Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Rijkel

Gemakkelijk en snel de internetproviders in Rijkel vergelijken? De keuze op het gebied van internet en tv abonnementen is groot. Variërend van Telenet tot en met TéléSAT, er is veel te kiezen. Internethunter.be helpt met objectief vergelijken. Vergelijk zonder moeite alle Belgische operators en vindt zo het goedkoopste internet abonnement dat matcht met jouw eisenpakket. Liever bellen, tv en internet in zo’n alles-in-1 pakket nemen? Ook dit behandelen we uitvoerig. Daarnaast verzamel jij op deze website praktische info over thema’s zoals glasvezel en tips voor goedkoper internet.
ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Gemiddelde downloadsnelheid34,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid16,5Mb/s
Gemiddeld verbruik290GB p/maand
Gemiddelde kosten€51,00 p/maand
Populaire aanbiederVOO
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit ogenblik nogal wat internet operators in Rijkel die samen weer ontzettend veel voordelige TV en internet abonnementen in november 2021 hanteren. De factuurkorting van de goedkoopste provider, en een welkomstcadeau als een Playstation 4 kunnen iedere maand weer totaal anders zijn. Hoe vind je als consument simpel zo’n betaalbaar en snel contract voor internet + TV? Wij van Internethunter.be helpen bij het overstappen naar een geschikt abonnement. Geef vlug je persoonlijke gegevens in, doorzoek de diverse providers en ga simpelweg voor het internet + tv pakket waar jij het voordeligste bent. Goed om te weten: in de regel is ADSL-internet in Rijkel het meest goedkoop.

5 praktische tips om te besparen op Internet en TV abonnement
 1. Neem alle diensten bij één internetaanbieder. (Zie ook voordelen van het Internet Pack met TV en Bellen.)
 2. Voorkom een te hoge internetsnelheid. Voor basisgebruik heb je genoeg aan 100 Mb/s.
 3. Neem niet alle dure extraatjes zoals o.a. speciale premium kanalen. Dergelijke extra’s maken het internetpakket onnodig duur.
 4. Neem geen TV-abonnement. Er zijn online veel stream-services beschikbaar (bijv. Netflix of HBO).
 5. Ga jaarlijks vergelijken. Kom niet voor verrassingen te staan. Vergelijk en ontdek zelf of je elders goedkoper bent.

Welke internetproviders zijn er in Rijkel?

In Rijkel zijn relatief veel internet pakketten aanwezig. Dit kan zijn Telenet, Scarlet, Proximus en TéléSAT. Via ADSL, de televisiekabel, en ook glasvezel staat hier niet stil. Ontdekken welke goedkope abonnementen in Rijkel voor jou mogelijk zijn? Verschaf ons de adresgegevens, en check zelf de beschikbare internetaanbieders in jouw postcodegebied in november 2021. Veel gekozen leveranciers zijn VOO, EDPnet en Ello Mobile. Internetaanbieders in Rijkel hanteren betrouwbare losse internet pakketten, TV + Internet contracten, en ook speciale 3-in-1 contracten. Unieke 4-in-1 pakketten kunnen extra veel voordeel opleveren. Met behulp van zo’n quad play pakket wordt mobiele data- en telefoondiensten toegevoegd.
proximus internet

Internet van Proximus

Populair: Proximus verkoopt in Rijkel internet en TV. Zowel via Glasvezel als VDSL2, met gratis Cloud opslagruimte.

 • Snelheid tot 100 Megabit
 • Uitgebreide Film-catalogus
 • Aantrekkelijke welkomstkorting
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet verkoopt TV, internet + bellen middels kabelverbinding in Borgloon. Onbeperkt surfen, tegen een nette prijs.

 • Telenet Whoppa: meer voor minder
 • Yelo Play: overal en altijd TV
 • Goedkope prijzen
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet levert scherpe internet tarieven in Limburg voor november 2021. Via VDSL2+ tot wel 50 Mbit/s.

 • Voordelige prijzen
 • Probleemloos opnemen of herbekijken
 • Goedkope tarieven

Geldige prijzen internet & TV in Rijkel (tarieven november 2021)

Voor iedereen relevant: wat zijn momenteel de tarieven van Televisie en internet in Rijkel? Het verandert logischerwijs per situatie. De maandelijkse factuur wordt gevormd door variabelen als de internetprovider (denk aan VOO), internet type (zoals. COAX), gewenste snelheid (bijv. 30Mb/s), en extra’s (zoals. online tv kijken). Een goedkoop abonnement voor TV en internet in Rijkel kun je afsluiten vanaf €25 tot deal van €92,50. Normaal is een alles in 1 abonnement de goedkoopste optie. Ook interessant: Proximus pack.

