Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Welke bijkomende kosten zijn er allemaal?

De bijkomende kosten van een telefonie- en/of internetabonnement vallen uiteen in opstartkosten, gebruikkosten en diensten. Wanneer u een abonnement afsluit, krijgt u allereerst te maken met opstartkosten. U betaalt een eenmalig bedrag voor het activeren van de telefoon- of internetlijn. Als u de installatie van uw internetverbinding door een monteur wilt laten verzorgen, betaalt u daarvoor extra. Ook als u een draadloze internetverbinding wenst (WIFI), bent u een toeslag verschuldigd.

Gebruikkosten bij vaste telefonie
Wanneer de verbinding eenmaal is gerealiseerd, krijgt u te maken met gebruikkosten. Bij een telefonie-abonnement zijn dit uiteraard de gesprekken die u voert. De tarieven verschillen per provider en zijn natuurlijk ook afhankelijk van waar u naartoe belt. Op de website van uw (beoogde) provider vindt u deze tarieven terug. Vaak is het mogelijk om tegen een extra maandelijkse vergoeding onbeperkt te bellen naar vaste nummers binnen België (en soms zelfs binnen Europa). Connectiekosten behoren bij vrijwel alle providers tot het verleden.

En hoe zit dat met mijn internet abonnement?
Een goedkoop internetabonnement heeft in principe geen gebruikkosten, tenzij u over de datalimiet heen gaat. Daarmee wordt bedoeld dat u meer download dan bij uw abonnement is toegestaan. U betaalt dan een vergoeding per extra verbruikte Megabyte of Gigabyte. Hoe hoog deze vergoeding is, kunt u wederom terugvinden op de website van de door u beoogde provider.

Extra diensten kosten vaak geld
Aan een telefoonabonnement kunt u veelal verschillende diensten toevoegen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld voicemail (zodat bellers een bericht in kunnen spreken als u niet opneemt), nummerweergave (zodat u ziet wie er belt voordat u opneemt), nummerblokkering (zodat ongewenste telefoontjes u niet zullen bereiken) of oproepdoorschakeling (zodat telefoontjes doorgeschakeld worden naar een ander nummer wanneer u niet thuis bent). Sommige van deze diensten zijn gratis, maar voor de meeste betaalt u een (geringe) maandelijkse toeslag. Kijk nu zelf welke operator voor u het voordeligste is. Via onze vergelijker vindt u eenvoudig de goedkoopste aanbieder in Antwerpen, Brussel, Luik of Gent. Vergelijken en overstappen gaat verrassend eenvoudig en bespaart u enorm veel geld per jaar.

Leave a Comment