Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Liège

Zonder problemen snel de internetproviders in Liège vergelijken? De keuze op het gebied van internet en televisie contracten is groot. Variërend van Telenet tot United Telecom, er is keuze in overvloed. Onze vergelijker helpt met objectief vergelijken. Vergelijk gelijk alle Belgische operators en ontdek zo het beste of betaalbaarste internet abonnement dat in lijn is met jouw internetgebruik. Snel bellen, internet en televisie in zo’n alles in 1 pakket groeperen? Dat behoort tot de opties! Ook leest men via de internetvergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als kabel-internet of actuele storingen.
ProvincieLuik
GemeenteLiège
Gemiddelde downloadsnelheid36Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid18Mb/s
Gemiddeld verbruik220GB p/maand
Gemiddelde kosten€57,00 p/maand
Populaire aanbiederSFR
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn in mei 2022 steeds meer internet operators in Liège die bij elkaar weer een hele hoop voordelige TV en internet abonnementen in mei 2022 hanteren. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, en vaak ook een cadeautje als een Bosch boormachine zijn eigenlijk elke maand weer anders. Hoe check jijnu zo’n voordig en innovatief pakket voor TV + internet? Wij van Internethunter.be helpen jou daar bij. Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk de beschikbare providers en neem het internet contract die het laagst geprijsd is. Goed om te weten: normaliterADSL-internet in Liège voordeliger dan kabel of glasvezel.

5 TV en Internet bespaartips
 1. Voeg alle diensten samen bij 1 provider. (Zie ook voordelen van het Internet Pack met vaste telefonie en TV.)
 2. Kies een internetsnelheid die bij jou past. Voor de meest basale online activiteiten is een pakket van 200 Mb/s onnodig.
 3. Ga niet blind voor dure extra’s als bijvoorbeeld premium zenderpakketten. Deze uitbreidingen verhogen de factuur aanzienlijk.
 4. Neem geen TV-abonnement. Stap over op on-demand online TV kijken (bijv. VRT Net of Be TV).
 5. Maak van vergelijken je hobbie. Houdt jaarlijks grip op de prijsontwikkelingen en bekijk zelf of een andere provider goedkoper is.

Welke internetproviders zijn er in Liège?

In Liège zijn flink wat internet pakketten die je kunt afsluiten. Zoals Telenet, Scarlet, Proximus of Dommel. Via ADSL (het telefoonnetwerk), de kabel (coax) en later ook glasvezel. Onderzoeken welke goedkope abonnementen in Liège je kunt kiezen? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk gemakkelijk de aanwezige leveranciers in jouw plaats in mei 2022. Grote internetaanbieders zijn Scarlet, EDPnet en Belgian Telecom. Internetaanbieders in Liège bieden prima losse pakketten voor internet, Internet + Televisie pakketten, en natuurlijk 3-in-1 pakketten. Unieke 4-in-1 pakketten zijn hier ook erg populair. In een dergelijk quad play pakket kun je ook je smartphone toevoegen.
proximus internet

Internet van Proximus

Veel besproken: Proximus biedt in Liège internet en TV. VDSL2, glasvezel tot 500 mbit, inclusief gratis e-mailadres.

 • Gratis Cloud opslag
 • Met TV Replay
 • Maandelijkse korting
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet voorziet in Tv, internet en vaste telefonie via de televisiekabel in Liège. Betrouwbaar internet interessante kortingen.

 • Combineren met mobiele diensten
 • Pauzeren en herbekijken
 • Overstapbonus
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet biedt laag geprijsde internet tarieven in Luik voor mei 2022. Tot 50 Mbit/s met VDSL+.

 • Betrouwbaar netwerk
 • TV kijken in hoogste kwaliteit
 • Lage maandtarieven

Huidige prijzen televisie & internet in Liège (tarieven mei 2022)

Voor iedereen relevant: wat zijn op dit moment de tarieven van internet en Televisie in Liège? Dat wisselt logischerwijs per geval. Het tarief wordt bepaald door factoren als de active provider (zoals Dommel), type internet (zoals. telefoonlijn), down- en uploadsnelheid (bijv. 1000Mb/s), en overige opties (denk aan een sportpakket). Een goedkoop internet en tv abonnement in Liège kun je afsluiten vanaf €20 tot bedragen van €72,50. Gemiddeld is een 3-in-1 abonnement het aantrekkelijkst. Bekijk ook TéléSAT.

