Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Oostende

Snel direct alle internetproviders in Oostende vergelijken? Het aantal beschikbare internet en televisie contracten is ontzettend groot. Het loopt van Scarlet tot en met VOO, een keuze maken wordt steeds lastiger. Onze internet-vergelijker helpt jou bij deze belangrijke keuze. Vergelijk snel de Vlaamse / Waalse operators en vindt zo het goedkoopste internetaanbod dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen. Snel internet, bellen en televisie binnen een alles-in-1 pakket integreren? Ook daar kun jij voor kiezen! Vervolgens verzamelen jullie op deze website bruikbare informatie over zaken als benodigde internetsnelheid en handige bespaartips.
ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostende
Gemiddelde downloadsnelheid37Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid17,5Mb/s
Gemiddeld verbruik240GB p/maand
Gemiddelde kosten€47,00 p/maand
Populaire aanbiederSFR
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit moment nogal wat internet operators in Oostende die tezamen weer gigantisch veel voordelige TV en internet abonnementen in augustus 2022 bieden. De korting op de factuur van de goedkoopste provider, plus interessante extra’s zoals een Fitbit horloge zijn eigenlijk elke maand weer anders. Dus, hoe bekijk jijdirect een betaalbaar en innovatief internet + TV pakket? Wij helpen je dit te realiseren. Geef direct jouw eigen gegevens in, bekijk de mogelijke providers en ga simpelweg voor het internet contract die financieel interessant is. Belangrijk: in veel gevallen is ADSL-internet in Oostende het voordeligste.

5 internet en televisie bespaartips
 1. Kies voor een totaalpakket bij 1 provider. (Bekijk direct de voordelen van een Internet Pack met vaste telefonie en TV.)
 2. Kies geen onnodig hoge internetsnelheid. Voor basisgebruik heb je geen 200 Mb/s nodig.
 3. Ga niet blind voor dure extraatjes zoals onder andere zenderpakketten. Dergelijke extra’s kunnen de factuur flink verhogen.
 4. Neem geen TV-abonnement. Steeds meer content is online beschikbaar (populair zijn o.a. Be TV of Pathé TV).
 5. Vergelijk prijzen ieder jaar. Doe elk jaar een prijsvergelijking en achterhaal zo of je elders goedkoper bent.

Welke internetproviders zijn er in Oostende?

In Oostende zijn er behoorlijk veel internet pakketten op de markt. Dit kan zijn Telenet, Proximus, Scarlet en Dommel. Middels ADSL, de televisiekabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Achterhalen welke goedkope abonnementen in Oostende actief zijn? Voer jouw adresgegevens in, en ontdek alle actuele aanbieders in jouw woonplaats in augustus 2022. Grote internetproviders zijn Telenet, SFR of Base. Internetaanbieders in Oostende hebben interessante internet only deals, internet + TV abonnementen, en natuurlijk de 3-in-1 contracten. De 4-in-1 pakketten worden sinds korte tijd meer aangeboden. Middels quad play constructies wordt ook het mobiele abonnement geïntegreerd.
proximus internet

Internet van Proximus

Populair: Proximus verkoopt in Oostende internet en TV. Internet via VDSL2 of “Glas”, via een betrouwbaar netwerk.

 • Veilig internetten
 • Opnames op afstand programmeren
 • Aantrekkelijke prijzen
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet werkt voor vaste telefonie, internet en TV door coax te gebruiken in Oostende. Betrouwbaar internet tegen een nette prijs.

 • Voor een Telenet Klantenprijs
 • Groots aanbod films en series
 • Goede korting
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet werkt voor laag geprijsde internet tarieven in West Vlaanderen voor augustus 2022. Van 30 Mbit/s tot wel 50 Mbit/s.

 • Incl. modem en eerste decoder
 • Met 12 HD-zenders
 • Scherpe prijzen

Geldige prijzen internet en televisie in Oostende (tarieven augustus 2022)

Een goede vraag: wat zijn op dit moment de tarieven van een abonnement voor tv en internet in Oostende? Het verandert meestal per postcode. De hoogte van de factuur wordt bepaald door variabelen als je provider (VOO), netwerk (bijvoorbeeld kabel), down- en uploadsnelheid (bijv. 45Mb/s), plus andere add-ons (denk aan videotheek thuis). Een goedkoop internet en tv abonnement in Oostende is beschikbaar vanaf €25 tot bedragen van €60. Normaal is alles-in-1 het minst kostbaar. Bezoek de pagina: Orange abonnement.

