Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Piringen

Eenvoudig en snel internetproviders in Piringen vergelijken? De verscheidenheid van verschillende internet en tv pakketten is erg groot. Van Proximus tot aan EDPnet, de keuze is enorm. Wij helpen jou met vergelijken! Vergelijk gemakkelijk alle Belgische operators en vind het beste of betaalbaarste internet abonnement dat aansluit op jouw situatie. Vandaag nog internet, televisie en bellen binnen zo’n alles in 1 pakket bundelen? Dat is ook een optie! Vervolgens vergaar jij op onze website belangrijke informatie over thema’s als de postcodecheck en wat je kunt doen bij traag Wifi.
ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Gemiddelde downloadsnelheid44,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid22Mb/s
Gemiddeld verbruik295GB p/maand
Gemiddelde kosten€65,00 p/maand
Populaire aanbiederTelenet
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn tegenwoordig best veel internet operators in Piringen die opgeteld weer ontzettend veel aantrekkelijke TV en internet abonnementen in november 2021 presenteren. De factuurkorting van de goedkoopste provider, en doorgaans ook gratis kadoos als een Xbox One kunnen iedere maand weer totaal anders zijn. Op basis waarvan bekijk jijmoeiteloos een scherp geprijsd en innovatief internet + TV abonnement? Wij van Internethunter.be helpen bij het overstappen naar een geschikt abonnement. Vul vlug de benodigde gegevens in, bekijk de af te sluiten providers en zoek het pakket waar jij het voordeligste bent. Tip: normaliterADSL-internet in Piringen voordeliger dan kabel of glasvezel.

5 tips voor een goedkoper internet en televisie abonnement
 1. Bestel internet, tv en bellen bij één aanbieder. (Check meer info over een Alles in 1 Internet Pack met TV en Bellen.)
 2. Kies geen onnodig hoge internetsnelheid. Voor de meest basale online activiteiten heb jij genoeg aan een snelheid tot 100 Mb/s.
 3. Kies niet altijd voor dure add-ons zoals premium zenderpakketten. Dergelijke extra’s maken het internetpakket onnodig duur.
 4. Neem geen TV-abonnement. Via internet kun je bijna alles kijken (bijv. Be TV of Netflix).
 5. Probeer constant tarieven te vergelijken. Vergelijk de tarieven elke 12 maanden opnieuw en achterhaal zo of het slim is om over te stappen.

Welke internetproviders zijn er in Piringen?

In Piringen zijn diverse internet pakketten voorhanden. Populaire spelers zijn Proximus, Scarlet, Telenet en United Telecom. Via ADSL (het telefoonnetwerk), de televisiekabel, en er zijn allerlei plannen rondom glasvezel. Achterhalen welke goedkope abonnementen in Piringen er beschikbaar zijn? Vul jouw postcode in, en vergelijk online de beschikbare internetaanbieders in jouw wijk in november 2021. Interessante internet providers zijn VOO, TV Vlaanderen en Mobile Vikings. Internetaanbieders in Piringen voeren prima internet only deals, TV + internet abonnementen, en natuurlijk de 3-in-1 contracten. Aparte 4-in-1 pakketten zijn ook zeer in trek. Met een quad play abonnement wordt ook het mobiele abonnement geïntegreerd.
proximus internet

Internet van Proximus

Wat voor jou? Proximus biedt in Piringen internet en TV. VDSL2, glasvezel tot 500 mbit, inclusief gratis e-mailadres.

 • Unieke Proximus packs
 • Overal en altijd TV kijken
 • Aantrekkelijke korting
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet is actief met TV, + internet en bellen middels kabelverbinding in Tongeren. Prima voorwaarden, met een lage instapprijs.

 • Interessante packs voor elke situatie
 • Pauzeren en herbekijken
 • Scherpe prijzen
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet biedt aantrekkelijke internet tarieven in Limburg voor november 2021. Van 30 Mbit/s tot wel 50 Mbit/s.

 • Onbeperkt snel surfen
 • Compleet zenderaanbod
 • Duidelijke tarieven

Actieprijzen internet + televisie in Piringen (tarieven november 2021)

Het is een boeiende vraag: wat zijn vandaag de dag de tarieven van TV en internet in Piringen? Dit schommelt vaak per consument. De hoogte van de factuur komt tot stand door aspecten zoals je provider (denk aan SFR), internetverbinding (denk aan coax-kabel), up/downloadsnelheid (bijv. 55Mb/s), plus eventuele extra’s (Movies & Series Xl). Een goedkoop internet en tv abonnement in Piringen is er al voor €22,5, en lopen op tot zo’n €75. Gemiddeld is het 3-in-1 abonnement de voordeligste optie. Actueel: SFR verbinding.