Populaire pakketten
 • Billi Dualplay + Billi Crazy Max
 • Proximus No Limit National Anytime + Favorite 55 + Internet Intense + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Classic + Internet Maxi Pack
 • Proximus Internet Maxi Pack + Happy Time XL + Smart+ 65
 • Orange Love Arend Premium Pro + Fix
 • Telenet FLUO home plus


internet vergelijken rijkel

Veranderen van internet en TV aanbieder? Bekijk onze uitleg!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet providers vergelijken en binnen 5 min. overstappen

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Rijkel is het cruciaal eerst de postcodecheck van internet providers te doen. Via ons vergelijkscript kan je jouw adresgegevens invullen (postcode + huisnummer). Vervolgens wordt je doorgestuurd naar de snelste internetvergelijker. Je vergelijkt in de internetvergelijker alleen maar de internet-pakketten van bedrijven die actief zijn op jouw postcode.

 2. Een abonnement kiezen

  Daarna mag je selecteren wat je precies nodig hebt. Heb jij aan internet genoeg? Of liever iets met televisie erbij? En ben je van plan om vast te bellen? Terwijl je weet wat je wilt kun jij gemakkelijker alles in 1 pakketten vergelijken. Daaropvolgend bieden wij je de optie om specifieke zenders (denk dan aan Proximus 5) erbij te nemen. Ook kun je het abonnement unieker maken met diensten als vooruitkijken, tv programma’s opnemen, on demand films kijken.

 3. Gewenste internetsnelheid

  Wat verder een belangrijke vraag is: welke internetsnelheid heb je nodig? Dit ligt ergens tussen 25 mb/s tot wel 100 mb/s. Wat voor jou geschikt is, kies je op basis van verscheidene zaken. Passen jullie internet toe voor de standaard toepassingen zoals weerbericht bekijken, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen, mail checken? Of stream je ook video’s of films bij RTL Series of Be TV? Ben jij liefhebber van populaire games als Braid? Ben je alleen of met een heel gezin? Down/upload je regelmatig grote bestanden? Onze provider vergelijker biedt hiervoor uitkomst. Selecteer ‘welke snelheid is nodig’? Hier adviseren wij inzake welke internetsnelheid die matcht bij allerlei situaties.

 4. Tarieven internet pakketten vergelijken

  Zodra je het type abonnement en de internetsnelheid hebt ingevoerd is het tijd voor de volgende stap: tarieven vergelijken. De organisaties zijn in de regel gefilterd op prijs. De goedkoopste internet provider zul je altijd bovenaan zien. Een speciale promotie is altijd al doorgevoerd in de prijs die je ziet. Verscheidene leveranciers werken met een eenmalige korting, of bieden alternatieven. Ze verwerken het eerste half jaar een gereduceerd tarief.

 5. Moeiteloos overstappen van provider

  Wanneer je achterhaalt hebt wie de beste provider van Rijkel in november 2021 is, wordt het tijd de contracten rond te maken. Klik op de bestelknop en je komt meteen terecht op de aanbiedingspagina van de provider. Completeer het bestelformulier en verzend het formulier online. Dat is binnen 5 minuten geregeld. Wil je veranderen van provider? In veel gevallen verzorgt de nieuwe leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice.


Ontdek het gemak van een Internet Pack met interactieve tv en bellen

Nogal wat bewoners bestellen het zogenaamde triple play pakket. Met deze constructie krijg je internet, digitale TV en vast bellen van 1 aanbieder voor een vast bedrag in de maand. In november 2021 kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten waar ook mobiele telefonie ondervalt(ook wel Quad Play). Actueel: TV Vlaanderen promoties.

 • Een interessante pakketkorting
 • De totale kosten zie je maandelijks op één factuur
 • 1 vast aanspreekpunt voor advies over internet & televisie
 • Je ontvangt gratis extra’s zoals bijvoorbeeld Gratis betaalde zenders

internet-vergelijken-online


Belangrijke info over internet, tv en bellen (FAQ)

Moet ik kiezen voor ADSL, Kabel of Glasvezel?

Dat is allereerst afhankelijk van de uitslag van de postcodecheck. Na het invullen van postcode + huisnummer zie je de verschillende types internet die af te sluiten zijn voor jouw woning. Niet iedereen heeft de beschikking over kabel of glasvezelinternet. In algemene zin is ADSL (via de telefoonlijn) wel gewoon actief (mits glasvezel niet aanwezig is). Heeft jouw woning meerdere aansluitingen? Hierbij zijn de gewenste snelheid en de maandelijkse kosten onderdelen die vooral belangrijk zijn. Glasvezelverbindingen zijn betrouwbaarder, maar gewoonlijk praten we ook over hogere bedragen dan in het geval van ADSL of (coax) kabel. Voor verbindingen via de coax-kabel kiezen veel Belgen voor Telenet. ADSL is normaal gesproken het aantrekkelijkst geprijsd, maar de snelheden zijn beperkt.

