Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Retie

Makkelijk en snel de internetproviders in Retie vergelijken? De verscheidenheid van verschillende internet en televisie contracten is bijzonder groot. Het loopt van Telenet tot aan Belgian Telecom, de goede aanbieder kiezen is lastig. Onze internet-vergelijker helpt jou met het kiezen. Vergelijk eenvoudigweg alle Belgische operators en achterhaal het beste of betaalbaarste internet contract dat voldoet aan jouw verbruik en wensen. Wil jij bellen, televisie en internet binnen het alles in één pakket groeperen? Dit is sterk in opkomst! Vervolgens bekijk jij via onze vergelijker handige info over zaken als opbouw van de factuur of hoe je providers kunt vergelijken.
ProvincieAntwerpen
GemeenteRetie
Gemiddelde downloadsnelheid41,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid19Mb/s
Gemiddeld verbruik230GB p/maand
Gemiddelde kosten€62,00 p/maand
Populaire aanbiederMobile Vikings
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Wij onderscheiden op dit ogenblik flink wat internet operators in Retie die bij elkaar weer een hele hoop aantrekkelijke TV en internet abonnementen in februari 2023 bieden. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, en gratis cadeau’s voor nieuwe klanten als een Xbox One kunnen iedere maand weer totaal anders zijn. Met andere woorden, hoe check jijzelf een betaalbaar en veilig TV + internet contract? Onze specialisten helpen bij het overstappen naar een geschikt abonnement. Geef snel jouw gegevens in, vergelijk de providers die voorhanden zijn en neem het pakket die het laagst geprijsd is. Advies: vaak is ADSL-internet in Retie het meest goedkoop.

5 tips voor een goedkoper internet en TV abonnement
 1. Neem alle diensten bij één provider. (Kijk wat onze expert zegt over een Internet Pack met bellen en TV.)
 2. Voorkom een te hoge internetsnelheid. Voor kleine activiteiten is 50 – 100 Mb/s meer dan genoeg.
 3. Ga niet blind voor dure extraatjes als onder andere filmpakketten. Dergelijke extra’s resulteren in een forse rekening.
 4. Neem geen TV-abonnement. Online kan je ontzettend veel kijken (denk aan HBO of RTL Series).
 5. Maak van vergelijken je hobbie. Doe elk jaar een prijsvergelijking en onderzoek of overstappen loont.

Welke internetproviders zijn er in Retie?

In Retie zijn er behoorlijk veel internet pakketten die je kunt kiezen. Onder andere Scarlet, Proximus, Telenet of SFR. D.m.v ADSL, de traditionele kabel, en later ook glasvezel. Nieuwsgierig welke goedkope abonnementen in Retie werkzaam zijn? Versterk je persoonlijk adres, en bekijk de verschillende leveranciers in jouw regio in februari 2023. Populaire aanbieders van zijnternet zijn VOO, SFR en TéléSAT. Internetaanbieders in Retie verkopen aantrekkelijke losse internet contracten, TV + Internet contracten, en ook speciale 3-in-1 contracten. Bepaalde 4-in-1 pakketten worden ook steeds meer verkocht. Aan de hand van een quad play abonnement wordt mobiele data- en telefoondiensten toegevoegd.
proximus internet

Internet van Proximus

Al geprobeerd? Proximus verkoopt in Retie internet en TV. VDSL2, glasvezel tot 500 mbit, inclusief gratis e-mailadres.

 • Eersteklas Wifi in het hele huis
 • Pauzeren, terugspoelen en opnemen
 • Duidelijke maandtarieven
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet verkoopt internet, tv en vaste telefonie door de kabel (coax) in Retie. Gewoon snel internet, met een goede beoordeling.

 • Data delen met het gezin
 • Ruim 80 zenders
 • Goedkope tarieven
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet is actief met complete internet tarieven in Antwerpen voor februari 2023. Tot 50 Mbit/s met VDSL+.

 • TV, internet en bellen in 1 pakket
 • Tot 36 uur terugkijken
 • Factuurkorting

Huidige prijzen internet + televisie in Retie (tarieven februari 2023)

Interessant: wat zijn op dit moment de tarieven van Televisie en internet in Retie? Het verschilt vanzelfsprekendper situatie. De totaalprijs wordt bepaald door factoren als je provider (zoals United Telecom), soort internet (bijv. glas), maximale internetsnelheid (bijv. 100Mb/s), en extra’s (denk aan speciale filmzenders). Een goedkoop abonnement voor internet en TV in Retie sluit je af voor rond de €30 tot en met €85. Vaak is een alles in 1 pakket de voordeligste optie. Actueel: VOO prijzen.