Populaire pakketten
 • Orange Internet + Digitale TV
 • Proximus Classic + Generation XL 35 + Internet Favorite Onbeperkt + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Classic + Smart 20 + Internet Comfort Pack + Belgacom TV
 • Scarlet Internet & telefonie
 • VOO TV+Net A La Folie
 • Proximus Office&Go Comfort + No Limit National + Bizz Smart Team+ 50 + Belgacom TV


internet vergelijken oostende

Veranderen van TV en internet provider? Zo werkt dat!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Vergelijken van internetproviders en overstappen binnen 5 minuten

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Oostende is het essentieel om gelijk de postcodecheck uit te voeren. Helemaal bovenaan deze website moet jij de adresgegevens van je woning invullen. Aansluitend wordt je verwezen naar de vergelijker van internet pakketten. Je vindt in de tool uitsluitend de pakketten van leveranciers die ook echt actief zijn in jouw wijk.

 2. Internet, TV en Bellen pakket samenstellen

  In de basis mag je selecteren wat je allemaal wilt afsluiten. Kan jij alles met enkel Internet? Wil je ook TV kunnen kijken? En moet er ook een huistelefoon bij? Zodra jij een selectie hebt gemaakt kan je veel specifieker de diverse abonnement voor internet vergelijken. Daarnaast kan het handig zijn om concrete zenders (bijv. MTV) bij te bestellen. Als laatste kun je jouw voorkeuren aangeven voor specifieke diensten als begin gemist, online tv kijken, vooruitkijken.

 3. Welke snelheid wil je afsluiten?

  Wat ook een belangrijke vraag is: hoe snel wil ik dat het internet is? Dat schommelt tussen de 20 mb/s t/m 200 mb/s. De te kiezen snelheid kies je op basis van allerlei onderdelen. Is internet voor jouw van belang voor het standaard gebruik als o.a. surfen op het internet, e-mailen, het weer bekijken, het nieuws lezen? Stream je regelmatig video’s via RTL Series of Be TV? Speel je graag multiplayer games als Loadout? Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Down/upload je regelmatig grote bestanden? Internethunter assisteert je daarbij. Selecteer ‘welke snelheid is geschikt’? Hier vertellen wij meer m.b.t. de perfecte snelheid die rijmt met verschillende gebruikerstypes.

 4. Kosten internet abonnementen vergelijken

  Op het moment dat jij de abonnementstypes en de minimale snelheid doorgevoerd hebt kan het vergelijken prijzen beginnen. De providers zijn veelal gerankt op prijs per maand. De aanbieder met de laagste prijs staat bovenaan. Een speciale promotie is al meegenomen in de prijs per jaar. Meerdere aanbieders hanteren een cashback bij overstappen, en een deel van de organisaties bieden de eerste 3, 6 of 9 maanden een factuur voordeel van €5.

 5. Overstappen van internetprovider

  In het geval je gezien hebt wie de beste provider van Oostende in augustus 2022 is, is het tijd om het abonnement af te sluiten. Tik op de blauwe bestelknop en je komt meteen terecht op de pagina waar je kunt afsluiten. Voer alle velden in en verstuur het naar de provider. Dit hoeft nog geen 5 minuten te duren. Wil je veranderen van provider? In de regel regelt je nieuwe aanbieder van internet dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice.


4 voordelen van een Internet Pack incl. Tv en Bellen

Best veel families willen het overzichtelijke triple play pakket. Bij zo’n abonnement krijg je internet, vast bellen & digitale TV van één dienstverlener voor een vaste maandprijs. Hedendaags bieden ze ook opties voor 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement(ook wel Quad Play). Bekijk ook TV Vlaanderen packs.

 • Hoe meer diensten je afneemt des te hoger de korting
 • Maandelijks slechts 1 afschrijving
 • 1 vast aanspreekpunt voor televisie en internet issues
 • Je hebt recht op interessante extra’s als onder andere Een Sport/Movies/Kids zenderpakket

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Wat kiezen: adsl, tv-kabel of glasvezel?

In eerste plaats hangt dit af van de uitslag van de postcodecheck. Met behulp van jouw postcode en huisnummer check jij welke internet verbindingen voorhanden zijn in jouw postcodegebied. Niet elk appartement kan profiteren van (coax) kabel of glasvezel. Gewoonlijk is ADSL (via de telefoonlijn) wel verkrijgbaar (als glasvezel niet beschikbaar is). Alle 3 opties mogelijk? In dat geval zijn de benodigde snelheid en de kosten onderdelen die van belang zijn. Een contract op glasvezel is stabieler, maar vaak ook iets duurder als je het afzet tegen ADSL/VDSL/Kabel. Bij internet via de kabel kiezen veel Belgen voor Telenet. ADSL is meestal het aantrekkelijkst geprijsd, maar de internetsnelheden vallen soms tegen.