Wat is het snelste internet in Rijkel?

De hoogste internetsnelheid bereik je met Telet (kabel) of glasvezel. Op dit netwerk haal je snelheden tot wel 500Mb. Aanbieders als Scarlet, Telenet & Proximusspelen hier handig op in. In de gemeente Borgloon zijn deze aansluitingen nog niet overal beschikbaar. Er ontstaan doorgaans wel nieuwe opdrachten om glasvezel aan te leggen. De snelheid die je behaalt is niet alleen een kwestie van provider. Gebruik van apparatuur (wifi-versterkers, data-kabels, modems) hebben hier invloed op. De getoetste snelheid kan per woningblok en tijdstip afwijken.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen en overstappen?

Zodra de overeenkomst is afgelopen (na 12 maanden)heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Veranderen naar een internet provider wordt steeds makkelijker gemaakt. Normaal gesproken kan je dat online regelen. De erkende providers in België (TV Vlaanderen, VOO, Dommel, EDPnet, Proximus, Telenet, Orange, SFR) hebben dat samen schriftelijk vastgelegd. Vaak hebben we het over Easy Switch. Zo zit je geen moment zonder internetverbinding. Mogelijk krijg je een nieuwe modem. Doorgaans kun je gebruik maken van installateurs.

Werkzaamheden & storingen november 2021

Op dit ogenblik hebben we niet te maken met een storing. In heel 2021 staan er werkzaamheden aan het netwerk op de planning. Dat kan betekenen storingen bij Proximus / Scarlet. Aanpassingen aan het kabel netwerkzorgen mogelijk voor storingen bij Telenet. De dienstverlener weet hier vaak meer over. Via Facebook en Twitter achterhaal je het snelste dat er wellicht onderhoud wordt gepleegd.

Heeft Rijkel traag internet en WiFi?

Dat verschilt per situatie. Verscheidene aspecten hebben impact op de snelheid. Relevante factoren zijn: de UTP-kabels en de positie van de router voor stabiele WiFi. Voor een stabiele verbinding in de garage/zolder/tuin kun je een Wifi repeater/booster, of een wifi-antenne gebruiken. Je trage verbinding kan ook te danken zijn aan software op je ipad of computer of een router die niet ideaal is afgesteld. Een installateur kan langskomen, en met apparatuur of instellingen de verbinding verbeteren.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 3840 en stap binnen 5 minuten over

Glasvezel vergelijken Rijkel

Glasvezel is een hele dunne draad van glas die heel snel en betrouwbaar informatie kan verzenden. Dit mondt uit in geweldig hoge internetsnelheden tot 750 Mb per seconde. In een toenemend aantal wijken is fiber internet beschikbaar als vervanger voor ADSL of kabel. Ook in de streek van Borgloon zijn er verscheidene projecten aangaande het aanleggen van (meer) glasvezel. Voor internet via fiber betaal je eenmalige aansluitingskosten en maandelijkse abonnementskosten. Een contract op ‘glas’ wordt steeds toegankelijker, en het prijsverschil met kabel is nog klein. Dergelijke packs zijn beschikbaar vanaf €45. Start onze postcodecheck, en check of glasvezel internet in Rijkel het overwegen waard is.

Voordelen Rijkel fiber internet
 • Onverwacht snel internet: tegenwoordig tot wel 1000 mbit per seconde
 • Altijd een stabiele eigen verbinding, altijd service
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Groot aanbod
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

united-telecom
 • Uploadsnelheid tot 15 Mbps
 • Met handige App
 • Goede welkomstbonus
telesat
 • Compleet pakket voor vaste prijs
 • Meerdere abonnementen
 • Duidelijke tarieven
edpnet
 • Telefonie is inbegrepen
 • Afsluiten in 5 minuten
 • Korting bij 1 jaar
dommel
 • Echt onbeperkt downloadvolume
 • Met gratis Wifi modem
 • Duidelijke maandprijs
TV-vlaanderen
 • Hoge downloadsnelheid tot 100 Mbit
 • Ook vaste telefonie
 • Scherpe welkomstbonus
voo
 • Zelf je pakket samenstellen
 • Pakket voor elk budget
 • Scherpe maandtarieven
SFR
 • Ultieme TV-ervaring
 • Digitale Televisie
 • Lage maandprijs
orange
 • Ruim gamma entertainment
 • Interactief TV kijken
 • Pakketkorting