Populaire pakketten
 • Proximus Pack Mobile 30 + Internet Favourite + TV Comfort
 • Proximus Happy Time + Generation MTV 25 + Internet Comfort Onbeperkt + Belgacom TV Favorite
 • Proximus Easy 25 + Internet Maxi Pack + Belgacom TV
 • Scarlet Internet & telefonie
 • Telenet Shake+ FiberNet 60
 • Telenet WIGO Business 10 GB


internet vergelijken piringen

Veranderen van TV en internet provider? Gebruik het stappenplan!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Vergelijken van internetproviders en overstappen binnen 5 minuten

 1. Begin met de postcodecheck

  Wanneer je begint met internet vergelijken in Piringen is het goed eerst de postcodecheck van internet providers te doen. In onze tool vul je gewoon jouw postcode en huisnummer in. Als je dat gedaan hebt sturen we je door naar de snelste internetvergelijker. Je vindt hier alleen maar de contracten van aanbieders die ook leveren in jouw postcodegebied.

 2. Een internetpakket kiezen

  Hierna kan jij een selectie maken uit welke diensten je precies nodig hebt. Wil je enkel internet? Of liever iets met televisie erbij? En ben je van plan om vast te bellen? Wanneer je weet wat je wilt kan je nog beter een alles-in-1 pakket of internet + TV gaan vergelijken. Daarnaast is het misschien slim om unieke premium-zenders (dat kan zijn VOOsport World 2) toe te voegen. Daarnaast kan jij jouw pakket nog persoonlijker maken met services als tv programma’s opnemen, extra zenderpakketten, uitzending gemist.

 3. Internetsnelheid kiezen

  Wat ook relevant is: de snelheid van het internet. Dit ligt ergens tussen 20 mb/s tot wel 200 mb/s. De snelheid die bij jou past hangt af van verscheidene componenten. Passen jullie internet toe voor de standaard toepassingen als het nieuws lezen, filmpjes kijken, het weer bekijken, e-mailen? Maak je gebruik van streamingdiensten als Youtube of Pathé TV? Ben je een fervent speler van internet spelletjes (games) als Baldur’s Gate 2: Shadows of Amn? Zijn er kinderen die PC’s, laptops of smartphones hebben? Down/upload je regelmatig grote bestanden? De vergelijker helpt jou graag! Selecteer de optie ‘advies snelheid berekenen’? Daar tref je hulp betreffende de minimale snelheid die past bij allerlei situaties.

 4. Prijzen internet abonnementen vergelijken

  Indien jij de abonnementstypes en de internetsnelheid uitgezocht hebt kan je starten met prijzen vergelijken. De bedrijven zijn veelal geordend op tarief per maand. De voordeligste internet provider zul je altijd bovenaan zien. Een mogelijke promotie is altijd al doorgevoerd in de prijs die je ziet. Verscheidene internetproviders werken met een eenmalige korting, en sommige providers hanteren bijv. het eerst halve jaar een speciaal actietarief.

 5. De overstap regelen met de overstapservice

  Indien je erachter gekomen bent wie de beste provider van Piringen in november 2021 is, is het tijd om het abonnement af te sluiten. Klik op de bestelknop en je komt meteen terecht op de desbetreffende aanbieding. Geef alle persoonlijk gegevens door en verzend het formulier online. Binnen slechts enkele minuten is het geregeld. Van internet provider veranderen? In algemene zin regelt de gekozen leverancier het volledige overstap traject via de overstapservice.


4 voordelen van een Internet Pack incl. Tv en Bellen

Flink wat mensen neigen naar het goedkope triple play pakket. Bij zo’n abonnement krijg je digitale TV, internet & vast bellen van 1 leverancier voor een vast bedrag in de maand. Momenteel zien we ook 4-in-1 pakketten waar mobiele telefonie is inbegrepen(ook wel Quad Play). Lees verder over VOO pack.

 • De maandelijkse lasten gaan omlaag
 • Elke maand één totaalfactuur
 • Je kunt terecht bij 1 klantenservice voor advies over internet & televisie
 • Jij kunt vaak aanspraak maken op extra’s zoals onder andere De totaalfactuur gaat met 5 euro naar beneden

internet-vergelijken-online


FAQ: veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Internet via glasvezel, kabel of ADSL?

Dat is allereerst afhankelijk van de postcodecheck op onze website. Aan de hand van jouw postcode en huisnummer kom jij erachter welke soorten aansluitingen mogelijk zijn voor jouw situatie. Niet elk adres kan profiteren van glasvezel en (coax) kabel. Gewoonlijk is connectie via ADSL wel verkrijgbaar (tenzij er reeds glasvezel ligt). Heb je keuze uit alles? In dit scenario zijn gewenste snelheid en de kosten factoren die van belang zijn. Een contract op glasvezel is stabieler, maar in veel gevallen is dit ook veel duurder als je het afzet tegen kabel of adsl. Op het moment dat je gaat voor kabel kun je kiezen voor Telenet. ADSL is in veel gevallen het laagst geprijsd, maar ook trager dan andere opties.

