Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Sint-Truiden

Gemakkelijk en snel alle internetproviders in Sint-Truiden vergelijken? De verscheidenheid van verschillende internet en tv pakketten is werkelijk enorm. Van Telenet tot aan TéléSAT, een keuze maken wordt steeds lastiger. Onze vergelijker helpt jou daarbij! Vergelijk simpel de meeste operators en ontdek zo het goedkoopste internetpakket dat klopt met de ingevoerde gegevens. Vandaag nog tv, bellen en internet in zo’n alles in 1 pakket integreren? Dit is sterk in opkomst! Daarnaast vinden jullie via de Internethunter waardevolle info over onderwerpen als kosten van TV-abonnement en wat te doen bij sloom internet.
ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Gemiddelde downloadsnelheid43Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid23,5Mb/s
Gemiddeld verbruik260GB p/maand
Gemiddelde kosten€62,00 p/maand
Populaire aanbiederEDPnet
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit ogenblik best veel internet operators in Sint-Truiden die opgeteld weer flink wat voordelige TV en internet abonnementen in augustus 2022 bieden. De acties van de goedkoopste provider, en doorgaans ook gratis kadoos als een gratis reiskoffer wisselen elkaar in rap tempo af. Op welke wijze check jijgemakkelijk zo’n goedkoop en actueel contract voor internet + TV? Onze internet-experts helpen jou met vergelijken. Voer direct jouw gegevens in, doorzoek de beschikbare providers en ga simpelweg voor het pakket met de laagste prijs. Goed om te weten: gewoonlijk is ADSL-internet in Sint-Truiden het goedkoopste.

Vijf handige bespaartips voor TV en Internet
 1. Sluit alle diensten af bij één internetaanbieder. (Bekijk wat onze specialist vindt van een 3-in 1 Internet Pack met bellen en TV.)
 2. Kies een internetsnelheid die bij jou past. Voor kleine activiteiten is 50 – 100 Mb/s meer dan genoeg.
 3. Kies niet altijd voor dure extra’s zoals bijv. filmpakketten. Dergelijke extra’s zijn duurder dan je denkt.
 4. Schrap jouw TV-abonnement. Via internet kun je bijna alles kijken (populair zijn o.a. RTL Series of Be TV).
 5. Ga altijd vergelijken. Betaal geen jaar te veel: vergelijk en bekijk zelf of een andere provider goedkoper is.

Welke internetproviders zijn er in Sint-Truiden?

In Sint-Truiden zijn flink wat internet pakketten op de markt. Onder andere Proximus, Telenet, Scarlet of Base. Via ADSL (het telefoonnetwerk), de televisiekabel, of wellicht via glasvezel. Uitzoeken welke goedkope abonnementen in Sint-Truiden je kunt kiezen? Verschaf ons de adresgegevens, en ontdek alle huidige aanbieders van internet in jouw wijk in augustus 2022. Veel gekozen providers zijn Scarlet, Orange en TéléSAT. Internetaanbieders in Sint-Truiden voeren uitstekende losse pakketten voor internet, Internet + Televisie pakketten, en natuurlijk 3-in-1 pakketten. Bepaalde 4-in-1 pakketten worden ook steeds meer verkocht. Aan de hand van een quad play abonnement is bellen via mobiele telefoons ook inclusief.
proximus internet

Internet van Proximus

Al geprobeerd? Proximus levert in Sint-Truiden internet en TV. VDSL2, glasvezel tot 500 mbit, en een prima klantenservice.

 • Glasvezel en VDSL2
 • TV inbegrepen in Tuttimus
 • Duidelijke maandtarieven
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet werkt voor TV, + internet en bellen middels kabelverbinding in Sint-Truiden. Onbeperkt surfen, met een lage instapprijs.

 • Strafste netwerk van Vlaanderen
 • Kijken on the GO
 • Duidelijke prijzen
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet werkt voor betrouwbare internet tarieven in Limburg voor augustus 2022. Tot 50 Mbit/s met VDSL+.

 • Combineer TV, bellen en internet
 • Herbekijken en pauzeren wanneer je wilt
 • Pakket-voordeel

Huidige prijzen internet + televisie in Sint-Truiden (tarieven augustus 2022)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn momenteel de tarieven van een tv en internet pakket in Sint-Truiden? Het verschilt allicht per huishouden. Het tarief kent z’n oorsprong in onder andere de active provider (bijvoorbeeld VOO), levering (bijv. VDSL), gewenste snelheid (bijv. 65Mb/s), en overige opties (zoals. een extra zenderpakket). Een goedkoop abonnement voor internet en TV in Sint-Truiden is er al voor €17,5 t/m €82,50. Normaliter is een 3-in-1 abonnement het minst kostbaar. Lees verder over TéléSAT verbinding.

