Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Ieper

Overzichtelijk en snel internetproviders in Ieper vergelijken? De hoeveelheid internet en televisie abonnementen lijkt groter dan ooit. Variërend van Telenet tot aan TV Vlaanderen, de keuze is enorm. Wij helpen jou met het kiezen. Vergelijk gemakkelijk de Vlaamse / Waalse operators en vind het goedkoopste internet abonnement passende bij jouw internetgebruik. Wil jij televisie, bellen en internet binnen zo’n alles in één pakket samentrekken? Ook daar kun jij voor kiezen! Vervolgens bekijk jij op Internethunter.be waardevolle informatie over thema’s als opzegtermijn en internetgebruik in de regio.
ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Gemiddelde downloadsnelheid31,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid15Mb/s
Gemiddeld verbruik235GB p/maand
Gemiddelde kosten€54,00 p/maand
Populaire aanbiederTéléSAT
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Wij onderscheiden momenteel steeds meer internet operators in Ieper die samen weer gigantisch veel goedkope TV en internet abonnementen in juni 2022 verkopen. De factuurkorting van de goedkoopste provider, en een welkomstcadeau als een gratis luchtballonvaart zijn meestal geen week hetzelfde. Op welke manier check jijgelijk een goedkoop en veilig abonnement voor internet + TV? Internethunter helpt jou met vergelijken. Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, doorzoek de aanwezige providers en selecteer het contract die het laagst geprijsd is. Tip: veelal is ADSL-internet in Ieper het laagste geprijsd.

5 tips voor een goedkoper internet en TV abonnement
 1. Sluit alle diensten af bij één leverancier. (Lees direct verder over het Internet Pack met televisie en vaste telefonie.)
 2. Probeer de internetsnelheid goed in te schatten. Voor standaard gebruik hoe je echt niet meer dan 100 Mb/s af te sluiten.
 3. Ga niet blind voor dure extraatjes zoals bijv. thema pakketten. Pakketten als deze maken het internetpakket onnodig duur.
 4. Beperk je reguliere TV-abonnement. Stap over op on-demand online TV kijken (onder andere Pathé TV of VRT Net).
 5. Stop niet met vergelijken. Neem elk jaar de actuele prijzen door en kom er zelf achter of een andere provider goedkoper is.

Welke internetproviders zijn er in Ieper?

In Ieper zijn meerdere internet pakketten op de markt. O.a. Scarlet, Telenet, Proximus of Orange. Door ADSL, de traditionele kabel, en mogelijk zelfs glasvezel. Bekijken welke goedkope abonnementen in Ieper beschikbaar zijn? Versterk je persoonlijk adres, en vergelijk gemakkelijk de verschillende internetproviders in jouw postcodegebied in juni 2022. Bekende internet providers zijn VOO, EDPnet of United Telecom. Internetaanbieders in Ieper hebben prima losse internet pakketten, Internet + TV contracten, en ook speciale 3-in-1 contracten. Speciale 4-in-1 pakketten zijn hier ook erg populair. Via een quad play pakket voeg je ook jouw mobiele telefonie toe.
proximus internet

Internet van Proximus

Al geprobeerd? Proximus faciliteert in Ieper internet en TV. Internet via VDSL2 of “Glas”, vaak als beste getest.

 • Geen extra gedoe
 • 80+ zenders
 • Scherpe welkomstkorting
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet levert internet, Bellen en TV middels de coaxkabel in Ieper. Gewoon snel internet, tegen een nette prijs.

 • Hoge snelheden internet (max 200 Mb)
 • Honderden series en films kijken
 • Goedkope prijzen
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet voorziet in betrouwbare internet tarieven in West Vlaanderen voor juni 2022. Via het telefoonnetwerk (VDSL2+) tot 50 Mbit.

 • Scarlet Secure PC
 • Twaalf HD-zenders inbegrepen
 • Scherpe welkomstkorting

Geldige prijzen internet en TV in Ieper (tarieven juni 2022)

Het is een boeiende vraag: wat zijn nu de tarieven van een abonnement voor tv en internet in Ieper? Het fluctueert doorgaans per adres. De nota wordt opgebouwd door factoren als de gekozen provider (denk aan Proximus), internet type (glasvezel), up/downloadsnelheid (bijv. 60Mb/s), en extra’s (tv-programma’s opnemen). Een goedkoop TV en internet abonnement in Ieper is er al vanaf €15 tot bedragen van €47,50. In de regel is alles-in-1 het scherpst geprijsd. Check ook alles over Proximus internet + tv.

