Internet vergelijken?

Postcode Internetabonnement

Internet vergelijken Tongeren

Gemakkelijk en snel alle internetproviders in Tongeren vergelijken? De keuze in verschillende internet en tv pakketten is vrij groot. Variërend van Proximus t/m Dommel, er is keuze in overvloed. Onze vergelijker helpt jou met het kiezen. Vergelijk gemakkelijk alle grote operators en check het voordeligste internet abonnement dat klopt met jouw eisenpakket. Vandaag nog internet, bellen en televisie in zo’n alles in 1 pakket integreren? Dat behoort tot de opties! Ook vergaren jullie via de Internethunter uitgebreide info over onderwerpen als zenderpakketten en de meest gekozen providers.
ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Gemiddelde downloadsnelheid39,5Mb/s
Gemiddelde uploadsnelheid20Mb/s
Gemiddeld verbruik295GB p/maand
Gemiddelde kosten€55,00 p/maand
Populaire aanbiederScarlet
Proximus Scarlet Orange TV Vlaanderen TéléSAT
proximus scarlet orange tv-vlaanderen telesat
Betrouwbaar Goede service Klantvriendelijk Top dekking Innovatief
Abonnement Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Internet Only
Internet & TV
Internet Packs
Digitale TV
Promotie €100 Korting €100 Korting €75 Korting €50 Korting €50 Korting
Beoordeling
Afsluiten

Goedkoop internet en TV abonnement afsluiten

Er zijn op dit moment flink wat internet operators in Tongeren die bij elkaar opgeteld weer flink wat kwalitatieve en goedkope TV en internet abonnementen in augustus 2022 bieden. De maandelijkse aanbiedingen van de goedkoopste provider, en vaak ook een cadeautje als een JBL Headphone kunnen iedere maand weer totaal anders zijn. Op welke wijze bekijk je gelijk zo’n betaalbaar en veilig internet + TV pakket? Onze internet-experts helpen jou met het vergelijken van prijzen. Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk de verschillende providers en pak het internet abonnement met de laagste prijs. Belangrijk: in de regel is ADSL-internet in Tongeren het meest goedkoop.

5 tips om te besparen op TV en Internet
 1. Voeg alle diensten samen bij één aanbieder. (Zie ook voordelen van het Internet Pack met TV en Bellen.)
 2. Neem geen hogere internetsnelheid dan nodig. Voor de meest basale online activiteiten hoe je echt niet meer dan 100 Mb/s af te sluiten.
 3. Wees voorzichtig met dure extraatjes zoals premium zenderpakketten. Deze extra’s zorgen voor onnodige hoge tarieven.
 4. Stop met een vast TV-abonnement. Online kan je ontzettend veel kijken (onder andere Youtube of Pathé TV).
 5. Ga altijd vergelijken. Kom niet voor verrassingen te staan. Vergelijk om te zien of hetzelfde pakket elders goedkoper is.

Welke internetproviders zijn er in Tongeren?

In Tongeren zijn relatief veel internet pakketten beschikbaar. Bijv. Scarlet, Proximus, Telenet of Orange. Door ADSL, de coax-kabel, en ook glasvezel staat hier niet stil. Bekijken welke goedkope abonnementen in Tongeren mogelijk zijn? Vul de gevraagde gegevens in, en ontdek alle beschikbare internetproviders in jouw wijk in augustus 2022. Populaire aanbieders van zijnternet zijn Telenet, SFR en United Telecom. Internetaanbieders in Tongeren voeren uitstekende “internet-only” abonnementen, Internet + Televisie pakketten, en natuurlijk de 3-in-1 contracten. Unieke 4-in-1 pakketten zien we hier ook steeds meer terug. In een dergelijk quad play pakket wordt mobiele data- en telefoondiensten toegevoegd.
proximus internet

Internet van Proximus

Veel besproken: Proximus biedt in Tongeren internet en TV. Internet via VDSL2 of “Glas”, en goedkoop vast bellen.

 • Inclusief 1 modem
 • Meer dan 80 zenders
 • Lage maandtarieven
telenet belgie

Internet van Telenet

Telenet is actief met TV, internet + bellen via de kabel in de gemeente Tongeren. Een degelijke verbinding, interessante kortingen.

 • Combineren met mobiele diensten
 • Terugkijken opnemen
 • Combinatie-aanbieding
tv-internet-bellen-scarlet

Internet van Scarlet

Scarlet werkt voor aantrekkelijke internet tarieven in Limburg voor augustus 2022. Prima snelheid voor een lage prijs.

 • 100 Mb gratis webruimte
 • Alle populaire zenders kijken
 • Duidelijke tarieven

Prijzen televisie + internet in Tongeren (tarieven augustus 2022)

Veel mensen vragen zich af: wat zijn vandaag de dag de tarieven van internet en TV in Tongeren? Dit fluctueert doorgaans per consument. De internet + TV factuur komt tot stand door zaken als de provider (denk aan TV Vlaanderen), internetverbinding (ADSL), gewenste snelheid (bijv. 90Mb/s), en overige opties (bijv. speciale zenders). Een goedkoop TV en internet pakket in Tongeren sluit je af voor rond de €32,5, en lopen op tot zo’n €77,50. Normaal is een alles in 1 pakket het scherpst geprijsd. Bezoek de pagina: VOO alles in 1.