Wie biedt het snelste internet in Piringen?

Het allersnelste internet ontvang je via glasvezel of de kabel. Op basis daarvan bereik je snelheden tot 1000Mb p/s. Leveranciers als Proximus, Telenet en Scarletzijn druk bezig met het netwerk. In de gemeente Tongeren is nog lang niet elk huishouden aangesloten op glas. Wel ontstaan er veel nieuwe initiatieven om de glasvezel-adoptie te versnellen. De snelheid ligt niet enkel en alleen aan de provider. Ook de hardware (modem/router, wifi-repeaters) moet je niet onderschatten. De feitelijke snelheid kan per wijk en moment veranderen.

Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen en overstappen?

In het geval dat jouw abonnementstermijn is verstreken (na 1 jaar of 2 jaar) heb je 2 opties: verlengen of overstappen. Veranderen naar een internet provider stelt eigenlijk niet veel meer voor. In veel gevallen kan je dat online regelen. De erkende providers in België (TéléSAT, Dommel, VOO, EDPnet, Orange, Telenet, Scarlet, SFR) hebben dat samen schriftelijk vastgelegd. Vaak hebben we het over Easy Switch. Zo ben jij razendsnel online bij je nieuwe provider. Waarschijnlijk ontvang je een nieuwe router. Ook kan er ook een monteur bij je langskomen.

Reparaties & storingen november 2021

Momenteel is er bij ons geen storing bekend. In de loop van 2021 wordt het netwerk wel verbeterd. Dit resulteert mogelijk in storingen bij Proximus / Scarlet. Veranderingen aan het kabelnetwerkkunnen resulteren in Telenet storingen. Een medewerker van de klantenservice stelt je daarvan op de hoogte. Via sociale kanalen als Facebook ontdek je razendsnel of er actuele problemen zijn.

Is er in Piringen traag internet en WiFi?

De werkelijke snelheid is per woning weer anders. Nogal wat dingen beïnvloeden de snelheid. Relevante factoren zijn: de netwerkkabels die je gebruikt en de locatie van je router + modem voor stabiele WiFi. Voor een stabiele verbinding in jouw hele woning (inclusief zolder en tuin) kan je een wifi booster of repeater of een versterker gebruiken. Een trage verbinding kan liggen aan verouderde programma’s op je ipad of computer of foute router-instellingen. Een professionele specialist kan langskomen, en analyseren waar de problemen liggen.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Maak kennis met de goedkoopste provider in 3700 en maak de overstap nog vandaag

Glasvezel vergelijken Piringen

Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas,die – met behulp van laserlicht – informatie razendsnel kan versturen. Dat levert jou een ontzettend hoge internetsnelheid, tot wel 1000 Mb/s. In een toenemend aantal postcodegebieden kan je internetten via fiber naast kabel en ADSL. Ook in de gemeente Tongeren zijn er allerlei plannen aangaande uitbreiding en optimalisatie van glasvezel. Voor fiber betaal je eenmalige aansluitingskosten plus de reguliere pakketkosten. Deze vorm van internet wordt steeds laagdrempeliger en de tarieven zijn gelijkwaardig aan de kabel. Zulk soort packs kan je al afsluiten vanaf €45. Ga aan de slag met de postcodecheck, en zie zelf of glasvezel internet in Piringen actief is op je postcode.

Voordelen Piringen fiber internet
 • Supersnel internet: snelheden tot wel 1 Gb p/s
 • Een constant snelle verbinding, weinig storingen
 • Uploaden en downloaden gaat even snel
 • Er is keuzevrijheid
 • Altijd goed televisiebeeld, zonder ruis

united-telecom
 • Zelf pakket samenstellen
 • Snel en betrouwbaar
 • Goedkope maandprijs
telesat
 • Supergoedkoop bellen
 • Met handige App
 • Overstapkorting
edpnet
 • Inclusief vaste telefonie
 • Prima klantenservice
 • Combinatie-voordeel
dommel
 • Met oproep doorschakeling
 • Inclusief alle apparatuur
 • Overstapbonus
TV-vlaanderen
 • Hoge downloadsnelheid tot 100 Mbit
 • Supergoedkoop bellen
 • Aantrekkelijke welkomstbonus
voo
 • Ruime selectie kinderprogramma’s
 • Ruim aanbod
 • Korting bij 1 jaar
SFR
 • Met gratis installatie
 • Ruime keuze
 • Combinatie-voordeel
orange
 • Een rijk tv-aanbod
 • Razendsnel internet
 • Aantrekkelijke welkomstkorting