Populaire pakketten
 • Proximus Pack All-In-One Favourite
 • Proximus Happy Time + Generation MTV 25 + Internet Favorite Onbeperkt + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Classic + Smart 35 + Internet Start Pack + Belgacom TV
 • Scarlet Internet + TV (Trio) + Hot
 • VOO One
 • Proximus Office&Go Comfort + No Limit National + Bizz Smart Team+ 20

Plaatsen in deze omgeving

internet vergelijken liege

Veranderen van internetprovider? Dat is zo gepiept!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet vergelijken en overstappen in 5 minuten

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Zodra jij wil beginnen met internet vergelijken in Liège is het verstandig direct de postcodecheck op je woning uit te voeren. Helemaal bovenaan deze website kan je een postcode en huisnummer invullen. Daarna wordt je verwezen naar de vergelijker van internet pakketten. Je ziet in de tool uitsluitend de internet-contracten van providers die beschikbaar zijn in jouw postcodegebied.

 2. Welk abonnement heb je nodig?

  Allereerst geef je aan welke diensten je precies nodig hebt. Alleen internet? Wil je het aanvullen met digitale TV? Wil je ook kunnen bellen via de huistelefoon? Op het moment dat je weet wat je wilt kan je een stuk beter de diverse abonnement voor internet vergelijken. Daarbij is het misschien slim om televisiezenders die je graag kijkt (bijvoorbeeld Eurosport) te selecteren. Bovendien kan je het nog concreter maken met diensten als extra zenderpakketten, on demand films kijken, live pauzeren.

 3. Minimale internetsnelheid

  Wat tevens van belang is: welke snelheid wil je inkopen? Dat wisselt tussen de 40 mb/s t/m 250 mb/s. Een goed gekozen snelheid is afhankelijk van verschillende componenten. Nuttig jij het internet alleen voor kleine activiteiten zoals bijv. browsen op het internet, youtube films kijken, nieuwswebsites lezen, weerbericht bekijken? Stream je regelmatig video’s via RTL Series of Youtube? Ben jij liefhebber van online spelletjes als Garry’s Mod? Heb je een groot of klein huishouden? Houd je je bezig met het downloaden van grote files? De internet provider vergelijker biedt ondersteuning! Klik op ‘welke snelheid selecteren’? Hier geven wij advies m.b.t. de minimale snelheid die goed is voor verschillende soorten gebruikers.

 4. Prijzen internet abonnementen vergelijken

  Indien jij het type pakket en de snelheid van het internet ingevuld hebt kan je starten met prijzen vergelijken. De providers zijn normaal gesproken gesorteerd op prijs. De voordeligste internet provider voert de lijst aan. Eventuele acties en promoties zijn al doorgerekend in het totaalbedrag. Bijna alle bedrijven bieden een vaste korting, en sommige providers verwerken bijv. het eerst halve jaar een speciaal actietarief.

 5. Overstappen naar de nieuwe provider

  In het geval je weet wie de beste provider van Liège in mei 2022 is, wordt het tijd de contracten rond te maken. Klik op ‘bekijk’, en je komt meteen terecht op de aanvraag-pagina. Geef alle persoonlijk gegevens door en verzend het formulier online. Binnen vijf minuten is de aanvraag verzonden. Meteen veranderen van internet provider? Dikwijls regelt jouw geselecteerde provider het volledige overstap traject door gebruik te maken van de overstapservice.


De pluspunten van een Internet Pack met digitale TV en bellen

Meer en meer woningeigenaren neigen naar het speciale triple play abonnement. In dit product ontvang je internet, vast bellen & digitale TV van één leverancier voor een vast bedrag in de maand. Vandaag heb je ook keuze uit 4-in-1 pakketten wat bekend staat als quad-play (inclusief mobiel)(ook wel Quad Play). Ook interessant: SFR contract.

 • De maandelijkse lasten gaan omlaag
 • Alle kosten worden in één keer gefactureerd.
 • Een aanspreekpunt die ondersteuning biedt voor TV + internet
 • Soms krijg je gratis uitbreidingen zoals o.a. Gratis FILM1

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over afsluiten van internet, tv en bellen

Internet via glasvezel, kabel of ADSL?

In eerste plaats hangt dit af van de uitkomst van de postcodecheck. Middels jouw postcode en huisnummer zie jij welke verbindingen te bestellen zijn in jouw postcodegebied. Niet elk huis heeft de mogelijkheid tot glasvezel & (coax) kabel. Dikwijls is ADSL wel af te sluiten (of er moet al glasvezel liggen). Heb je keuze uit alles? In dit scenario zijn gewenste snelheid en de tarieven aspecten die helpen bij het maken van een keuze. Glasvezel is de snelste optie, maar in veel gevallen praten we ook over hogere bedragen dan in het geval van ADSL of (coax) kabel. Voor verbindingen via de coax-kabel kun je kiezen voor Telenet. ADSL is doorgaans het laagst geprijsd, maar de snelheden zijn beperkt.

