Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Braine-L’Alleud

Zelf snel alle internetproviders in Braine-L’Alleud vergelijken? Het aantal beschikbare internet en tv abonnementen is bijzonder groot. Het loopt van Telenet t/m TéléSAT, er is keuze in overvloed. Internethunter.be helpt jou via de handige vergelijker. Vergelijk gemakkelijk de populaire operators en ontdek het voordeligste internet abonnement dat matcht met jouw eisenpakket. Vandaag nog internet, televisie en bellen in het alles in één pakket samenvoegen? Ook dit behandelen we uitvoerig. Bovendien verzamelen jullie via de internetvergelijker bruikbare info over topics als 4-in-1 pakketten of vast bellen.
ProvincieWaals Brabant
GemeenteBraine-L’Alleud
Gemiddelde downloadsnelheid32,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid19Mb/s
Gemiddeld verbruik255GB p/maand
Gemiddelde kosten€59,00 p/maand
Populaire aanbiederSFR
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit ogenblik nogal wat internet operators in Braine-L’Alleud die tezamen weer ontzettend veel goede en betaalbare TV en internet abonnementen in maart 2024 hanteren. De speciale korting van de goedkoopste provider, en een welkomstcadeau als een cadeaukaart kunnen iedere maand weer totaal anders zijn. Op welke wijze bekijk jijzelf zo’n voordig en snel TV + internet contract? Wij van Internethunter.be helpen jou met het vinden van een geschikte provider. Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk de aanwezige providers en zoek het pakket die het goedkoopste is. Vergeet niet: normaal gesproken is ADSL-internet in Braine-L’Alleud het goedkoopste.

5 keer besparen op je TV en Internet pakket
 1. Kies voor een totaalpakket bij één internet provider. (Klik door naar het 3-in 1 Internet Pack met bellen en TV.)
 2. De juiste internetsnelheid is erg belangrijk. Voor basisgebruik hoe je echt niet meer dan 100 Mb/s af te sluiten.
 3. Neem geen dure add-ons als onder andere filmpakketten. Deze uitbreidingen zijn duurder dan je denkt.
 4. Sluit een contract zonder TV-abonnement. Stap over op on-demand online TV kijken (neem bijv. VRT Net of Pathé TV).
 5. Ga altijd vergelijken. Doe elk jaar een prijsvergelijking en kom er zelf achter of je nog meer kunt besparen.

Welke internetproviders zijn er in Braine-L’Alleud?

In Braine-L’Alleud zijn relatief veel internet pakketten die je kunt kiezen. Bijvoorbeeld Scarlet, Proximus, Telenet of SFR. Via een ADSL lijn, de televisiekabel, of wellicht via glasvezel. Weten welke goedkope abonnementen in Braine-L’Alleud je kunt kiezen? Voer jouw adresgegevens in, en ontdek alle meest populaire aanbieders in jouw regio in maart 2024. Populaire internetproviders zijn VOO, Orange of Belgian Telecom. Internetaanbieders in Braine-L’Alleud voeren relevante “internet-only” abonnementen, Internet + TV pakketten, maar ook 3-in-1 pakketten. Speciale 4-in-1 pakketten kunnen extra veel voordeel opleveren. Middels quad play constructies voeg je ook jouw mobiele telefonie toe.
proximus internet

Internet van Proximus

Populair: Proximus levert in Braine-L’Alleud internet en TV. Zowel via Glasvezel als VDSL2, inclusief gratis e-mailadres.

 • Inclusief modem + decoder
 • Verschillende zenderpakketten
 • Scherpe prijzen
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet voorziet in vaste telefonie, internet en TV door de kabel (coax) in Braine-L’Alleud. Uitstekende snelheid met aantrekkelijke acties.

 • Overal in huis Wifi
 • Divers entertainment aanbod
 • Duidelijke maandprijs
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet levert aantrekkelijke internet tarieven in Waals Brabant voor maart 2024. Via VDSL2+ tot wel 50 Mbit/s.

 • Upload tot 4 Mbps
 • TV kijken en pauzeren
 • Scherpe maandtarieven

Prijzen internet + TV in Braine-L’Alleud (tarieven maart 2024)

Het is een boeiende vraag: wat zijn tegenwoordig de tarieven van een internet en tv abonnement in Braine-L’Alleud? Dat varieert doorgaans per klant. De maandelijkse factuur wordt bepaald door onder andere de provider (denk aan United Telecom), connectie (denk aan glasvezel), maximale internetsnelheid (bijv. 45Mb/s), en de aanvullende diensten (uitzending gemist). Een goedkoop abonnement voor internet en TV in Braine-L’Alleud is er al vanaf €27,5, en lopen op tot zo’n €85. Doorgaans is het alles in 1 pakket het voordeligste. Bekijk ook SFR abonnement.