Populaire pakketten
 • Orange Kangoeroe 40 + Internet
 • Proximus Pack Mobile Evening & Weekend 10 + Internet Favourite + TV Comfort
 • Proximus Happy Time XL + Comfort 15 + Internet Comfort Pack + Belgacom TV
 • Proximus Internet Start Pack + TV + Smart+ 50
 • Telenet Basic Shake
 • Proximus Bizz Pack Maxi + TV + Mobile 5


internet vergelijken tongeren

Veranderen van internet en TV aanbieder? Gebruik het stappenplan!

Benodigde tijd: 5 minuten.

Internet providers met elkaar vergelijken + overstappen in 5 minuten

 1. Probeer de postcodecheck uit

  Zodra je start met internet vergelijken in Tongeren is het aan te raden eerst de postcodecheck van internet providers te doen. Hierboven kan je simpelweg jouw postcode en huisnummer invoeren. Daarna sturen we je door naar de internet + TV vergelijker. Je ziet op deze plek uitsluitend de pakketten van leveranciers die actief zijn in jouw straat.

 2. Pakket samenstellen

  Nu kan jij een selectie maken uit wat je precies nodig hebt. Kan jij alles met enkel Internet? Of liever iets met televisie erbij? En belangrijk, wil je ook vast bellen? Op het moment dat jij een selectie hebt gemaakt kan je een stuk beter alles in 1 pakketten vergelijken. Daarbij heb je de mogelijkheid om bepaalde HD-zenders (bijv. FOX Vlaanderen) aan te klikken. Bovendien kan je het nog concreter maken met uitbreidingen als extra zenderpakketten, on demand films kijken, online tv kijken.

 3. Een internetsnelheid kiezen

  Wat bovendien een belangrijk onderdeel is: hoe snel moet het internet zijn? Dit ligt ergens tussen 40 mb/s tot soms 200 mb/s. De te kiezen snelheid is gebonden aan een aantal factoren. Willen jullie internet alleen gebruiken voor kleine activiteiten zoals bijv. nieuwswebsites lezen, youtube films kijken, mail checken, weerbericht bekijken? Of kijken jullie ook on-demand TV op HBO of RTL Series? Speel jij in je vrije tijd graag multiplayer games als Dishonored 2? Zijn er kinderen die PC’s, laptops of smartphones hebben? Up- of download je zo nu en dan grote bijlagen? Internethunter.be geeft advies! Tik op ‘advieslijst internetsnelheid’? Hier vertellen wij meer aangaande de maximale snelheid die hoort bij verschillende gebruikerstypes.

 4. Tarieven vergelijken

  Indien jij het type abonnement en maximale snelheid uitgezocht hebt begin je met tarieven vergelijken. De providers worden altijd gefilterd op tarief per maand. De voordeligste aanbieder staat bovenaan. Een speciale promotie is reeds verwerkt in het totaalbedrag. Diverse providers hanteren een concrete welkomstpremie, en weer andere leveranciers verstrekken bijvoorbeeld de eerste maanden een korting van bijv. 50%.

 5. Overstappen naar een andere internetprovider

  Op het moment dat jij te weten bent gekomen wie de beste provider van Tongeren in augustus 2022 is, kun jij zelf het contract online regelen. Kies de blauwe knop, en je gaat direct door naar de desbetreffende aanbieding. Voer je prive gegevens in en klik op ‘aanvragen’. Dit kost je nog geen 5 minuten. Van internet provider veranderen? Normaal regelt jouw toekomstige leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice.


De voordelen van een Internet Pack (inclusief TV en bellen)

Veel inwoners overwegen het handige triple play pakket. Binnen zo’n pakket ontvang jij vast bellen, internet en digitale TV van 1 leverancier voor één transparant tarief. Hedendaags kan dit aangevuld worden tot 4-in-1 pakketten inclusief een mobiele telefonie abonnement(ook wel Quad Play). Ook interessant: Telenet bestellen.

 • Minder betalen voor internet, tv en bellen
 • Alles handig bij 1 aanbieder
 • Je kunt terecht bij 1 klantenservice voor televisie en internet issues
 • Je hebt recht op interessante extra’s zoals bijvoorbeeld Gratis uitgebreid interactief TV pakket

internet-vergelijken-online


Veelgestelde vragen over internet, tv en bellen

Wat is voor mij geschikt: ADSL, kabel en glasvezel

In eerste plaats hangt dit af van de resultaten van de postcodecheck. Via de adresgegevens kan je zien welke verbindingen er allemaal zijn voor jouw situatie. Niet elk huis kan profiteren van (coax) kabel en glasvezel. Doorgaans is connectie via ADSL wel verkrijgbaar (op voorwaarde dat er nog geen glasvezel is). Beschik jij over alle 3 de opties? Dan zijn maximale snelheden en de prijzen factoren die van invloed zijn op jouw keuze. Glasvezel is sneller, maar meestal ook wat kostbaarder dan in het geval van kabel of adsl. Bij internet via de kabel kom je al gauw uit bij Telenet. ADSL is meestal het aantrekkelijkst geprijsd, maar is ook een stuk slomer.