Populaire pakketten
 • Proximus Internet Start + TV
 • Proximus No Limit National Anytime + Comfort 15 + Internet Favorite Onbeperkt + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Generation XL 55 + Internet Comfort Pack + Belgacom TV
 • Proximus Internet Maxi Pack + Free Calls National + TV
 • Telenet Turbo Pack FreePhone
 • Proximus Bizz All-In 3GB


internet vergelijken sint-truiden

Veranderen van TV en internet provider? Gebruik het stappenplan!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Binnen 5 minuten providers vergelijken en overstappen

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Voordat je gaat beginnen met internet vergelijken in Sint-Truiden is het verstandig om de postcodecheck voor internet, bellen en TV te starten. Via de vergelijk tool vul je gewoon jouw postcode en huisnummer in. Nadien sturen we je door naar de snelste internetvergelijker. Je bekijkt daar uitsluitend de internet-contracten van internet-providers die verkrijgbaar zijn in jouw postcodegebied.

 2. Een abonnement kiezen

  Hierna kan je aanvinken welke diensten je precies nodig hebt. Alleen internet? Of een combinatie met TV? En wil je ook kunnen bellen met een vast nummer? Wanneer je dit bepaald hebt voor jezelf kan je nog beter alle contracten voor internet vergelijken / afwegen. Bovendien is het misschien slim om unieke premium-zenders (bijv. Disney Channel) erbij te nemen. Daarnaast kan jij jouw voorkeuren aangeven voor add-ons als begin gemist, extra zenderpakketten, online tv kijken.

 3. Welke snelheid wil je afsluiten?

  Wat uiteraard essentieel is: hoe snel wil je het internet? Dit varieert tussen de 15 mb/s t/m 250 mb/s. Wat je moet kiezen is afhankelijk van uiteenlopende componenten. Willen jullie internet alleen gebruiken voor dagelijkse dingen als als e-mailen, surfen op het internet, het weer bekijken, het nieuws lezen? Of stream je ook video’s of films bij VRT Net of Youtube? Ben je een fervent speler van populaire games als War Inc. Battlezone? Ben je alleen of met een heel gezin? Download je met regelmaat grote bestanden? Internethunter.be biedt ondersteuning! Tik op ‘welke snelheid is nodig’? Op deze plek vertellen wij meer inzake de mogelijke snelheid die wij aanraden voor uiteenlopende situaties.

 4. Prijzen internet abonnementen vergelijken

  Zodra jij het soort abonnement en maximale snelheid kenbaar gemaakt hebt is het voor jou eenvoudiger om tarieven te vergelijken. De providers worden altijd gesorteerd op tarieven p/maand. De provider met de laagste prijs vind je bovenaan. Eventuele acties en promoties zijn al meegenomen in de prijs per jaar. Verschillende leveranciers bieden initieel een eenmalige kortingen, en weer andere leveranciers hanteren bijv. het eerst halve jaar een korting van €10.

 5. Overstappen naar een andere internetprovider

  In het geval je hebt ontdekt wie de beste provider van Sint-Truiden in augustus 2022 is, wordt het tijd de contracten rond te maken. Klik op ‘bekijk’, en je wordt snel doorgestuurd naar de desbetreffende aanbieding. Vul jouw naam + adresgegevens in en verstuur de aanvraag. Vaak binnen 5 minuten afgehandeld. Van internet provider veranderen? In veel gevallen faciliteert je nieuwe provider de opzegging van het contract via de overstapservice.


Waarom een Internet Pack met bellen en TV interessant is

Steeds meer klanten kopen het overzichtelijke triple play abonnement. Met deze constructie ontvang je internet, vast bellen & digitale TV van één provider tegen een vaste maandelijkse prijs. Tegenwoordig kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement(ook wel Quad Play). Lees verder over SFR kopen.

 • De maandelijkse lasten gaan omlaag
 • Inzicht in alle kosten
 • Je hebt te maken met 1 provider voor alle vragen rondom internet en TV
 • Soms krijg je gratis uitbreidingen zoals o.a. Minder betalen voor jouw mobiele rekening

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over jouw internet, tv en bellen abonnement

Moet ik kiezen voor ADSL, Kabel of Glasvezel?

Dit wordt gebaseerd op de uitslag van de postcodecheck. Aan de hand van je adresgegevens (postcode) check jij welke soorten aansluitingen actief zijn in jouw postcodegebied. Niet elk appartement heeft de mogelijkheid tot glasvezel & (coax) kabel. Doorgaans is de traditionele ADSL wel gewoon actief (bij afwezigheid van glasvezel). Heeft jouw woning meerdere aansluitingen? Dan zijn minimale internet snelheid en de prijzen factoren die vooral belangrijk zijn. Het glasvezel netwerk is snel, maar normaal gesproken ligt de maandprijs iets hoger ten opzichte van kabel of adsl. Bij internet via de kabel kiezen veel Belgen voor Telenet. ADSL is in de regel het aantrekkelijkst geprijsd, maar ook trager dan andere opties.