Waar vind ik het snelste internet in Liège?

Het meest snelle internet heb je via een kabelaar of via glasvezel. Met zo’n verbinding kan je up/downloaden tot wel 500 Mb p/s. Organisaties als Scarlet, Proximus en Telenetzijn daar al erg ver mee. In de gemeente Liège zijn deze netwerken nog niet voor elk huis actief. Wel zien we diverse opdrachten voor de uitbreiding van glasvezel. De snelheid wordt niet alleen bepaald door de provider. Ook de hardware (routers, wifi-versterkers, data-kabels) heeft hierop een effect. De maximale snelheid kan per wijk nogal wisselen.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

Wanneer jouw contractstermijn is verlopen (na 1 jaar of 2 jaar) ontstaat de optie tot overstappen. Veranderen van internet abonnement gaat nu een stuk vlotter dan vroeger. Normaal gesproken handel je dat zelf online af. De grote providers (TéléSAT, VOO, TV Vlaanderen, Dommel, Telenet, Scarlet, Orange, Proximus) hebben dat samen schriftelijk vastgelegd. Vaak hebben we het over Easy Switch. Geen administratieve rompslomp meer. De kans bestaat dat je een nieuwe modem krijgt. Vaak heb je de beschikking over een installateur.

Veel voorkomende storingen mei 2022

Momenteel is er bij ons geen storing bekend. Ook in 2022 wordt er onderhoud gepleegd aan het netwerk. Mogelijk mondt dit uit in een storing bij Proximus / Scarlet. Uitbreidingen aan het coax kabel netwerk draaien soms uit op een storing bij Telenet. De provider in kwestie kan je hier meer over vertellen. Via sociale kanalen als Facebook achterhaal je het snelste of er problemen zijn met het internet.

Is er in Liège traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Ontzettend veel dingen hebben hier invloed op. Kijk eens naar de aansluitingen (kabels) en de plek van de modem en router voor snelle WiFi. Voor betrouwbare verbindingen door het hele huis (dus ook tuin en zolder) kun je zo’n handige wifi repeater, booster of een versterker gebruiken. De trage verbinding kan ook te maken hebben met programma’s op je PC, tablet of telefoon of een router met onjuiste instellingen. Een speciale monteur kan bij je thuis langskomen, en met apparatuur of instellingen de verbinding verbeteren.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Bekijk de goedkoopste provider in 4020 en regel jouw overstap binnen 5 minuten

Glasvezel vergelijken Liège

Glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar die informatie met de snelheid van het licht verstuurt. Dat levert jou supersnel internet tot wel 1000 Mb per seconde. In flink wat omgevingen bestaat er de optie tot fiber internet naast de (coax) kabelverbinding. Ook nabij Liège zijn er tal van updates rondom het verrijken van het glasvezelnetwerk. Voor abonnementen met fiber gelden aansluitingskosten (eenmalig) plus de reguliere pakketkosten. Het ‘glasnetwerk’ wint flink aan populariteit en de tarieven zijn gelijkwaardig aan de kabel. Zulke packs vind je al vanaf €37,5. Start onze postcodecheck, en vind uit of glasvezel internet in Liège tot de mogelijkheid behoort.

Voordelen Liège fiber internet
 • Bijzonder snel internet: tot wel 1000 mbit per seconde
 • Een degelijke verbinding, altijd service
 • Uploaden en downloaden met dezelfde hoge snelheid
 • Volledige vrijheid
 • Altijd goed televisiebeeld, zonder ruis

united-telecom
 • Surf & Talk tegen scherpe prijs
 • Ruime keuze
 • Goede welkomstbonus
telesat
 • Via sateliet tv kijken
 • Veel aanbod
 • Lage prijzen
edpnet
 • Online speedtest uitvoeren
 • Alleen internet of alles in 1
 • Maandelijks aanbiedingen
dommel
 • Fax-service inbegrepen
 • Prijsbreker en pionier op de markt
 • Pakket-voordeel
TV-vlaanderen
 • Zoveel downloaden als je wilt
 • Zelf pakket samenstellen
 • Transparante prijzen
voo
 • Alle diensten in 1 pakket
 • Ruim aanbod
 • Korting bij 1 jaar
SFR
 • Scherp geprijsde packs
 • Supergoedkoop bellen
 • Altijd aanbiedingen
orange
 • Tot 225 Mbps
 • Beste 4G-dekking binnenhuis
 • Goedkope maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente