Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Staden

Moeiteloos en snel alle internetproviders in Staden vergelijken? De mogelijkheden op het gebied van aanbieders van internet en tv lijkt groter dan ooit. Van Scarlet tot en met TéléSAT, de goede aanbieder kiezen is lastig. Onze vergelijkingstool helpt met objectief vergelijken. Vergelijk zonder moeite de Vlaamse / Waalse operators en ontdek zo het beste of betaalbaarste internet abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje. Snel tv, bellen en internet binnen een alles in 1 pakket groeperen? Dat behoort tot de opties! Verder checkt men via de internetvergelijker belangrijke informatie over items als het voordeel van een alles-in-1-pakket en tips voor goedkoper internet.
ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Gemiddelde downloadsnelheid43,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid25,5Mb/s
Gemiddeld verbruik270GB p/maand
Gemiddelde kosten€48,00 p/maand
Populaire aanbiederOrange
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit moment enorm veel internet operators in Staden die bij elkaar opgeteld weer de wereld aan goede en betaalbare TV en internet abonnementen in juni 2022 verkopen. De korting op de factuur van de goedkoopste provider, en vaak ook een cadeautje als een gratis reiskoffer wisselen iedere maand weer enorm. Dus, hoe vind je gemakkelijk een goedkoop en stabiel abonnement voor internet + TV? Onze experts helpen bij het overstappen naar een geschikt abonnement. Voer gelijk de gevraagde gegevens in, bekijk de diverse providers en neem het internet abonnement met de laagste prijs. Onthoud: normaal gesproken is ADSL-internet in Staden goedkoper dan glasvezel of kabel.

5 praktische tips om te besparen op Internet en televisie abonnement
 1. Kies voor een totaalpakket bij één provider. (Check meer info over een Internet Pack met TV en Bellen.)
 2. Probeer de internetsnelheid goed in te schatten. Voor het huis-tuin-en-keuken gebruik heb je geen 200 Mb/s nodig.
 3. Wees voorzichtig met dure add-ons zoals bijv. extra betaalde kanalen. Deze pakketten resulteren in een forse rekening.
 4. Stop met een vast TV-abonnement. Er zijn online veel stream-services beschikbaar (neem bijv. Netflix of VRT Net).
 5. Maak van vergelijken je hobbie. Neem elk jaar de actuele prijzen door en onderzoek of overstappen loont.

Welke internetproviders zijn er in Staden?

In Staden zijn allerlei internet pakketten actief. Bijv. Telenet, Proximus, Scarlet of EDPnet. Via ADSL of VDSL, de traditionele kabel, en mogelijk zelfs glasvezel. Bekijken welke goedkope abonnementen in Staden in deze plaats actief zijn? Geef je prive gegeven in, en ontdek alle beschikbare leveranciers in jouw plaats in juni 2022. Relevante internet providers zijn VOO, EDPnet en Belgian Telecom. Internetaanbieders in Staden verschaffen uitstekende contracten voor los internet, internet + TV abonnementen, en vanzelfsprekend 3-in-1 pakketten met bellen. Aparte 4-in-1 pakketten kunnen extra veel voordeel opleveren. Met behulp van zo’n quad play pakket wordt mobiele data- en telefoondiensten toegevoegd.
proximus internet

Internet van Proximus

Wat voor jou? Proximus biedt in Staden internet en TV. Internet via VDSL2 of “Glas”, en goedkoop vast bellen.

 • Unieke Proximus packs
 • Online kijken via Proximustv.be
 • Aantrekkelijke prijzen
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet levert internet, tv en vaste telefonie middels kabelverbinding in Staden. Uitstekende snelheid met een goede beoordeling.

 • Interessante packs voor elke situatie
 • Met unieke Yeloplay App
 • Lage maandtarieven
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet brengt je complete internet tarieven in West Vlaanderen voor juni 2022. Via het telefoonnetwerk (VDSL2+) tot 50 Mbit.

 • De goedkoopste pakketten
 • Uitgebreide interactieve TV
 • Lage maandprijs

Prijzen internet + TV in Staden (tarieven juni 2022)

Een veelgestelde vraag: wat zijn momenteel de tarieven van internet en TV in Staden? Het schommelt vanzelfsprekendper klant. De factuur kent z’n oorsprong in aspecten zoals je internetaanbieder (denk aan EDPnet), soort internet (bijvoorbeeld VDSL), maximale internetsnelheid (bijv. 95Mb/s), en extra’s (bijv. een zenderpakket). Een goedkoop internet en tv abonnement in Staden is beschikbaar vanaf €15 tot contracten van €65. Veelal is een alles in 1 pakket de voordeligste optie. Ook interessant: SFR vergelijken.

Populaire pakketten
 • Orange Panter 45 + Voice + Internet
 • Proximus Classic + Comfort 25 + Internet Favorite + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Generation XL 55 + Internet Maxi Pack
 • Proximus Internet Start Pack + Happy Time XL + TV + Easy+ 25
 • Orange Love Koala Pro + Fix
 • Telenet FLUO Plus + King Supersize


internet vergelijken staden

Veranderen naar een andere internetprovider? Zo werkt dat!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet vergelijken en overstappen in 5 minuten

 1. Voer een postcodecheck uit

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Staden is het aan te raden eerst een postcodecheck op je adres te doen. In onze tool kan je jouw adresgegevens invullen (postcode + huisnummer). Vervolgens ga je automatisch door naar onze Internet/TV/Bellen vergelijker. Je ziet op deze plek enkel en alleen de internet-pakketten en providers die verkrijgbaar zijn in jouw wijk.

 2. Welk abonnement heb je nodig?

  Nu kun je kiezen welke services je wilt inkopen. Kan jij alles met enkel Internet? Wens je ook digitale Televisie? En hoe zit het met vast bellen? In het geval je voor jezelf duidelijk hebt gekregen wat je wil kun jij gemakkelijker de diverse abonnement voor internet vergelijken. Tevens bieden wij je de optie om specifieke zenderpakketten (bijv. WTV) uit te kiezen. Als laatste kun je jouw voorkeuren aangeven voor uitbreidingen als extra zenderpakketten, live pauzeren, tv programma’s opnemen.

 3. Minimale internetsnelheid

  Wat bovendien relevant is: hoe snel moet het internet zijn? Dat wisselt tussen de 20 mb/s tot soms 450 mb/s. De ideale snelheid is afhankelijk van een aantal onderdelen. Passen jullie internet toe voor dagelijkse dingen als als o.a. browsen op het internet, nieuwswebsites lezen, mail checken, youtube films kijken? Kijk je veel video-content via bijv. Pathé TV of Netflix? Spelen huisgenoten online spelletjes als Ultima Online? Hoe groot is jullie huishouden? Houd je je bezig met het downloaden van grote files? De internet provider vergelijker kan hierin helpen! Klik op de optie ‘welke snelheid is nodig’? Hier geven wij advies over de maximale snelheid die wij aanbevelen voor de diverse type huishoudens.

 4. Tarieven providers vergelijken

  Zodra jij de abonnementstypes en de minimale snelheid hebt ingevoerd is het tijd voor de volgende stap: tarieven vergelijken. De bedrijven zijn normaliter gesorteerd op tarief per maand. Het voordeligste pakket voert de lijst aan. Een speciale promotie is al meegenomen in de prijs per jaar. Diverse leveranciers hanteren een cashback bij overstappen, of geven iets anders weg. Zij hanteren de eerste 2 of 3 maanden een extra lage prijs.

 5. De overstap maken van provider

  Op het moment dat je te weten bent gekomen wie de beste provider van Staden in juni 2022 is, kun jij zelf het contract online regelen. Klik gewoon op ‘bestellen’ en je wordt snel doorgestuurd naar de bestelpagina van deze provider. Completeer het bestelformulier en verstuur het naar de provider. Dat is binnen 5 minuten geregeld. Van internet provider veranderen? Veelal verwerkt jouw nieuwe internetprovider dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice.


De voordelen van een Internet Pack (inclusief TV en bellen)

Veel woningeigenaren bestellen het overzichtelijke triple play pakket. Bij zo’n abonnement krijg jij digitale TV, internet en vast bellen van 1 partij tegen een vaste scherpe prijs. Hedendaags kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten met mobiele telefonie (ook wel Quad Play). Actueel: Orange acties.

 • Je bent stukken voordeliger uit
 • Alles kosten op één overzichtelijke factuur
 • Een aanspreekpunt voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Je hebt recht op interessante extra’s zoals bijv. Een flinke korting op de mobiele factuur

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Moet ik gaan voor ADSL, kabel en glasvezel?

In eerste plaats hangt dit af van de postcodecheck op onze website. Met behulp van jouw adresgegevens kom je erachter welk type internet verbindingen er allemaal zijn in jouw specifieke geval. Niet iedereen heeft de beschikking over (coax) kabel en glasvezel. In algemene zin is een ADSL verbinding wel mogelijk (of er moet al glasvezel liggen). Alle 3 opties mogelijk? Dan zijn snelheid van het internet en onkosten factoren die je met name moet meenemen. Het glasvezel netwerk is snel, maar in de regel is dit ook veel duurder vergeleken met andere opties. Voor verbindingen via de coax-kabel is Telenet een logische keuze. ADSL is in de regel de goedkoopste optie, maar de snelheid van het internet is lager.