Populaire pakketten
 • Proximus Internet Comfort + TV + Telefonie + Mobile
 • Proximus Happy Time + Comfort 15 + Internet Favorite + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Happy Time XL + Easy 25 + Internet Start Pack + Belgacom TV
 • Proximus Internet Comfort Pack + TV + Easy+ 25
 • Telenet Basic Internet + Digital TV + King
 • Proximus Office&Go Maxi + No Limit National + Bizz Smart+ 20 + Belgacom TV


internet vergelijken ieper

Veranderen van internet en TV aanbieder? Dat gaat als volgt!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet providers vergelijken en binnen 5 min. overstappen

 1. Doe de postcodecheck

  Op het moment dat je begint met internet vergelijken in Ieper is het slim om de postcodecheck voor internet, bellen en TV te starten. Hierboven kan jij een postcode en huisnummer combinatie ingeven. In de volgende stap ga je automatisch door naar de vergelijker van internet pakketten. Je treft daar enkel de pakketten van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied.

 2. Een abonnement kiezen

  Om te beginnen mag je selecteren wat je precies wilt afsluiten. Alleen internet? Wil je het aanvullen met digitale TV? En hoe zit het met vast bellen? Op het moment dat je jouw wensen duidelijk hebt kan je een stuk beter de verschillende internet abonnementen vergelijken. Ook geven we jou de tools om televisiezenders die je graag kijkt (bijvoorbeeld Kanaal Z) te selecteren. Als laatste kun je wensen doorgeven m.b.t. specifieke diensten als on demand films kijken, uitzending gemist, live pauzeren.

 3. Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  Wat verder een belangrijk onderdeel is: welke snelheid wil je inkopen? Dat loopt van 35 mb/s t/m 150 mb/s. De ideale snelheid kies je op basis van uiteenlopende onderdelen. Nuttig jij het internet alleen voor de standaard toepassingen zoals o.a. weerbericht bekijken, browsen op het internet, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen? Ben je een intensieve gebruiker van diensten als Pathé TV of VRT Net? Ben je een fervent speler van online multiplayer games als FTL? Zijn jullie met 2 personen of meer? Down/upload je regelmatig grote bestanden? Internethunter assisteert je daarbij. Klik op de optie ‘advies snelheid berekenen’? Daar vind je info inzake de maximale snelheid die wij aanbevelen voor verschillende gebruikerstypes.

 4. Tarieven internet abonnementen vergelijken

  Zodra jij de gewenste diensten en een bepaalde internetsnelheid kenbaar gemaakt hebt wordt het gemakkelijker om tarieven te vergelijken. De bedrijven zijn normaliter gefilterd op maandelijkse kosten. De voordeligste provider komt als eerste naar voren. Eventuele acties en promoties zijn reeds verwerkt in het totaalbedrag. Diverse leveranciers werken met een eenmalige korting, of geven iets anders weg. Zij bereken de eerste 3, 6 of 9 maanden een korting van bijv. 50%.

 5. Moeiteloos overstappen van provider

  Vanaf dat jij erachter gekomen bent wie de beste provider van Ieper in juni 2022 is, kun je eenvoudig online het abonnement afsluiten. Klik gewoon op ‘bestellen’ en wij sturen je door naar de aanbiedingspagina van de provider. Vul je gegevens in en verstuur het naar de provider. Binnen slechts enkele minuten is het geregeld. Meteen veranderen van internet provider? Veelal regelt de nieuwe provider het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice.


Het gemak van een Internet Pack (met bellen en TV)

Nogal wat consumenten willen het zogenaamde triple play pakket. Bij zo’n abonnement ontvang jij digitale TV, internet en vast bellen van één partij tegen een vaste scherpe prijs. Hedendaags zien we ook 4-in-1 pakketten wat bekend staat als quad-play (inclusief mobiel)(ook wel Quad Play). Lees verder over TéléSAT acties.

 • Hoe meer diensten je afneemt des te hoger de korting
 • Alle kosten op 1 afrekening
 • Je communiceert met één bedrijf voor alle zaken rondom televisie + internet
 • Soms krijg je gratis uitbreidingen als bijv. Geen kosten voor pauzeren pakket

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Moet ik gaan voor ADSL, kabel en glasvezel?

Als uitgangspositie neem je altijd de resultaten van de postcodecheck. Met behulp van jouw adresgegevens zie jij welke verbindingen mogelijk zijn voor jouw situatie. Niet elke woning kan profiteren van (coax) kabel en glasvezel. In algemene zin is een ADSL verbinding wel beschikbaar (mits glasvezel niet aanwezig is). Kan jij alle 3 ontvangen? In dat geval zijn snelheid van het internet en de maandelijkse kosten zaken die van invloed zijn op jouw keuze. Glasvezel is de snelste optie, maar normaal gesproken ook iets duurder in verhouding tot ADSL/VDSL/Kabel. Voor internet via de kabel is Telenet een interessante optie. ADSL is vrijwel altijd het laagst geprijsd, echter de internetsnelheid is fors minder.

