loont.

Welke internetproviders zijn er in Kortrijk?

In Kortrijk zijn allerlei internet pakketten actief. Denk aan Proximus, Telenet, Scarlet of TV Vlaanderen. Via ADSL, de traditionele kabel, en misschien zelfs glasvezel. Nieuwsgierig welke goedkope abonnementen in Kortrijk voor jou mogelijk zijn? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk online de beste of goedkoopste internetproviders in jouw woonplaats in juni 2022. Bekende leveranciers zijn Scarlet, Orange en Mobile Vikings. Internetaanbieders in Kortrijk hanteren aantrekkelijke losse pakketten voor internet, TV + internet abonnementen, en ook speciale 3-in-1 contracten. Bepaalde 4-in-1 pakketten zijn ook zeer in trek. Met behulp van zo’n quad play pakket voeg je ook jouw mobiele telefonie toe.
proximus internet

Internet van Proximus

Populair: Proximus levert in Kortrijk internet en TV. Internet via VDSL2 of glasvezel, en 100% installatiegarantie.

 • Glasvezel en VDSL2
 • Uitgebreide Film-catalogus
 • Overstapbonus
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet levert vaste telefonie, internet en TV door de kabel (coax) in Kortrijk. Uitstekende snelheid aantrekkelijk geprijsd.

 • Tot wel 200 Megabit per seconde
 • Meer dan 80 verschillende zenders
 • Goede korting
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet verkoopt scherpe internet tarieven in West Vlaanderen voor juni 2022. Goedkoop en een prima snelheid (VDSL2+).

 • Gratis mailbox
 • Met 12 HD-zenders
 • Hoge welkomstkorting

Actieprijzen internet en televisie in Kortrijk (tarieven juni 2022)

Een goede vraag: wat zijn in juni 2022 de tarieven van een tv en internet pakket in Kortrijk? Dit fluctueert normaliter per gebruiker. De prijs per maand komt tot stand door onder andere de provider (zoals Proximus), connectie (ADSL), down- en uploadsnelheid (bijv. 120Mb/s), en andere extra’s (bijv. begin gemist). Een goedkoop pakket voor internet en tv in Kortrijk is beschikbaar vanaf €30 t/m €95. Standaard is alles-in-1 het goedkoopste. Bekijk ook Orange contract.

Populaire pakketten
 • Orange ADSL Voice Max16
 • Proximus Classic + Generation MTV 25 + Internet Favorite + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Generation XL 55 + Internet Maxi Pack
 • Proximus Smart 20 + Internet Maxi Pack
 • EDPnet ADSL Pro + Telephony
 • Proximus Office&Go Comfort + No Limit National + TV + Bizz Smart XL 60


internet vergelijken kortrijk

Veranderen van internet provider? Dat gaat als volgt!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet providers vergelijken en binnen 5 min. overstappen

 1. Doe de postcodecheck

  Zodra jij wil beginnen met internet vergelijken in Kortrijk is het essentieel om eerst even een postcodecheck te doen. In onze tool voer je gemakkelijk jouw adresgegevens in. Hierna ga je automatisch door naar de objectieve internetvergelijker. Je vergelijkt in de tool exclusief de internet-pakketten en providers die actief zijn in jouw postcodegebied.

 2. Benodigde diensten selecteren

  Daarna kan je aanvinken welke services je wilt inkopen. Heb jij aan internet genoeg? Wil je het aanvullen met digitale TV? En hoe zit het met vast bellen? Als je voor jezelf duidelijk hebt gekregen wat je wil kun jij veel simpeler internet abonnementen met elkaar vergelijken. Verder bieden wij je de optie om televisiezenders die je graag kijkt (denk aan ROB.tv) te nemen. Bovendien kan je jouw pakket nog persoonlijker maken met specifieke diensten als tv programma’s opnemen, extra zenderpakketten, begin gemist.