Populaire pakketten
 • Orange Internet Relax + Vaste lijn
 • Proximus No Limit National Anytime + Favorite 35 + Internet Comfort + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Happy Time XL + Comfort 25 + Internet Comfort Pack + Belgacom TV
 • Scarlet Trio
 • Telenet WIGO 10 GB
 • Proximus Office&Go Intense + TV + Bizz Smart XL Europe


internet vergelijken braine-l-alleud

Veranderen van internetprovider? Zo werkt dat!

Benodigde tijd: 5 minuten

Binnen 5 minuten providers vergelijken en overstappen

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Braine-L’Alleud is het goed snel de internet postcodecheck te doen. Helemaal bovenaan deze website kan je jouw adresgegevens invullen (postcode + huisnummer). Nadien sturen we je door naar de objectieve internetvergelijker. Je vergelijkt op deze plek uitsluitend de internet-contracten van providers die ook echt actief zijn in jouw wijk.

 2. Benodigde diensten selecteren

  In deze stap kun je kiezen welke services je wilt inkopen. Kan jij alles met enkel Internet? Wil je het aanvullen met digitale TV? En wat zijn je wensen m.b.t. vaste telefonie? Indien je weet wat je zoekt kan je nog beter de diverse abonnement voor internet vergelijken. Bovendien kan het handig zijn om bepaalde HD-zenders (bijv. Canvas) erbij te nemen. Bovendien kan je het nog concreter maken met services als live pauzeren, vooruitkijken, uitzending gemist.

 3. Minimale internetsnelheid

  Wat verder een belangrijke vraag is: hoeveel internetsnelheid is gewenst? Dat loopt van 45 mb/s en 150 mb/s. De ideale snelheid is afhankelijk van veel variabelen. Is voor jouw internet uitsluitend nodig voor het standaard gebruik als o.a. het nieuws lezen, filmpjes kijken, e-mailen, het weer bekijken? Kijk je veel video-content via bijv. VRT Net of Pathé TV? Spelen huisgenoten populaire games als FNR4? Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Download of upload je thuis vaak films of bestanden? Onze internetvergelijker biedt hiervoor uitkomst. Tik op ‘advieslijst internetsnelheid’? Dan kun je info bekijken m.b.t. de perfecte snelheid die wij aanraden voor allerlei type gebruikers.

 4. Vergelijken op prijs

  Wanneer jij het type abonnement en de snelheid van het internet kenbaar gemaakt hebt is het voor jou eenvoudiger om tarieven te vergelijken. De organisaties zijn normaal gesproken geordend op maandelijkse kosten. De voordeligste provider staat bovenaan. Een speciale promotie is al meegenomen in de prijs per jaar. Enkele aanbieders bieden initieel een eenmalige kortingen, en sommige providers verstrekken de eerste paar maanden een factuur voordeel van €5.

 5. De overstap regelen met de overstapservice

  Als jij berekend hebt wie de beste provider van Braine-L’Alleud in maart 2024 is, kun jij zelf het contract online regelen. Klik op ‘bestellen’, en je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina waar je kunt afsluiten. Geef alle persoonlijk gegevens door en verzend het formulier online. Binnen slechts enkele minuten is het geregeld. Verander je van aanbieder? In veel gevallen regelt de betreffende internet provider de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice.


Voordeel van het Internet Pack met telefonie + bellen

Flink wat klanten kopen het speciale triple play abonnement. In dit product heb je vast bellen, digitale TV & internet van 1 aanbieder voor een vast bedrag in de maand. Vandaag de dag heb je ook keuze uit 4-in-1 pakketten wat ervoor zorgt dat mobiele diensten ook in de bundel vallen(ook wel Quad Play). Bekijk ook TV Vlaanderen.

 • Hoe meer diensten je afneemt des te hoger de korting
 • 1 heldere factuur per maand
 • Een aanspreekpunt die je helpt bij je internet en televisie
 • Jij kunt vaak aanspraak maken op extra’s als bijv. Gratis sportpakket

internet-vergelijken-online


Internet, TV en Bellen FAQ (veelgestelde vragen)

Wat is voor mij geschikt: ADSL, kabel en glasvezel

In eerste plaats hangt dit af van de postcodecheck op onze website. Door het invullen van jouw adresgegevens kom jij erachter welke internetaansluitingen er voorhanden zijn voor jouw woning. Niet elk adres is aangesloten op kabelinternet en glasvezel. Dikwijls is ADSL/VDSL wel actief (bij afwezigheid van glasvezel). Alle 3 opties mogelijk? Dan zijn minimale internet snelheid en de prijzen factoren waar je vooral naar moet kijken. Glasvezel is de snelste optie, maar vaak ook wat kostbaarder ten opzichte van de kabel of ADSL. Bij kabel internet kun je kiezen voor Telenet. ADSL is in veel gevallen het laagst geprijsd, maar is ook een stuk slomer.