Wat is de snelste internet provider in Sint-Truiden?

De hoogste downloadsnelheid komt binnen via de kabel (coax), of glasvezel. Op basis daarvan haal je snelheden tot wel 0.5Gb/s. Internetproviders als Scarlet, Telenet en Proximusontwikkelen deze netwerken. In de gemeente Sint-Truiden zijn deze aansluitingen nog niet overal beschikbaar. Wel beginnen er steeds meer opdrachten om glasvezel aan te leggen. De snelheid is van meer afhankelijk van de provider zelf. Ook de gebruikte apparatuur (data-kabels, wifi-versterkers, modems) zijn net zo van invloed. De minimum snelheid kan per woning weer verschillen.

Opzeggen en overstappen, hoe werkt dat precies?

Wanneer het huidige contract is afgelopen (doorgaans na 1 jaar) is het mogelijk om over te stappen. Veranderen van provider is tegenwoordig niet moeilijk. Normaal gesproken gebeurd dit gewoon online. Internet Providers in België (EDPnet, Dommel, TéléSAT, TV Vlaanderen, Orange, Telenet, Scarlet, SFR) hebben hier afspraken over gemaakt. Dit fenomeen noemen we ook wel Easy Switch. Het voordeel? Je komt niet zonder internet te zitten. Je moet wel even een nieuwe modem aansluiten. Wellicht kan je kiezen voor een monteur aan huis.

Reparaties & storingen augustus 2022

Momenteel zijn er geen storingen bij ons bekend. In de loop van 2022 is er wel onderhoud aan het glasvezel of ADSL netwerk. Dat kan uitdraaien in een Proximus / Scarlet storing. Aanpassingen aan het kabelnetwerkresulteren dikwijls in een storing bij Telenet. De betreffende provider communiceert dit indien nodig. Via Facebook en Twitter achterhaal je het snelste dat er actuele werkzaamheden plaatsvinden.

Heeft Sint-Truiden traag internet en WiFi?

De uitslag van een speedtest is overal weer anders. Verscheidene zaken beïnvloeden de internetsnelheid. Controleer altijd de netwerkkabels die je gebruikt en de locatie van je router + modem voor snelle WiFi. Voor betrouwbare verbindingen in tuin of garage kan je een krachtige Wifi booster, repeater of een versterker gebruiken. Een trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan software op laptop, tablet of telefoon of een router die niet ideaal is afgesteld. Een installateur kan ingepland worden, en de snelheid verhogen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 3800 en regel jouw overstap binnen 5 minuten

Glasvezel vergelijken Sint-Truiden

Glasvezel is een dunne vezel gemaakt van glas die supersnel internet, tv, en radiosignalen kan versturen. Dat levert jou de allerhoogste downloadsnelheden tot maar liefst 1Gb/s. In een groeiend aantal regio’s zien we de optie van fiber of standaard ADSL nemen (of kabel). Ook in en rondom de gemeente Sint-Truiden zijn er interessante updates t.a.v. het verrijken van het glasvezelnetwerk. Voor pakketten met fiber geldt dat je eenmalige aansluitingskosten betaalt en natuurlijk de kosten van het pakket. Het glasvezel internet wordt steeds betaalbaarder, en de prijs ligt vaak maar een fractie boven een Telenet (kabel). Zulke packs zijn er al vanaf €30. Ga aan de slag met de postcodecheck, en zie zelf of glasvezel internet in Sint-Truiden een mogelijke kanshebber is.

Voordelen Sint-Truiden fiber internet
 • Sensationeel snel internet: oplopend tot 1 Gbps
 • Altijd een stabiele eigen verbinding, een heel laag storingspercentage
 • Dezelfde hoge snelheid voor uploaden en downloaden
 • Er is keuzevrijheid
 • Constante hoge kwaliteit televisiebeelden

united-telecom
 • Begin direct met besparen
 • Moeiteloos overstappen
 • Duidelijke tarieven
telesat
 • Toonaangevende provider
 • Moeiteloos overstappen
 • Aantrekkelijke maandprijs
edpnet
 • Online speedtest uitvoeren
 • Alles-in-1 pakketten
 • Transparante prijzen
dommel
 • Met optioneel speedpack
 • Ook voor alleen Internet
 • Transparante prijzen
TV-vlaanderen
 • Spotgoedkoop bellen
 • Diverse pakketten
 • Hoge korting
voo
 • Alle populaire TV-zenders
 • Moeiteloos overstappen
 • Scherpe tarieven
SFR
 • Pakket gratis installeren
 • Met installatiehulp
 • Hoge welkomstbonus
orange
 • 2 programma’s tegelijk opnemen
 • Supersnel vast internet
 • Duidelijke maandprijs


Alle plaatsen in deze gemeente