Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Wat is IP-telefonie

IP-telefonie is een moderne manier van de spraakcommunicatie in de telecommunicatienetwerken die van het mechanisme van de zogenaamde spraakoverdracht gebruik maakt in vorm van een pakket van datatransmissie (zoals in het geval van gegevensoverdracht). Traditionele telefonie gebruikt een apart, speciaal telefoonnetwerk. Vanuit het oogpunt van het netwerk is de spraak een stroom van IP-pakketten en dus ook een van de toepassingen op het netwerk zoals e-mail of ERP. Moderne netwerk apparaten zijn uitgerust met geavanceerde mechanismen om intelligent verkeersmanagement te voeren. Het belang van een stabiele en snelle internetverbinding is wel aanwezig.

Voordelen van VoIP

Vanuit het oogpunt van de gebruiker, gebruikt IP-telefonie een traditionele digitale telefoons die rechtstreeks op het netwerk aangesloten zijn. Telefoongesprekken worden beheerd door de bepaalde software op de computer. Het spraaksignaal wordt echter gecodeerd in de digitale vorm “Voice over IP” en is rechtstreeks tussen telefoons verzonden, zonder enkele software. Communicatie tussen elementen van het systeem gebeurt via een standaard IP-protocol dat communicatie mogelijk maakt via alle moderne telecommunicatienetwerken, zoals LAN, MAN en WLAN.

Hoe werkt bellen via IP?

Naast het voeren van gesprekken laten ​​IP-telefoons al de standaard functies realiseren die beschikbaar zijn op het systeemtelefoons, zoals conferentiegesprekken, gesprek vasthouden, doorverbinden, de programmering van snelkeuzetoetsen, beller-ID enz. Elk bedrijf met een netwerk die de hoge kwaliteit van de transmissie garandeert, kan het de kosten van zijn telefoonrekening van een relatief klein bedrag te verlagen. Door IP-telefonie zij alle telefoongesprekken binnen een bedrijf gratis en de communicatie met de buitenwereld kost als een lokale telefoongesprek.

Besparingen zijn niet direct gerelateerd aan de kosten voor het bellen maar zelfs meer aan de lagere kosten van een ICT-infrastructuur die vereenvoudigd wordt. Het bedrijf, dat alleen de IP-telefonie gebruikt, heeft gestructureerde bekabeling niet nodig. In het geval van bijvoorbeeld een nieuwe gebouw van het bedrijf kunnen deze besparingen aanzienlijk zijn. Een volgende voordeel is het gebruik van de voicemailsystemen. IP-telefonie maakt gebruik van de standaard schijfruimte op de lokale server en levert op die manier meer besparingen.

Leave a Comment