Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Zo wordt de factuur van jouw internet abonnement samengesteld

Voor een telefoonabonnement bent u altijd een vaste maandelijkse bijdrage verschuldigd, ongeacht of u gebruik maakt van de lijn of niet. Bij sommige providers kunt voor dit bedrag tijdens de daluren onbeperkt bellen naar andere vaste nummers in België, of krijgt u een ander voordeel. Daar bovenop betaalt u natuurlijk voor de (overige) gesprekskosten die u maakt. Deze verschillen per provider en kunt u terugvinden op de betreffende website. Uiteraard maakt het ook verschil of u binnen of buiten België belt en of u naar een vast of mobiel nummer telefoneert.

Factuur voor bellen

Veel providers bieden naast het basisabonnement ook (aanvullende) pakketten aan waarmee u de gesprekskosten naar vaste nummers ook tijdens de piekuren kunt afkopen. Soms is het zelfs mogelijk om een pakket aan te schaffen waarmee u onbeperkt binnen Europa kunt bellen of waarmee u een bepaald uren ‘gratis’ naar mobiele telefoons mag bellen. Speciale informatienummers (waarvoor u meer betaalt dan het normale tarief) zijn overigens altijd van dit soort pakketten uitgesloten.

Anderzijds is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten waarvoor u maandelijks slechts een laag bedrag betaalt, maar waarvan de gesprekskosten per minuut hoger liggen. Dat is vooral handig wanneer u zelf weinig belt, maar toch wilt dat andere mensen u op een vast nummer kunnen bereiken.

Factuur voor internetten

Ook voor een internetabonnement (via DSL of kabel) betaalt u maandelijks eenvast bedrag, of u er nu wel of geen gebruik van maakt. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van de gewenste snelheid van de verbinding en de hoogte van de datalimiet. Wanneer u binnen deze datalimiet blijft, zijn er geen verdere kosten aan het abonnement verbonden.

Een gecombineerd abonnement (zie ook Internet Packs) is logischerwijs een optelsom van het bovenstaande. Vaak betaalt u minder dan wanneer u de diensten apart zou afnemen of is bijvoorbeeld de internettoegang sneller dan bij een los abonnement. De prijssamenstelling is echter vaag: u betaalt immers één bedrag en weet niet precies hoeveel de telefonie en hoeveel de internettoegang kost.

Leave a Comment