Wat is de snelste internet provider in Tongeren?

De hoogste downloadsnelheid bereik je met glasvezel of de kabel. Zodoende kan je up/downloaden tot wel 500Mb. Providers als Scarlet, Proximus & Telenetzijn druk bezig met het netwerk. In de gemeente Tongeren zijn deze netwerken nog niet voor elk huis actief. Wel zien we meerdere plannen voor de uitbreiding van glasvezel. De behaalde snelheid wordt niet alleen bepaald door de provider. Het gebruik van randapparatuur (modems, wifi-versterkers, routers) speelt een belangrijke rol. De werkelijke snelheid kan per wijk ontzettend fluctueren.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen en overstappen?

Wanneer de einddatum van jouw contract in zicht is (na 12 maanden)ontstaat de optie tot overstappen. Veranderen van provider kan iedereen zelfstandig regelen. Steeds vaker regel je dit online. De erkende providers van ons land (VOO, EDPnet, TV Vlaanderen, Dommel, Orange, Telenet, SFR, Proximus) handelen dit onderling af. Misschien ken je het wel als Easy Switch. Geen administratieve rompslomp meer. Je krijgt een nieuwe modem. Uiteraard is er ook een monteur beschikbaar.

Onderhoud & storingen augustus 2022

Op dit ogenblik is er geen grootschalige storing. In 2022 zijn er verschillende geplande werkzaamheden. Het gevolg kan zijn storingen bij Proximus / Scarlet. Veranderingen aan het coax kabelnetwerk monden soms uit in storingen bij Telenet. De betreffende provider ligt dit vaak per mail kort toe. Via Facebook en Twitter zie je als eerste of er problemen zijn met het internet.

Heeft Tongeren traag internet en WiFi?

De feitelijke snelheid wisselt enorm. Ontzettend veel factoren bepalen de snelheid. Neem nu de UTP-kabels en de locatie van je router + modem voor goede WiFi. Voor maximale internetsnelheid in garage of tuin kan je een Wifi Booster, repeater of een versterker gebruiken. Zo’n trage verbinding kan toe te schrijven zijn aan programma’s op je PC, tablet of telefoon of een router die niet ideaal is afgesteld. Een eigen adviseur kan eventueel worden ingevlogen, en apparatuur plaatsen voor een snellere verbinding.


internetproviders-vergelijken

Internet en TV aanbieders vergelijken?

Ontdek de goedkoopste provider in 3700 en maak de overstap nog vandaag

Glasvezel vergelijken Tongeren

Glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar die signalen snel en betrouwbaar over grote afstanden verstuurt. Het effect daarvan is enorm snel up- en downloaden tot wel 1000 Mb per seconde. In steeds meer plaatsen in België heb je de mogelijkheid tot aansluiting op fiber als vervanger voor ADSL of kabel. Ook nabij Tongeren zijn er interessante ontwikkelingen t.a.v. het aanleggen van (meer) glasvezel. Voor fiber betaal je eenmalige aansluitingskosten en maandelijkse abonnementskosten. Een contract op ‘glas’ wint flink aan populariteit en de tarieven zijn gelijkwaardig aan de kabel. Zulk soort packs kun je al afsluiten vanaf €42,5. Ga aan de slag met de postcodecheck, en ontdek of glasvezel internet in Tongeren het overwegen waard is.

Voordelen Tongeren fiber internet
 • Onverwacht snel internet: snelheden tot wel 1000 Mbit per seconde
 • Een constant snelle verbinding, minder problemen
 • Dezelfde hoge snelheid voor uploaden en downloaden
 • Een open netwerk met vrije providerkeuze
 • Het beste aanbod voor TV (zenders)

united-telecom
 • Ook zakelijke markt
 • Verschillende contracten
 • Transparante prijzen
telesat
 • Vriendelijke klantenservice
 • Interactief TV kijken
 • Lage maandtarieven
edpnet
 • VDSL XS aasluiting
 • Supersnel overstappen
 • Goedkope prijzen
dommel
 • Facturatie volgens verbruik
 • Handige monteursdienst
 • Korting bij 1 jaar
TV-vlaanderen
 • All-in-one van TV Vlaanderen
 • Gratis e-mailadres
 • Overstapkorting
voo
 • Met Voomotion
 • Betrouwbaar en snel
 • Aantrekkelijke maandprijs
SFR
 • Scherp geprijsde packs
 • Gratis overstappen
 • Altijd aanbiedingen
orange
 • Tot wel 200 uur opnemen
 • Inclusief router
 • Combinatie-aanbieding


Alle plaatsen in deze gemeente