Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Genk

Makkelijk en snel de internetproviders in Genk vergelijken? Het aantal internet en televisie contracten is enorm. Je kunt denken aan Orange tot EDPnet, er is veel te kiezen. Internethunter.be helpt met objectief vergelijken. Vergelijk direct alle Belgische operators en check het voordeligste internet contract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens. Meteen televisie, bellen en internet binnen zo’n alles in 1 pakket combineren? Dit is sterk in opkomst! Daarbij verzamelen jullie op onze website bruikbare info over onderwerpen als digitale televisie of actuele storingen.
ProvincieLimburg
GemeenteGenk
Gemiddelde downloadsnelheid35Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid15,5Mb/s
Gemiddeld verbruik300GB p/maand
Gemiddelde kosten€46,00 p/maand
Populaire aanbiederTelenet
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Wij onderscheiden vandaag de dag meer en meer internet operators in Genk die bij elkaar opgeteld weer flink wat interessante en voordelige TV en internet abonnementen in augustus 2022 verkopen. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, en cashbacks of welkomstcadeau zoals een gratis reiskoffer wisselen iedere maand weer enorm. Dus, hoe check je gemakkelijk een betaalbaar en betrouwbaar contract voor internet + TV? Wij van Internethunter.be helpen jou daar bij. Vul hierna de benodigde gegevens in, vergelijk de mogelijke providers en kies voor het contract die het laagst geprijsd is. Tip: normaal gesproken is ADSL-internet in Genk het voordeligste.

Bespaar op je TV en Internet kosten met deze tips
 1. Kies voor een totaalpakket bij 1 provider. (Bekijk wat onze specialist vindt van een Internet Pack met bellen en TV.)
 2. Kies een internetsnelheid die bij jou past. Voor de basisactiviteiten is een pakket van 200 Mb/s onnodig.
 3. Denk kritisch na over dure extraatjes als onder andere zenderpakketten. Deze extra’s zorgen voor onnodige hoge tarieven.
 4. Neem geen TV-abonnement. En overweeg goedkope streamingdiensten (neem bijv. Be TV of Youtube).
 5. Maak van vergelijken je hobbie. Houdt jaarlijks grip op de prijsontwikkelingen en ontdek zelf of het nog goedkoper kan.

Welke internetproviders zijn er in Genk?

In Genk zijn meerdere internet pakketten die je kunt kiezen. Bijv. Proximus, Telenet, Scarlet en EDPnet. Door ADSL, de standaard kabel, en ook glasvezel staat hier niet stil. Uitzoeken welke goedkope abonnementen in Genk je kunt kiezen? Geef je prive gegeven in, en vergelijk online de aanwezige aanbieders in jouw plaats in augustus 2022. Populaire internet providers zijn Proximus, SFR en Mobile Vikings. Internetaanbieders in Genk verschaffen aantrekkelijke internet only deals, Televisie + Internet contracten, en ook speciale 3-in-1 contracten. De 4-in-1 pakketten winnen hier ook snel aan populariteit. In zo’n quad-play pakket voeg je ook jouw mobiele telefonie toe.
proximus internet

Internet van Proximus

Veel besproken: Proximus faciliteert in Genk internet en TV. Hoge snelheden via VDSL2 of glas, en goedkoop vast bellen.

 • Snelheden tot 100 Mbps
 • 80+ zenders
 • Hoge korting
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet voorziet in internet, bellen en televisie via de traditionele kabel in Genk. Gewoon snel internet, met korting voor nieuwe klanten.

 • Een volle pot mobiele data
 • Meer dan 80 verschillende zenders
 • Aantrekkelijke maandprijs
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet levert snelle internet tarieven in Limburg voor augustus 2022. Via VDSL2+ tot wel 50 Mbit/s.

 • Combineer TV, bellen en internet
 • Twaalf HD-zenders inbegrepen
 • Aantrekkelijke welkomstkorting

Geldige prijzen internet & TV in Genk (tarieven augustus 2022)

Een veelgestelde vraag: wat zijn in augustus 2022 de tarieven van een abonnement voor tv en internet in Genk? Dit wisselt doorgaans per gebruiker. De factuur komt tot stand door variabelen als de gekozen provider (Scarlet), connectie (zoals. VDSL), snelheid van het internet (bijv. 120Mb/s), en de aanvullende diensten (een speciaal filmpakket). Een goedkoop abonnement voor internet en TV in Genk is er al vanaf €22,5 tot zo’n €57,50. Veelal is het 3-in-1 abonnement het goedkoopste. Lees verder over TéléSAT internet.