Bij wie moet ik zijn voor het snelste internet in Oostende?

De hoogste downloadsnelheid heb je via kabelinternet of de glas. Zo kan je up/downloaden tot wel 500 Mb p/s. Aanbieders als Scarlet, Telenet en Proximusontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Oostende is de dekking voor deze connectie niet 100%. Er ontstaan meerdere plannen voor de uitbreiding van glasvezel. De hoogte van de snelheid is niet uitsluitend de provider’s verantwoordelijkheid. Ook de gebruikte apparatuur (routers, wifi-versterkers, modems) is zeer relevant. De getoetste snelheid kan per woningblok nogal wisselen.

Hoe werkt overstappen en opzeggen?

Wanneer jouw abonnementstermijn is verstreken (na 12 tot 24 maanden) kun je verlengen of overstappen. Veranderen naar een bepaalde provider stelt eigenlijk niet veel meer voor. Meestal fiks je dat helemaal zelf. De populaire providers in België (VOO, EDPnet, Dommel, TéléSAT, Scarlet, Telenet, Orange, SFR) handelen dit onderling af. We noemen dit ook wel Easy Switch. Zo zit je geen moment zonder internetverbinding. Bij veel providers krijg je wel een nieuwe modem. Wellicht kan er ook een monteur bij je langskomen.

Reparaties & storingen augustus 2022

Momenteel is er geen sprake van een storing. In 2022 staan er werkzaamheden gepland rondom het netwerk. Dit resulteert mogelijk in een Proximus / Scarlet storing. Upgrades van het kabel-netwerk monden soms uit in storingen bij Telenet. De provider in kwestie ligt dit vaak per mail kort toe. Via de webcare kom je er heel snel achter of er storingen of werkzaamheden zijn.

Is er in Oostende traag internet en WiFi?

De behaalde snelheid per huishouden varieert nogal. Heel veel dingen bepalen de snelheid. Controleer altijd de netwerkkabels die je gebruikt en de modem en router plekken in huis voor goede WiFi. Voor betrouwbare verbindingen in jouw hele woning (inclusief zolder en tuin) kun je zo’n handige wifi repeater, booster of een antenne aansluiten. Zo’n trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan software op laptop, tablet of telefoon of een modem die onjuist is geconfigureerd. Een monteur kan langskomen, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 8400 en stap eenvoudig online over

Glasvezel vergelijken Oostende

Glasvezel is een haardunne vezel van zeer helder glas die – met behulp van laserlicht – informatie razendsnel kan versturen. Concreet: de allerhoogste downloadsnelheden tot 750 Mb/s. In een toenemend aantal regio’s kun je kiezen voor het snelle fiber internet samen met ADSL en kabel-verbindingen. Ook in Oostende zijn er allerlei plannen ten aanzien van de aanleg van nieuwe glasvezelverbindingen. Voor fiber-internet moet je altijd aansluitkosten betalen plus de reguliere pakketkosten. Het ‘glasnetwerk’ wordt steeds bekender en populairder en prijzen/tarieven steeds aantrekkelijker. Dergelijke packs zijn beschikbaar vanaf €35. Open de postcodecheck, en kom te weten of glasvezel internet in Oostende tot de mogelijkheid behoort.

Voordelen Oostende fiber internet
 • Buitengewoon snel internet: dit loopt op tot 1000 Mbit
 • Een degelijke verbinding, heel weinig storingen
 • Upload- en downloadsnelheid gelijk bij glasvezel
 • Er is keuzevrijheid
 • Altijd High Definition televisiebeelden

united-telecom
 • Surf & Talk tegen scherpe prijs
 • Kundige klantenservice
 • Aantrekkelijke prijzen
telesat
 • Supergoedkoop bellen
 • Betrouwbaar en snel
 • Transparante maandprijs
edpnet
 • Tot 200 Mbps downloaden
 • Met installatiehulp
 • Combinatiekorting
dommel
 • Gratis bellen naar 80+ landen
 • Met installatiehulp
 • Goedkope maandtarieven
TV-vlaanderen
 • Tot wel 112 zenders
 • Voordelig TV en Bellen
 • Duidelijke maandtarieven
voo
 • Voor elke situatie en budget
 • Moeiteloos overstappen
 • Goedkope tarieven
SFR
 • Optionele themapakketten
 • Makklijk overstappen
 • Goedkope maandtarieven
orange
 • Onbepert internet mogelijk
 • Gratis Wifi-modem
 • Combinatiekorting


Alle plaatsen in deze gemeente