Populaire pakketten
 • Proximus Happy Time One
 • Proximus Favorite 35 + Internet Comfort + Belgacom TV
 • Proximus Classic + Smart 45 + Internet Start Pack + Belgacom TV
 • Proximus Internet Start Pack + Smart+ 45
 • Telenet FiberNet Shake
 • Proximus Office&Go Comfort + No Limit National + Bizz Smart XL 30


internet vergelijken retie

Veranderen naar een andere internetprovider? Zo werkt dat!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eerlijk internet providers vergelijken en overstappen (binnen 5 minuten)

 1. Vul de postcodecheck in

  Tijdens het proces van internet vergelijken in Retie is het essentieel direct de postcodecheck op je woning uit te voeren. Via internethunter.be voer je gemakkelijk jouw adresgegevens in. Daaropvolgend kom je terecht in de snelste internetvergelijker. Je ziet in de internetvergelijker exclusief de pakketten van leveranciers die actief zijn in jouw wijk.

 2. Benodigde diensten selecteren

  Nu geef je aan welke onderdelen je in het pakket wilt. Is Internet Only voldoende? Liever met een TV-abonnement? Wil je ook kunnen bellen via de huistelefoon? Wanneer je dit voor jezelf helder hebt kun jij veel simpeler internet pakketten vergelijken met elkaar. Ook heb je de mogelijkheid om extra zenderaanbod (denk aan VIER) aan te klikken. Eveneens kun jij jouw pakket nog persoonlijker maken met producten en software als live pauzeren, tv programma’s opnemen, uitzending gemist.

 3. Welke snelheid wil je afsluiten?

  Wat tevens een belangrijk onderdeel is: welke snelheid wil je inkopen? Dit ligt ergens tussen 25 mb/s tot wel 350 mb/s. Wat je moet kiezen hangt af van verscheidene onderdelen. Willen jullie internet alleen gebruiken voor de standaard toepassingen als weerbericht bekijken, nieuwswebsites lezen, mail checken, youtube films kijken? Stream je regelmatig video’s via VRT Net of HBO? Speel je graag online multiplayer games als plinter Cell? Zijn jullie met 2 personen of meer? Down/upload je regelmatig grote bestanden? Onze provider vergelijker assisteert je daarbij. Klik op de optie ‘welke snelheid is nodig’? Hier vertellen wij meer m.b.t. de maximale snelheid die rijmt met allerlei type gebruikers.

 4. Vergelijken op prijs

  Op het moment dat jij de abonnementstypes en de gewenste snelheid kenbaar gemaakt hebt begin je met tarieven vergelijken. De internet providers zijn normaliter gesorteerd op maandelijkse kosten. De goedkoopste provider voert de lijst aan. Een speciale promotie is altijd al doorgevoerd in de prijs die je ziet. Sommige aanbieders bieden een vaste korting, en een deel van de organisaties bereken de eerste 3, 6 of 9 maanden een korting van bijv. 50%.

 5. Overstappen naar de nieuwe provider

  Vanaf dat jij achterhaald hebt wie de beste provider van Retie in februari 2023 is, wordt het tijd de contracten rond te maken. Klik op ‘bekijk’, en je wordt meteen verwezen naar de bestelpagina van deze provider. Vul de gevraagde gegevens in en verzend het formulier online. Binnen vijf minuten is de aanvraag verzonden. Ga je veranderen van leverancier? Dikwijls faciliteert je nieuwe internet provider de opzegging van het contract door de overstapservice.


Vier voordelen van het Internet Pack incl. vaste telefonie en TV

Erg veel bewoners neigen naar het overzichtelijke triple play abonnement. In dit pakket krijg jij internet, digitale TV en vast bellen van 1 partij waarbij je een vast maandbedrag afrekent. Vandaag de dag zijn er tevens 4-in-1 pakketten wat inhoudt dat ook mobiele telefonie in het pakket zit(ook wel Quad Play). Lees verder over Proximus acties.

 • Korting op je factuur
 • Alle kosten worden in één keer gefactureerd.
 • Een contactpersoon voor alle vragen rondom internet en TV
 • Soms krijg je gratis uitbreidingen zoals o.a. Gratis opnemen pakket

internet-vergelijken-online


Belangrijke info over internet, tv en bellen (FAQ)

Moet ik gaan voor ADSL, kabel en glasvezel?

In eerste plaats hangt dit af van de postcodecheck. Middels jouw postcode en huisnummer kom jij erachter welke soorten aansluitingen mogelijk zijn in jouw straat. Niet ieder huishouden kan zomaar overstappen op kabelinternet & glasvezel. Meestal is een ADSL verbinding wel mogelijk (mits glasvezel niet aanwezig is). Alle 3 opties mogelijk? Dan zijn de benodigde snelheid en het budget factoren waar je vooral naar moet kijken. Het glasvezel netwerk is snel, maar standaard praten we ook over hogere bedragen dan bij andere opties. Bij internet via de kabel is Telenet een interessante optie. ADSL is in veel gevallen de goedkoopste mogelijkheid, maar de internetsnelheden vallen soms tegen.

Welke provider heeft het snelste internet in Retie?

Het allersnelste internet is beschikbaar via een kabelaar of via glasvezel. Op die manier kan je up/downloaden tot wel 1Gb/s. Aanbieders als Proximus, Telenet en Scarletinnoveren in rap tempo. In de gemeente Retie kan je nog niet overal glasvezel of kabel krijgen. Wel ontstaan er steeds meer acties om de glasvezel-adoptie te versnellen. De feitelijke snelheid ligt niet enkel en alleen aan de provider. Ook de randapparatuur (netwerk accessoires, wifi-repeaters) moet je niet onderschatten. De getoetste snelheid kan per buurt anders zijn.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

In het geval dat de vervaldatum van je abonnement is verstreken (binnen 1 maand) kun je verlengen of overstappen. Veranderen naar een internet provider kan iedereen zelfstandig regelen. Gewoonlijk handel je dat online af. De populaire providers in België (EDPnet, VOO, TV Vlaanderen, TéléSAT, Telenet, Scarlet, SFR, Orange) hebben hier afspraken over gemaakt. Dit heet Easy Switch. Op die manier kom jij niet zonder internet. Je moet wel even een nieuwe modem aansluiten. Uiteraard zijn er installateurs die je kunnen ondersteunen.

Huidige storingen februari 2023

Op dit ogenblik zijn er geen storingen bij ons bekend. Tijdens sommige periodes in 2023 zijn er verschillende geplande werkzaamheden. Dit kan resulteren in een storing bij Proximus / Scarlet. Onderhoudsmaatregelen van het kabel netwerkmonden soms uit in een storing bij Telenet. De betreffende provider communiceert dit indien nodig. Via sociale kanalen als Facebook wordt jij de hele dag geïnformeerd of het internet eruit ligt.

Heeft Retie traag internet en WiFi?

Dat is per huishouden verschillend. Ontzettend veel zaken beïnvloeden de internetsnelheid. Controleer altijd de (UTP) kabel klasse en waar in huis jij routers en modems plaatst voor goede WiFi. Voor een stabiele verbinding in garage of tuin kan je een wifi repeater of booster of een wifi-hotspot nemen. Je trage verbinding kan ook te maken hebben met toepassingen op smartphones en computers of een modem die niet goed is ingesteld. Een eigen monteur kan een analyse maken, en jou voorzien van een betere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Bekijk de goedkoopste provider in 2470 en stap online over

Glasvezel vergelijken Retie

Glasvezel is een haardunne vezel die – met behulp van laserlicht – informatie razendsnel kan versturen. Concreet: een ontzettend hoge internetsnelheid, tot maar liefst 1Gb per seconde. In steeds meer omgevingen zien we de optie van fiber samen met ADSL en kabel-verbindingen. Ook in de omgeving Retie zijn er interessante ontwikkelingen m.b.t. uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor contracten met fiber moet je altijd aansluitkosten betalen en maandelijkse abonnementskosten. Deze vorm van internet wordt steeds goedkoper, en de prijs ligt vaak maar een fractie boven een Telenet (kabel). Packs met glasvezel vind je al vanaf €30. Doe de internet-postcodecheck, en zie zelf of glasvezel internet in Retie actief is op je postcode.

Voordelen Retie fiber internet
 • Wonderlijk snel internet: tot wel 1000 Mbit/s
 • Altijd een stabiele eigen verbinding, minder storingen
 • Uploaden en downloaden met dezelfde snelheid
 • Uitgebreid aanbod
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

united-telecom
 • Gratis Wifi modem
 • Gemakkelijk ozeggen
 • Voordeel op de factuur
telesat
 • Digitale sateliettelevisie
 • Met gratis Wifi modem
 • Aantrekkelijke welkomstkorting
edpnet
 • 20 Mb upload + 200 Mb download
 • Alles-in-1 pakketten
 • Scherpe tarieven
dommel
 • De vriendelijkste internetprovider
 • Supersnel vast internet
 • Aantrekkelijke prijzen
TV-vlaanderen
 • Tot wel 112 zenders
 • Vaste lage prijs
 • Korting bij 1 jaar
voo
 • Alles voor jou geregeld
 • Voor elke portemonnee
 • Hoge welkomstkorting
SFR
 • Tot 200 Mb/s
 • Bellen tegen lage tarieven
 • Duidelijke maandtarieven
orange
 • Een rijk tv-aanbod
 • Verschillende pakketten
 • Overstapbonus