 3. Maximale internetsnelheid?

  Het tweede aspect wat een belangrijk onderdeel is: hoeveel internetsnelheid is gewenst? Dat loopt uiteen tussen de 30 mb/s en 200 mb/s. Wat je moet kiezen hangt af van veel componenten. Passen jullie internet toe voor kleine activiteiten als o.a. mail checken, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen, weerbericht bekijken? Stream je graag via aanbieders als VRT Net of Be TV? Een fan van internet spelletjes (games) als Europa Universalis IV? Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Ben je bezig met upload of downloaden van bestanden? Onze provider vergelijker geeft advies! Kies de optie ‘advieslijst internetsnelheid’? Hier vertellen wij meer betreffende de minimale snelheid die hoort bij verschillende soorten gebruikers.

 4. Tarieven internet pakketten vergelijken

  In het geval je het soort abonnement en maximale snelheid doorgevoerd hebt wordt het gemakkelijker om tarieven te vergelijken. De aanbieders zijn altijd gesorteerd op prijs in € p/maand. De goedkoopste aanbieder vind je bovenaan. Een mogelijke promotie is verrekend in de maandtarieven. Verscheidene bedrijven werken met een eenmalige korting, en sommige providers hebben de eerste maanden van het contract een extra lage prijs.

 5. De overstap maken van provider

  Vanaf dat jij achterhaald hebt wie de beste provider van Kortrijk in juni 2022 is, is het tijd om het abonnement af te sluiten. Klik gewoon op ‘bestellen’ en je gaat direct door naar de aanbiedingspagina van de provider. Geef alle persoonlijk gegevens door en maak de aanvraag definitief. Vaak binnen 5 minuten afgehandeld. Meteen veranderen van internet provider? In de regel verzorgt de betreffende internetprovider de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice.


De voordelen van een Internet Pack met tv en bellen

Veel families kopen het overzichtelijke triple play pakket. In dit product beschik je over vast bellen, internet en digitale TV van één aanbieder waarbij je een vast maandbedrag afrekent. Op dit moment bieden ze ook opties voor 4-in-1 pakketten wat bekend staat als quad-play (inclusief mobiel)(ook wel Quad Play). Ook interessant: TV Vlaanderen vergelijken.

 • Je bent stukken voordeliger uit
 • De totale kosten zie je maandelijks op één factuur
 • Een aanspreekpunt die je helpt bij je internet en televisie
 • Jij kunt vaak aanspraak maken op extra’s als bijvoorbeeld 2x zoveel data en belminuten

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Wat past bij mij: ADSL, Kabel of glasvezel?

Als uitgangspositie neem je altijd de resultaten van de postcodecheck. Aan de hand van postcode + huisnummer kom jij erachter welke internetaansluitingen er mogelijk zijn in jouw postcodegebied. Niet elke woning kan een pakket selecteren op basis van (coax) kabel of glasvezel. Normaliter is een ADSL verbinding wel actief (bij afwezigheid van glasvezel). Alle 3 opties mogelijk? Dan zijn gewenste snelheid en de prijzen aspecten waar je vooral naar moet kijken. Het glasvezel netwerk is snel, maar gewoonlijk is dit ook veel duurder dan in het geval van ADSL of (coax) kabel. Op het moment dat je gaat voor kabel kom je al gauw uit bij Telenet. ADSL is in veel gevallen de goedkoopste optie, maar de snelheid van het internet is lager.

Welke provider heeft het snelste internet in Kortrijk?

De hoogste downloadsnelheid krijg je via de kabel (coax), of glasvezel. Daarmee haal je snelheden tot wel 750Mb. Aanbieders als Scarlet, Telenet en Proximusontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Kortrijk zijn deze netwerken nog niet voor elk huis actief. Er zijn doorgaans wel nieuwe projecten om het glasvezel netwerk uit te breiden. De snelheid die je behaalt is niet alleen een kwestie van provider. Ook de hardware (wifi-repeaters, modem/router) is zeer relevant. De minimum snelheid kan per buurt anders zijn.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

Als de einddatum van jouw contract in zicht is (doorgaans na 1 jaar) heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Veranderen van provider stelt eigenlijk niet veel meer voor. Steeds vaker kan je dat online regelen. De erkende providers in België (TéléSAT, Dommel, VOO, TV Vlaanderen, Telenet, Orange, Scarlet, Proximus) hebben hiervoor een gezamenlijk systeem. We noemen dit ook wel Easy Switch. Het voordeel? Je komt niet zonder internet te zitten. Waarschijnlijk ontvang je een nieuwe router. Misschien kan er ook een monteur bij je langskomen.

Problemen & storingen juni 2022

Momenteel is er geen sprake van een storing. In heel 2022 is er wel onderhoud aan het glasvezel of ADSL netwerk. Dit kan resulteren in een storing bij Proximus / Scarlet. Veranderingen aan het coax kabelnetwerk resulteren dikwijls in storingen bij Telenet. De betreffende aanbieder communiceert dit indien nodig. Via Facebook en Twitter zie je als eerste dat er mogelijk storingen zijn.

Is er in Kortrijk traag internet en WiFi?

De feitelijke snelheid wisselt enorm. Veel factoren beïnvloeden de internetsnelheid. Om wat te noemen: de capaciteit van de kabels en de locatie van je router + modem voor goede WiFi. Voor een betere verbinding in garage of tuin kan je een krachtige Wifi booster, repeater of een versterker gebruiken. Een trage verbinding kan daarnaast komen door toepassingen op PC of Smartphone of een router die verkeerd staat ingesteld. Een eigen installateur kan langskomen, hij/zij kan mogelijk de internetsnelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 8500 en stap razendsnel over

Glasvezel vergelijken Kortrijk

Glasvezel is een dunne vezel gemaakt van glas die heel snel en betrouwbaar informatie kan verzenden. Dat levert jou een ontzettend hoge internetsnelheid, tot 750 Mb/s. In steeds meer regio’s heb je de mogelijkheid tot aansluiting op fiber samen met ADSL en kabel-verbindingen. Ook in de streek van Kortrijk zijn er meerdere ontwikkelingen met betrekking tot uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor pakketten met fiber heb je een stukje aansluitingskosten en natuurlijk het maandelijkse tarief. “Glas” wordt steeds bekender en populairder en de prijs ligt vaak maar een fractie boven een Telenet (kabel). Zulk soort packs kun je al afsluiten vanaf €32,5. Ga aan de slag met de postcodecheck, en vind uit of glasvezel internet in Kortrijk tot de mogelijkheid behoort.

Voordelen Kortrijk fiber internet
 • Merkwaardig snel internet: dit kan oplopen tot 1000 Mbit per seconde
 • Een zeer betrouwbare verbinding, een heel laag storingspercentage
 • Uploaden en downloaden even snel
 • Veel keuze in aanbieders
 • HD beeldkwaliteit op je televisie

united-telecom
 • 100 MB webruimte
 • Supersnel vast internet
 • Goedkope maandtarieven
telesat
 • De Sateliettelevisie provider
 • Zelf pakket samenstellen
 • Goede korting
edpnet
 • Telefonie is inbegrepen
 • Verschillende pakketten
 • Combinatie-voordeel
dommel
 • Met optioneel speedpack
 • Ruime keuze
 • Transparante maandtarieven
TV-vlaanderen
 • Overal altijd Live TV
 • Verschillende contracten
 • Goedkope tarieven
voo
 • Tal van opties
 • Veel aanbod
 • Pakketkorting
SFR
 • Ruim aanbod programmapakketten
 • Inclusief router
 • Pakket-voordeel
orange
 • Beste gesprekskwaliteit
 • Beste 4G-dekking binnenhuis
 • Pakket-voordeel


Alle plaatsen in deze gemeente