Populaire pakketten
 • Orange Starpack3
 • Proximus Pack Telefonie + Mobile 50 + Internet Intense + TV
 • Proximus Happy Time XL + Favorite 55 + Internet Maxi Pack + Belgacom TV
 • Proximus Internet Comfort Pack + Free Calls National + Smart+ 25
 • Telenet ComfortNet Pack
 • Telenet WIGO Business 4 GB


internet vergelijken genk

Veranderen naar een andere internetprovider? Bekijk onze uitleg!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Binnen 5 minuten providers vergelijken en overstappen

 1. Aan de slag met de postcodecheck

  Zodra jij wil beginnen met internet vergelijken in Genk is het belangrijk om eerst even een postcodecheck te doen. Via internethunter.be moet jij de adresgegevens van je woning invullen. Aansluitend ga je automatisch door naar de vergelijker van internet pakketten. Je ziet op deze plek uitsluitend de internet-contracten van aanbieders die leverbaar zijn in jouw wijk.

 2. Een type abonnement selecteren

  Hierna kun je kiezen wat je allemaal wilt afsluiten. Puur voor internet? Wil je het aanvullen met digitale TV? En ben je van plan om vast te bellen? Als je dit bepaald hebt voor jezelf kan je veel specifieker internet abonnementen met elkaar vergelijken. Daaropvolgend bieden wij je de optie om unieke premium-zenders (bijv. Q-music TV) aan te klikken. Ook kun je kiezen voor services als vooruitkijken, live pauzeren, uitzending gemist.

 3. Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  Wat uiteraard relevant is: hoe snel wil ik dat het internet is? Dat loopt uiteen tussen de 10 mb/s tot 450 mb/s. De te kiezen snelheid kies je op basis van uiteenlopende zaken. Is internet voor jouw van belang voor kleine activiteiten zoals filmpjes kijken, het weer bekijken, surfen op het internet, het nieuws lezen? Of stream je ook video’s of films bij RTL Series of Pathé TV? Speel je graag online games als Total War: SHOGUN 2? Hoe groot is jullie huishouden? Moet je voor werk vaak grote bijlagen downloaden? Internethunter kan hierin helpen! Ga naar de optie ‘advieslijst internetsnelheid’? Daar vind je info aangaande de perfecte snelheid die wij aanraden voor allerlei situaties.

 4. Tarieven providers vergelijken

  Op het moment dat jij het soort contract en de snelheid van het internet hebt ingevoerd kan het vergelijken prijzen beginnen. De internet providers zijn normaal gesproken weergegeven op basis van prijs per maand. Het goedkoopste abonnement zul je altijd bovenaan zien. Een promotie is verrekend in de maandtarieven. Diverse partijen geven eenmalig een welkomstkorting weg, of geven iets anders weg. Zij hanteren de eerste 3, 6 of 9 maanden een factuur voordeel van €5.

 5. Overstappen naar de nieuwe provider

  Wanneer je hebt ontdekt wie de beste provider van Genk in augustus 2022 is, wordt het tijd om het definitief te maken. Klik op ‘bekijk’, en je gaat direct door naar de desbetreffende aanbieding. Geef alle persoonlijk gegevens door en klik op ‘aanvragen’. Vaak binnen 5 minuten afgehandeld. Wil je veranderen van provider? Steeds vaker verwerkt je aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice.


4 voordelen van een Internet Pack met vaste telefonie en TV

Een aanzienlijk deel van de inwoners bestellen het speciale triple play abonnement. In dit pakket heb je internet, digitale TV & vast bellen van 1 leverancier waarbij je een vast maandbedrag afrekent. In augustus 2022 zijn er tevens 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement(ook wel Quad Play). Klik door naar SFR afsluiten.

 • Korting op je factuur
 • Alle kosten worden in één keer gefactureerd.
 • Je hebt te maken met 1 provider voor alle vragen rondom internet en TV
 • Je hebt recht op interessante extra’s als onder andere Dubbel internet voor jouw smartphone

internet-vergelijken-online


Belangrijke info over internet, tv en bellen (FAQ)

Internet via glasvezel, kabel of ADSL?

Dit wordt gebaseerd op de postcodecheck. Aan de hand van postcode + huisnummer zie je welke internet verbindingen mogelijk zijn in jouw postcodegebied. Niet elk adres kan abonnementen kiezen op basis van (coax) kabel of glasvezel. In algemene zin is ADSL (via de telefoonlijn) wel voorhanden (bij afwezigheid van glasvezel). Heb jij meerdere mogelijkheden? Dan zijn gewenste snelheid en de kosten factoren die helpen bij het maken van een keuze. Glasvezel is sneller, maar vaak ligt de maandprijs iets hoger vergeleken met ADSL en de kabel. Voor verbindingen via de coax-kabel kom je al gauw uit bij Telenet. ADSL is in veel gevallen het goedkoopste, maar de snelheid van het internet is lager.

Waar vind ik het snelste internet in Genk?

Het meest snelle internet krijg je via Telet (kabel) of glasvezel. Zo kan je up/downloaden tot wel 1000Mb p/s. Internet providers als Proximus, Scarlet & Telenetontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Genk is de dekking voor deze connectie niet 100%. Wel ontstaan er veel nieuwe plannen om het glasvezel netwerk uit te breiden. De hoogte van de snelheid is van meer afhankelijk van de provider zelf. Het gebruik van randapparatuur (modem/router, netwerk accessoires,) zijn net zo van invloed. De snelheid die uit een speedtest komt kan per huishouden weer verschillen.

Hoe kan ik overstappen naar een andere provider?

Als jouw abonnementstermijn is verstreken (meestal na 1 jaar) kun je verlengen of overstappen. Veranderen van internet provider wordt steeds makkelijker gemaakt. Gewoonlijk kan dit zonder tussenkomst van de klantenservice. De grote providers (Dommel, TV Vlaanderen, VOO, EDPnet, Telenet, Orange, Scarlet, Proximus) hebben hier afspraken over gemaakt. Misschien ken je het wel als Easy Switch. Het voordeel? Je komt niet zonder internet te zitten. Je krijgt een nieuwe modem. Soms is er ook een monteur beschikbaar.

Problemen & storingen augustus 2022

Momenteel hebben we niet te maken met een storing. In heel 2022 wordt er onderhoud gepleegd aan het netwerk. Het gevolg kan zijn een Proximus / Scarlet storing. Uitbreidingen aan het coax kabel-netwerk resulteren dikwijls in een storing bij Telenet. De betreffende aanbieder communiceert dit indien nodig. Via de webcare wordt jij de hele dag geïnformeerd of er storingen of werkzaamheden zijn.

Heeft Genk traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Heel veel factoren beïnvloeden de internetsnelheid. Je kunt denken aan de (UTP) kabel klasse en waar in huis jij routers en modems plaatst voor snelle WiFi. Voor een stabiele verbinding in de garage/zolder/tuin kan je een wifi booster of repeater of een antenne aansluiten. Een trage verbinding kan ook worden veroorzaakt door software op smartphones en computers of een modem die niet goed is ingesteld. Een professionele specialist kan ingepland worden, en de snelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 3600 en maak de overstap nog vandaag

Glasvezel vergelijken Genk

Glasvezel is een haardunne vezel van zeer helder glas die lichtsignalen met informatie over grote afstanden kan transporteren. Het effect daarvan is een ontzettend hoge internetsnelheid, tot maar liefst 1Gb/s. In flink wat straten heb je de mogelijkheid tot aansluiting op fiber samen met ADSL en kabel-verbindingen. Ook in de gemeente Genk zijn er interessante werkzaamheden voor uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor pakketten met fiber moet je altijd aansluitkosten betalen en een vast bedrag per maand. “Glas” wordt steeds toegankelijker, en de kosten worden steeds gunstiger. Packs als deze kun je al afsluiten vanaf €35. Doe de postcodecheck, en bekijk of glasvezel internet in Genk beschikbaar is op jouw adres.

Voordelen Genk fiber internet
 • Verbazingwekkend snel internet: oplopend tot 1000 Mbit/s
 • Een constant snelle verbinding, een heel laag storingspercentage
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Vrije providerkeuze door een open glasvezelnetwerk.
 • Ondanks het weer altijd goed TV beeld

united-telecom
 • 100 MB webruimte
 • Gratis e-mailadres
 • Goede welkomstbonus
telesat
 • Heel voordelig bellen
 • Groot zenderaanbod
 • Maandelijkse korting
edpnet
 • Ook voor zakelijk gebruik
 • Zelf pakket samenstellen
 • Transparante prijzen
dommel
 • Gratis nummerbehoud
 • Pakket voor elk budget
 • Duidelijke maandprijs
TV-vlaanderen
 • Thuis en onderweg TV kijken
 • Voordelig TV en Bellen
 • Transparante prijzen
voo
 • Ruime selectie kinderprogramma’s
 • Ook voor alleen Internet
 • Lage maandprijs
SFR
 • 50 – 200 Mbps snelheid
 • Ruime keuze
 • Overstapbonus
orange
 • Gratis bellen met Organge Circle
 • Uitgebreide TV-opties
 • Aantrekkelijke maandprijs