Wie biedt het snelste internet in Braine-L’Alleud?

De maximale internetsnelheid is beschikbaar via kabelinternet of de glas. Met zo’n verbinding lopen de snelheden op tot 1Gb/s. Organisaties als Scarlet, Proximus & Telenetzijn druk bezig met het netwerk. In de gemeente Braine-L’Alleud is er nog geen 100% dekking. Er ontstaan steeds meer initiatieven om het glasvezel netwerk uit te breiden. De maximum snelheid wordt niet alleen bepaald door de provider. Ook de randapparatuur (netwerkkabels, modem/router, netwerk accessoires) is zeer relevant. De getoetste snelheid kan per wijk anders zijn.

Opzeggen en overstappen, hoe werkt dat precies?

Zodra de overeenkomst is afgelopen (meestal na 1 jaar) ontstaat de optie tot overstappen. Veranderen van internet pakket is een fluitje van een cent. Meestal handel je dat online af. De grote providers (Dommel, VOO, EDPnet, TV Vlaanderen, Orange, SFR, Telenet, Proximus) hebben dat samen schriftelijk vastgelegd. Vaak ook bekend als Easy Switch. Op die manier kom jij niet zonder internet. Je krijgt een nieuwe modem. Doorgaans kun je gebruik maken van installateurs.

Veel voorkomende storingen maart 2024

Momenteel is er geen grootschalige storing. In 2024 staan er werkzaamheden gepland rondom het netwerk. Hierdoor zien we soms een Proximus / Scarlet storing. Veranderingen aan het kabel-netwerk kunnen resulteren in Telenet storingen. Jouw provider communiceert dit indien nodig. Via o.a. Twitter en Facebook wordt jij de hele dag geïnformeerd dat er mogelijk storingen zijn.

Heeft Braine-L’Alleud traag internet en WiFi?

Dat verschilt per situatie. Verscheidene zaken hangen samen met de te bereiken snelheid. Relevante factoren zijn: de aansluitingen (kabels) en de positie van de router voor snelle WiFi. Voor stabieler internet in de garage, op zolder of in de tuin kun je een Wifi repeater/booster, of een 4G verbinding gebruiken. Zo’n trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan updates op smartphones en computers of een modem die onjuist is geconfigureerd. Een speciale specialist kan de situatie bekijken, en de snelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Bekijk de goedkoopste provider in 1420 en stap vandaag nog over

Glasvezel vergelijken Braine-L’Alleud

Glasvezel is een hele dunne draad van glas die lichtsignalen met informatie over grote afstanden kan transporteren. Concluderend: een enorm hoge snelheid tot 750 Mb/s. In steeds meer plekken kun je kiezen voor het snelle fiber internet als alternatief van ADSL/VDSL. Ook in de omgeving Braine-L’Alleud zijn er meerdere werkzaamheden ten aanzien van uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor fiber-internet wordt je belast met eenmalige aansluitingskosten plus de reguliere pakketkosten. Het glasvezel internet wordt steeds laagdrempeliger en het kan prima concurreren met de kabel. Dergelijke packs zijn er al vanaf €37,5. Doe de gratis postcodecheck en bekijk of glasvezel internet in Braine-L’Alleud voor jou een optie is.

Voordelen Braine-L’Alleud fiber internet
 • Onthutsend snel internet: tot wel 1000 Mbit per seconde
 • Een constant snelle verbinding, minder problemen
 • Downloaden en uploaden met dezelfde hoge snelheden
 • Keuze uit verschillende providers
 • Ondanks het weer altijd goed TV beeld

united-telecom
 • Mobiel, vast internet en telefonie
 • Razendsnel internet
 • Maandelijks aanbiedingen
telesat
 • Voordelige vaste telefonie
 • Betrouwbaar netwerk
 • Goedkope maandprijs
edpnet
 • Online speedtest uitvoeren
 • Eenvoudig overstappen
 • Goedkope tarieven
dommel
 • De snelle internetverbinding
 • Transparante aanbieder
 • Scherpe maandprijs
TV-vlaanderen
 • Uitgebreid zenderaanbod
 • Voordelig TV en Bellen
 • Factuurkorting
voo
 • Meer vermogen, meer vrijheid
 • Ook vaste telefonie
 • Duidelijke prijzen
SFR
 • Altijd volle snelheid surfen
 • Supersnel vast internet
 • Pakketkorting
orange
 • Topaanbod zenders voor kids
 • Gratis overstappen
 • Maandelijks aanbiedingen


Alle plaatsen in deze gemeente