Bij wie moet ik zijn voor het snelste internet in Staden?

De hoogste downloadsnelheid heb je via de kabel (coax), of glasvezel. Daarmee haal je snelheden tot wel 750Mb. Internet providers als Proximus, Telenet en Scarletontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Staden is de dekking voor deze connectie niet 100%. Wel beginnen er regelmatig projecten om het glasvezel netwerk uit te breiden. De maximum snelheid is niet uitsluitend de provider’s verantwoordelijkheid. Ook de gebruikte apparatuur (modem/router, netwerk accessoires) is van belang. De maximale snelheid kan per woningblok zeer uiteenlopen.

Hoe kan ik overstappen naar een andere provider?

Zodra het huidige contract is afgelopen (binnen 4 weken) heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Veranderen van internet abonnement wordt steeds eenvoudiger. Meestal fiks je dat helemaal zelf. De erkende providers in België (Dommel, EDPnet, TV Vlaanderen, TéléSAT, SFR, Proximus, Orange, Scarlet) hebben hier afspraken over gemaakt. Vaak ook bekend als Easy Switch. Het grootste gemak is dat de providers zelf bijna alles regelen. Wel krijg je een nieuwe router of modem. Misschien kan je kiezen voor een monteur aan huis.

Werkzaamheden & storingen juni 2022

Momenteel is er geen grootschalige storing. In 2022 zal de netbeheerder verder aan het netwerk bouwen. Mogelijk mondt dit uit in een storing bij Proximus / Scarlet. Upgrades van het coax kabel netwerk resulteren dikwijls in Telenet storingen. De betreffende aanbieder stelt je daarvan op de hoogte. Via sociale kanalen als Facebook merk je het snelste of er storingen of werkzaamheden zijn.

Heeft Staden traag internet en WiFi?

Dit is per aansluiting weer anders. Verscheidene zaken hebben hier invloed op. Neem nu de (UTP) kabel klasse en de plek van de modem en router voor snelle WiFi. Voor betrouwbare verbindingen in jouw hele woning (inclusief zolder en tuin) kun je een speciale wifi booster/repeater of een wifi-hotspot nemen. Een trage verbinding kan liggen aan verouderde updates op laptop, tablet of telefoon of een modem die niet goed is ingesteld. Een speciale adviseur kan langskomen, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 8840 en stap eenvoudig online over

Glasvezel vergelijken Staden

Glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar die supersnel internet, tv, en radiosignalen kan versturen. Dit houdt in: enorm snel up- en downloaden tot wel 1000 Mb per seconde. In steeds meer regio’s zien we de optie van fiber naast kabel en ADSL. Ook in de streek van Staden zijn er allerlei initiatieven met betrekking tot de aanleg van nieuwe glasvezelverbindingen. Voor abonnementen met fiber heb je een stukje aansluitingskosten en een vast bedrag per maand. Een contract op ‘glas’ wordt steeds laagdrempeliger en de prijs ligt vaak maar een fractie boven een Telenet (kabel). Packs met glasvezel kun je al afsluiten vanaf €42,5. Ga aan de slag met de postcodecheck, en vind uit of glasvezel internet in Staden een mogelijke kanshebber is.

Voordelen Staden fiber internet
 • Snelste internet: tegenwoordig tot wel 1000 mbit per seconde
 • Een zeer betrouwbare verbinding, weinig kans op storingen
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Volledige vrijheid
 • Constante hoge kwaliteit televisiebeelden

united-telecom
 • Surf & Talk tegen scherpe prijs
 • Voordelig vast internet
 • Hoge korting
telesat
 • Altijd lage prijs
 • Handige monteursdienst
 • Scherpe welkomstkorting
edpnet
 • Gratis nummerbehoud
 • Met gratis Wifi modem
 • Goede welkomstkorting
dommel
 • Fax-service inbegrepen
 • Vaste lage prijs
 • Aantrekkelijke welkomstkorting
TV-vlaanderen
 • Uitgebreid zenderaanbod
 • Meerdere abonnementen
 • Lage prijzen
voo
 • Zelf je pakket samenstellen
 • Alles-in-1 pakketten
 • Goede korting
SFR
 • Altijd volle snelheid surfen
 • Afsluiten in 5 minuten
 • Lage maandprijs
orange
 • Beste gesprekskwaliteit
 • Zelf pakket samenstellen
 • Goedkope prijzen


Alle plaatsen in deze gemeente