Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Alken

Moeiteloos en snel de internetproviders in Alken vergelijken? De verscheidenheid van verschillende internet en televisie contracten is vrij groot. Van Telenet tot en met TV Vlaanderen, de juiste provider kiezen valt niet mee. Onze internet-vergelijker helpt jou via de handige vergelijker. Vergelijk eenvoudigweg de populaire operators en bekijk het aantrekkelijkste internet contract dat aansluit op jouw eisenpakket. Snel televisie, bellen en internet met het alles-in-1 pakket combineren? Dat is ook een optie! Daarnaast check jij op onze website uitgebreide info over onderwerpen als overstappen en vast bellen.
ProvincieLimburg
GemeenteAlken
Gemiddelde downloadsnelheid33,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid27,5Mb/s
Gemiddeld verbruik270GB p/maand
Gemiddelde kosten€64,00 p/maand
Populaire aanbiederProximus
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Wij onderscheiden tegenwoordig meer en meer internet operators in Alken die gezamenlijk weer een hele hoop goede en betaalbare TV en internet abonnementen in augustus 2022 verkopen. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, plus gratis extra’s voor nieuwe klanten als een Bosch boormachine kunnen iedere maand weer totaal anders zijn. Dus, hoe vind je als consument nu een goedkoop en stabiel abonnement voor internet + TV? Internethunter helpt jou met het vinden van een geschikte provider. Vul direct jouw gegevens in, bekijk de af te sluiten providers en selecteer het pakket die het laagst geprijsd is. Belangrijk: meestal is ADSL-internet in Alken het goedkoopste.

5 keer besparen op je Internet en TV pakket
 1. Voeg alle diensten samen bij één aanbieder. (Bekijk direct de voordelen van een 3-in 1 Internet Pack met bellen en TV.)
 2. Voorkom een te hoge internetsnelheid. Voor het huis-tuin-en-keuken gebruik hoe je echt niet meer dan 100 Mb/s af te sluiten.
 3. Ga niet blind voor dure onnodige extra’s zoals onder andere zenderpakketten. Deze uitbreidingen zijn duurder dan je denkt.
 4. Beperk je reguliere TV-abonnement. Steeds meer content is online beschikbaar (bijvoorbeeld VRT Net of RTL Series).
 5. Probeer constant tarieven te vergelijken. Doe elk jaar een prijsvergelijking om te zien of het nog goedkoper kan.

Welke internetproviders zijn er in Alken?

In Alken zijn verscheidene internet pakketten die je kunt kiezen. Bijv. Scarlet, Proximus, Telenet en EDPnet. Door ADSL, de televisiekabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Achterhalen welke goedkope abonnementen in Alken er beschikbaar zijn? Vul de gevraagde gegevens in, en vergelijk online de meest populaire internet providers in jouw straat in augustus 2022. Bekende leveranciers zijn VOO, Dommel of EVONet. Internetaanbieders in Alken bieden prima contracten voor los internet, Internet + TV contracten, maar ook 3-in-1 pakketten. Bijzondere 4-in-1 pakketten zijn hier ook erg populair. Middels quad play constructies is ook mobiel bellen inbegrepen.
proximus internet

Internet van Proximus

Niet onbekend: Proximus verkoopt in Alken internet en TV. Glasvezel, VDSL2, met gratis Cloud opslagruimte.

 • Inclusief modem + decoder
 • TV Replay: 36 uur herbekijken
 • Duidelijke prijzen
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet biedt internet, bellen en televisie door coax te gebruiken in Alken. Betrouwbaar internet tegen een nette prijs.

 • Goedkoop bellen in binnnen- en buitenland
 • Opnames buitenhuis plannen
 • Korting bij 1 jaar
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet werkt voor complete internet tarieven in Limburg voor augustus 2022. Via het telefoonnetwerk (VDSL2+) tot 50 Mbit.

 • Goedkoop & snel internet
 • Mogelijkheid tot opnemen van TV
 • Korting bij 1 jaar

Huidige prijzen internet en televisie in Alken (tarieven augustus 2022)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn tegenwoordig de tarieven van een abonnement voor tv en internet in Alken? Het varieert vanzelfsprekendper klant. De internet + TV factuur komt tot stand door onder andere de active provider (bijv. Proximus), levering (bijvoorbeeld coax-kabel), up/downloadsnelheid (bijv. 100Mb/s), en andere extra’s (TV opnemen). Een goedkoop abonnement voor TV en internet in Alken is er al vanaf €32,5 tot bedragen van €92,50. Normaal is het 3-in-1 abonnement het aantrekkelijkst. Ook interessant: SFR internet.

Populaire pakketten
 • Proximus Pack Telefonie + Mobile 20 + Internet Intense + TV
 • Proximus Happy Time + Generation MTV 15 + Internet Comfort Onbeperkt + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Classic + Easy 15 + Internet Comfort Pack + Belgacom TV
 • Proximus Smart 45 + Internet Start Pack
 • Telenet Internet 160 + FreePhone Europe
 • Proximus Office&Go Maxi + No Limit National + Bizz Smart XL 40


internet vergelijken alken

Veranderen van internetprovider? Dat werkt op deze manier!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eerlijk internet providers vergelijken en overstappen (binnen 5 minuten)

 1. Vul de postcodecheck in

  Wanneer je begint met internet vergelijken in Alken is het cruciaal direct de postcodecheck op je woning uit te voeren. Op deze pagina voer je gemakkelijk jouw adresgegevens in. Vervolgens kom je terecht in de objectieve internetvergelijker. Je checkt hier enkel en alleen de internet-contracten van bedrijven die ook leveren in jouw wijk.

 2. Een internetpakket kiezen

  Hierna geef je aan wat je precies wilt afsluiten. Puur voor internet? Of een deal inclusief TV? En hoe zit het met vast bellen? Indien je voor jezelf duidelijk hebt gekregen wat je wil kun jij zonder moeite internet pakketten vergelijken met elkaar. Verder is het een optie om extra zenderaanbod (denk aan Discovery Channel) toe te voegen. Daarnaast kan jij aangeven of je interesse hebt in producten en software als tv programma’s opnemen, uitzending gemist, on demand films kijken.

 3. Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  Wat bovendien relevant is: hoe snel moet het internet zijn? Dat loopt van 45 mb/s t/m 250 mb/s. De te kiezen snelheid heeft te maken met meerdere elementen. Is voor jouw internet uitsluitend nodig voor het basisgebruik als weerbericht bekijken, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen, browsen op het internet? Kijk je veel video-content via bijv. Netflix of HBO? Spelen huisgenoten online gaming avonturen als Mass Effect? Zijn jullie met 2 personen of meer? Download of upload je thuis vaak films of bestanden? De vergelijker biedt ondersteuning! Klik op ‘welke snelheid selecteren’? Hier geven wij advies inzake de mogelijke snelheid die hoort bij kleine en grote gebruikers.

 4. Kosten internet pakketten vergelijken

  In het geval je het gewenste pakket en maximale snelheid geselecteerd hebt begin je met tarieven vergelijken. De aanbieders zijn veelal gesorteerd op tarief per maand. Het goedkoopste abonnement komt als eerste naar voren. Een speciale promotie is al doorgerekend in het totaalbedrag. Sommige internet providers bieden een vaste korting, en een deel van de organisaties verstrekken de eerste 3, 6 of 9 maanden een korting van bijv. 50%.

 5. De overstap maken van provider

  Vanaf dat jij te weten bent gekomen wie de beste provider van Alken in augustus 2022 is, kan je het abonnement afsluiten. Klik op ‘bekijk’, en je komt gelijk op de bestelpagina van deze provider. Vul de gevraagde gegevens in en maak de aanvraag definitief. Vaak binnen 5 minuten afgehandeld. Ga je veranderen van aanbieder? Doorgaans verzorgt jouw toekomstige internet-provider het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice.


Internet Pack: TV, internet en bellen voor een vaste prijs

Nogal wat woningeigenaren kiezen voor het praktische triple play abonnement. Met deze constructie heb jij de beschikking over digitale TV, internet & vast bellen van 1 partij tegen een vast maandelijks tarief. Vandaag heb je ook keuze uit 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement(ook wel Quad Play). Lees verder over Orange afsluiten.

 • Korting op je factuur
 • Maandelijks één factuur met daarop alle kosten
 • Slechts 1 serviceprovider die ondersteuning biedt voor TV + internet
 • Providers bieden vaak gratis diensten als bijvoorbeeld Dubbel internet voor jouw smartphone

internet-vergelijken-online


Alles wat je moet weten over internet, tv en bellen

Wat kiezen: adsl, tv-kabel of glasvezel?

Hiervoor gebruik je de uitslag van de postcodecheck. Door het invoeren van jouw postcode en huisnummer kan je zien of ADSL/Kabel/Glasvezel af te sluiten zijn voor jouw huis. Niet elk huis heeft de mogelijkheid tot glasvezelinternet of kabel. Doorgaans is een ADSL verbinding wel af te sluiten (op voorwaarde dat er nog geen glasvezel is). Beschik jij over alle 3 de opties? Dan zijn de benodigde snelheid en de prijzen factoren waar je vooral naar moet kijken. Glasvezel is sneller, maar normaal gesproken is dit ook veel duurder dan bij ADSL of (coax) kabel. Op het moment dat je gaat voor kabel is Telenet een interessante optie. ADSL is meestal het aantrekkelijkst geprijsd, maar ook trager dan andere opties.

Welke provider heeft het snelste internet in Alken?

Het meest snelle internet zal je ontvangen via de kabel (coax), of glasvezel. Daarmee kan je up/downloaden tot wel 750 Mb p/s. Partijen als Scarlet, Telenet & Proximusontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Alken zijn deze aansluitingen nog niet overal beschikbaar. Wel starten er regelmatig initiatieven om meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel. De maximum snelheid is van meer afhankelijk van de provider zelf. Ook de gebruikte apparatuur (wifi-repeaters, netwerkkabels, modem/router) is van belang. De werkelijke snelheid kan per woning ontzettend fluctueren.

Opzeggen en overstappen, hoe werkt dat precies?

Als de vervaldatum van je abonnement is verstreken (doorgaans na 1 jaar) heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Veranderen van internet pakket is tegenwoordig niet moeilijk. In veel gevallen handel je dat online af. De populaire providers in België (EDPnet, TV Vlaanderen, TéléSAT, Dommel, SFR, Telenet, Orange, Proximus) hebben samen met de overheid een afspraak gemaakt. Dit fenomeen noemen we ook wel Easy Switch. Zo zit je geen moment zonder internetverbinding. De kans bestaat dat je een nieuwe modem krijgt. Misschien kan er ook een monteur bij je langskomen.

Onderhoud & storingen augustus 2022

Vandaag is er bij ons geen storing bekend. Tijdens sommige periodes in 2022 is er wel onderhoud aan het glasvezel of ADSL netwerk. Hierdoor zien we soms storingen bij Proximus / Scarlet. Veranderingen aan het kabelnetwerkkunnen resulteren in Telenet storingen. De betreffende aanbieder stelt je daarvan op de hoogte. Via FB of Twitter kom je er heel snel achter of er actuele problemen zijn.

Is er in Alken traag internet en WiFi?

De feitelijke snelheid wisselt enorm. Veel aspecten bepalen de snelheid. Als voorbeeld noemen we de kwaliteit van de kabels en waar in huis jij routers en modems plaatst voor goede WiFi. Voor betrouwbare verbindingen in tuin, garage of zolder kun je zo’n handige wifi repeater, booster of een speciale adapter gebruiken. Een trage verbinding kan ook te maken hebben met toepassingen op PC of Smartphone of een router met onjuiste instellingen. Een eigen adviseur kan ingepland worden, en de snelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 3570 en regel jouw overstap binnen 5 minuten

Glasvezel vergelijken Alken

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas,die supersnel internet, tv, en radiosignalen kan versturen. Concreet: geweldig hoge internetsnelheden tot 750 Mb/s. In steeds meer wijken zien we de optie van fiber of kiezen voor traditioneel ADSL (of coax). Ook in de streek van Alken zijn er diverse acties met betrekking tot aanleg en/of uitbreiding van het glasvezel netwerk. Voor contracten met fiber moet je altijd aansluitkosten betalen en maandelijkse abonnementskosten. Het fenomeen glasvezel wint flink aan populariteit en prijzen/tarieven steeds aantrekkelijker. Dergelijke packs kun je al afsluiten vanaf €30. Start onze postcodecheck, en bekijk of glasvezel internet in Alken tot de mogelijkheid behoort.

Voordelen Alken fiber internet
 • De snelste verbinding: er zijn al providers met 1000 Mbit per seconde
 • Een degelijke verbinding, weinig storingen
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Volledige vrijheid
 • Altijd High Definition televisiebeelden

united-telecom
 • Gratis nummerbehoud
 • Voor elke portemonnee
 • Goede korting
telesat
 • Supersnel DSl internet
 • Ruim aanbod
 • Voordeel op de factuur
edpnet
 • Inclusief vaste telefonie
 • Alleen internet of alles in 1
 • Pakket-aanbieding
dommel
 • Gratis bellen naar 80+ landen
 • Altijd supersnel internet
 • Hoge welkomstkorting
TV-vlaanderen
 • Uitgebreid zenderaanbod
 • Snel en betrouwbaar
 • Goedkope maandprijs
voo
 • Voor elke situatie en budget
 • Interactief TV kijken
 • Goede welkomstkorting
SFR
 • Altijd volle snelheid surfen
 • Ook voor alleen Internet
 • Goede welkomstkorting
orange
 • Oplossing zonder installatie
 • Ruim aanbod
 • Goedkope prijzen