Wie biedt het snelste internet in Ieper?

De hoogste downloadsnelheid heb je via glasvezel of de kabel. Op die manier haal je snelheden tot wel 500 Mb p/s. Organisaties als Scarlet, Telenet & Proximusinnoveren in rap tempo. In de gemeente Ieper beschikt nog niet elke woning over deze aansluitingen. Wel beginnen er diverse nieuwe acties om glasvezel aan te leggen. De hoogte van de snelheid is niet alleen een kwestie van provider. Ook de apparatuur die je gebruikt (netwerk accessoires, netwerkkabels, modem/router) is zeer relevant. De minimum snelheid kan per huishouden en tijdstip afwijken.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

Als je huidige contract niet meer geldig is (meestal na 1 jaar) heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Veranderen van internet pakket kan iedereen zelfstandig regelen. In veel gevallen handel je dat online af. De erkende providers van ons land (TV Vlaanderen, EDPnet, Dommel, TéléSAT, Proximus, Scarlet, SFR, Orange) verzorgen de administratieve afhandeling. Dit staat bekend als Easy Switch. Geen administratieve rompslomp meer. Bij veel providers krijg je wel een nieuwe modem. Doorgaans ontvang je hiervoor hulp en ondersteuning (installateur).

Huidige storingen juni 2022

Op dit moment hebben we niet te maken met een storing. Ook in 2022 zal de netbeheerder verder aan het netwerk bouwen. Hierdoor zien we soms een Proximus / Scarlet storing. Veranderingen aan het coax kabelnetwerk draaien soms uit op een storing bij Telenet. Een medewerker van de klantenservice communiceert dit indien nodig. Via Facebook en Twitter kom je er heel snel achter of er storingen of werkzaamheden zijn.

Heeft Ieper traag internet en WiFi?

Dit is per aansluiting weer anders. Meerdere factoren hebben hun uitwerking op de snelheid. Kijk eens naar de capaciteit van de kabels en de plek van de modem en router voor goede WiFi. Voor een stabiele verbinding door het hele huis (dus ook tuin en zolder) kun je een speciale wifi booster/repeater of een wifi-antenne gebruiken. Een trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan updates op PC of Smartphone of een router met onjuiste instellingen. Een monteur kan ingepland worden, en jou verder op weg helpen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 8900 en stap online over

Glasvezel vergelijken Ieper

Glasvezel is een hele dunne draad van glas die informatie met de snelheid van het licht verstuurt. Concluderend: supersnel internet tot wel 1000 Mb/s. In veel postcodegebieden is fiber internet beschikbaar als vervanger voor ADSL of kabel. Ook in de streek van Ieper zijn er interessante werkzaamheden t.a.v. uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor internetten via fiber heb je een stukje aansluitingskosten en een vast bedrag per maand. Een contract op ‘glas’ wint flink aan populariteit en de kosten worden steeds gunstiger. Zulke packs zijn er al vanaf €37,5. Start onze postcodecheck, en vind uit of glasvezel internet in Ieper actief is op je postcode.

Voordelen Ieper fiber internet
 • Een goede verbinding: dit kan oplopen tot 1 Gb p/s
 • Zeer stabiel internet, altijd service
 • Uploaden en downloaden even snel
 • Uitgebreid aanbod
 • Maximale kwaliteit voor je TV

united-telecom
 • PAYLO by United Telecom
 • Met gratis Wifi modem
 • Scherpe welkomstbonus
telesat
 • Toonaangevende provider
 • Verschillende pakketten
 • Scherpe tarieven
edpnet
 • Met gratis telefonie abonnement
 • Eenvoudig overstappen
 • Scherpe maandtarieven
dommel
 • Verbind tot 6 telefoontoestellen
 • Razendsnel internet
 • Scherpe welkomstbonus
TV-vlaanderen
 • Hoge downloadsnelheid tot 100 Mbit
 • Alles-in-1 pakketten
 • Transparante tarieven
voo
 • Alles voor jou geregeld
 • Betrouwbaar netwerk
 • Scherpe tarieven
SFR
 • Tot 200 Mb/s
 • Alleen internet of alles in 1
 • Aantrekkelijke maandprijs
orange
 • Beste gesprekskwaliteit
 • Supergoedkoop bellen
 • Aantrekkelijke maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente