Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Goedkope smartphone niet altijd de beste keuze

Een goedkope smartphone is niet altijd de beste oplossing. Het hangt voornamelijk af van wat jij wilt doen met een mobiele telefoon. Ben jij van plan om veel gebruik te maken van jouw telefoon, dan heb jij bijvoorbeeld al een telefoon nodig met een zeer goede batterij. Een goede batterij kan echter nutteloos zijn als de software niet goed is afgesteld. Staat jouw telefoon bijvoorbeeld vol met bloatware – nutteloze software die door de fabrikant wordt geïnstalleerd – dan heb je bijvoorbeeld al apps die standaard batterijduur opeisen. Verder beschikken de duurdere telefoons vaak over betere chips op het gebied van WiFi en draadloos internet. Zo heb je een snellere internetverbinding.

Trage telefoons met slecht internet

Maar dat kost natuurlijk geld. Een batterij, vaak in China geproduceerd, bestaat in verschillende kwaliteiten. De mah of miliampère aanduiding is vaak een aanduiding van de batterijcapaciteit, maar dit is in geen geval een betrouwbare maatstaf voor een lange batterijduur. De bouwkwaliteit speelt hierbij een even belangrijke rol alsook de gekozen elementen om de batterij te maken. Een goede batterij maken kost dus geld. En daarom zie je in een goedkope smartphone vaker ook minderwaardige batterijen. Ook het bouwen van een goede softwareomgeving neemt tijd in beslag en kost dus geld. Vaak bouwen smartphone-bouwers van Android telefoons een speciale overlay. Deze ontwikkeling is echter vaak nefast voor de goedkope smartphone omdat deze niet krachtig genoeg is om deze extra overlay te draaien.

Let ook op ander aspecten

Ook de processor en het ram geheugen hebben een grote impact op de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van een goedkope smartphone. Een single-core processor zal veel gebruikers limiteren in het gebruik van hun smartphone. Als je enkele spelletjes wilt kunnen spelen en daarnaast ook gewoon vloeiend wil kunnen werken zal je voor een goedkope smartphone met een dual core processor moeten gaan. Dit zal je verzekeren van een goede gebruikerservaring. Daarnaast raden wij jou ook aan om niet met minder dan 1024 mb ram genoegen te nemen. Zo kan je voldoende apps tegelijk draaien en zal je telefoon niet crashen. Verder wil je natuurlijk ook geen trage internetverbinding hebben. Als je iets download moet dat snel binnen zijn.

Leave a Comment